Vynikající kysané zelí (vánoční)
Recept na kysané zelí s uzeným masem, které může posloužit i jako samostatné jídlo. Sama autorka ho vaří pouze na Vánoce a podává s chlebem či knedlíkem jako rychlou večeři či svačinu. Můžete ho uvařit i větší množství, bez problému vydrží celé svátky!
Suroviny pro 8 porcí
8porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 673 kJ / 1 117 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 29,75 g |
| Tuky | 59,00 g |
| Vláknina | 40,50 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 12,00 g |
| Sůl | 30,00 g |
| Sacharidy | 96,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Pokud je zelí velmi kyselé, tak ho část propláchneme pod tekoucí vodou. Vodu ze zelí můžeme slít bokem a případně s ní nakonec zelí dochutit, pokud bude málo kyselé.
Krok 2: Kysané zelí dáme do hrnce vařit spolu s nakrájeným uzeným žebrem (uzeným prorostlým bůčkem nebo obojím) a divokým kořením.
Krok 3: Vaříme tak dlouho, až maso odpadává od kosti. Poté kosti vytáhneme a obereme maso, které vrátíme k zelí.
Krok 4: Zahustíme zásmažkou z oleje a mouky a osolíme dle potřeby. Ještě alespoň 15 minut provaříme.
Krok 5: Podáváme s chlebem nebo s knedlíkem.
Zveřejněno 15. 12. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vynikající kysané zelí (vánoční)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gZVk
Moje poznámka
Vynikající kysané zelí (vánoční)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gZVk
Nejnovější recepty
Piškotové nepečené šišky
Přidáno před 13 hodinami
Vanilkové pralinky
Přidáno před 14 hodinami
Neapolský salát
Přidáno před 16 hodinami
Staročeský kuba
Přidáno před 17 hodinami
Hrachová polévka s krutony
Přidáno před 18 hodinami
Marinovaná kuřecí játra v omáčce se zeleninou
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kokosky
veveruska73 před 6 hodinami
Rumové kuličky z tatranek
Petik05 před 7 hodinami
Vánoční cukroví - křehké vanilkové rohlíčky
Danakoukolova před 9 hodinami
Išelské cukroví
Danakoukolova před 9 hodinami
Vosí hnízda
RNiklova před 9 hodinami
Jednohubky s pomazánkou z červené řepy
BinaSa před 9 hodinami
Vánočka Moniky Absolonové
Iricek před 9 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
jitkahot před 10 hodinami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
TetianaCherneha před 10 hodinami
Nejlepší marokánky
H33inrich před 10 hodinami
Tématické fráze:
jak dlouho vařit kysané zelí,
jak vařit kysané zeli,
kysele zeli jak varit,
jak uvařit kyselé zelí,
jak vařit kyselé zelí,
jak dlouho vařit zelí,
vaříme kysané zelí,
jak uvarit kysane zeli,
jak uvařit zelí,
jak varit zeli,
vaříme kyselé zelí,
příprava kysaného zelí,
vařime zeli,
recept na kysané zelí,
vaření kysaného zelí,
vařené kyselé zelí,
kysané zelí vaření,
kysané zelí recept,
co varit na vanocni svatky,
jak dlouho varit kysele zeli
Suroviny:
zelí kysané,
žebra,
pepř celý,
koření nové koření,
bobkový list,
sůl,
olej,
mouka hladká
Komentáře (22)
fantastické zelíčko s uzeným masénkem, jen jsme koupili uzenou krkovičku a pokrájeli jí do toho na kostky. a zahustila jsem strouhanýma bramborama. jsem spokojená a nevařila jsem naposled-stopro
p.s. jen asi brzo zmizí
p.s.s.joo dělala jsem z našeho zelíčka
Inak údené rebierka v kyslej kapuste je veľmi dobrá vec v zime.