Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborový chleba

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Boubelinda

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 025 kJ /
2 635 kcal
Bílkoviny76,73 g
Tuky34,82 g
Vláknina24,08 g
Cholesterol 323 mg
Sodík 3,34 g
Sůl8,21 g
Sacharidy491,66 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Suroviny dáme do pekárny v pořadí nejprve tekuté a potom zbytek (tak jak je to v receptu). A zapneme na program Sprint.

Zveřejněno 20. 3. 2009

Poznámka autorky Boubelinda

Zkusila jsem tam dát normální kvásek místo sušených kvasnic no a takto to dopadlo.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborový chleba

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wj9X

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborový chleba

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wj9X

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

místo polohrubé mouky dávám celozrnnou pšeničnou nebo špaldovou

Barboro to byl můj první chleba, takže dopadl jak dopadl. Teď už jsem zkušenější.:-8

:-O to je ale strašný ušák... moc vody nebo droždí, je škaredě propadlej

Bramborový chléb výborný a velice dobrý.:-p Dávám bodík :yes:

Drahulin, mám teď novou pekárnu a taky tam ten program sprint není, ale jsou tam dva rychlé: základní rychlý (basic rapid) a délka programu je 2.10 min a nerozlišuje se tu velký nebo malý chléb a super rychlý (ultra fast) délka programu dle velikosti chleba (malý 1,28 a velký 1,38 min), tak třeba ti to pomůže. ;-)

Problém také bývá v tom, že člověk je potvora zvídavá a nestačí mu dívat se okýnkem co se v pekárně děje a několikrát otevře víko pekárny a dle mého v tom bude ten problém. Zkus to příště vydržet neotevřít dříve, než skončí úplně program pečení - třeba to je tou zvídavostí.;-);-);-)

Já jsem z té pekárny úplně pitomá.:-O

drahulin to bude sprint, od slova sprintovat, takže rychlý program:-)):-D. Já to mám myslím "šnel":-)) česky napsáno;-)

Boubelindo,co je program Strint?Mám pekárnu 3 dny a tento program tam nemám.Tedy aspoň jsem ho neobjevila.:-8

Možná to bylo droždím nebo nevhodnou volbou programu. Já mám pekárnu necelý rok a chrochtám si s ní blahem. Začátky taky byly veselé, ale pak si to sedlo. Možná zkuste jako první kupovanou směs na oblíbený chléb. Ta by se měla podařit pokaždé.;-)

Jak moc ráda, bych doma měla takový krásný chlebíček, jako je ten vyfocený........ Již dvakrát jsme si koupili pekárnu a pokaždé přišlo veliké sklamání...... Ačkoliv jsem vždy vyzkoušela všechny možné recepty z přiložené kuchařky, tak i z PC receptů, nikdy se mi chleba nepodařil... Z pekárny vypadla cihla, těžko poživatelná i těžko stravitelná.... Naštěstí , vždy jsme pekárnu vrátili do prodejny, bez problémů... A již nemám odvahu jít do třetího přístroje.... Trošinku vám všem ty zdařilé pekárenské výrobky závidím...Ale jinak jsem cukrářka sladkostí znalá, ale v normální el. troubě..... Můžete mi poradit, kde jsem chybovala ??????Děkuji všem a krásný den přeji z Havířovatoprecepty.cz

vážně se tento chleba dělá z polohrubé mouky? já dělám vždy jen z hladké. tak nevím. mohli byste mi prosím někdo poradit? děkuji

Aha moc díky. Mám totiž půjčenou pekárnu od mamky a ještě jsem s ní o tom nemluvila. Příště zkusím teda jen půlku droždí.;-)

Jinak brambory do chleba přidávám taky, nebo třeba jen bramborovou kaši v prášku. Clebík pak vydrží déle "čerstvý" a nedrobí se při krájení.

Myslím, že toho droždí je strašně moc. na toto množství mouky úplně stačí necelá nejmenší odměrka, co je u pekárny, tzn. malá kávová lžička. proto je tak moc propadlý.

Tématické fráze:
bramborový chléb, bramborový chleba, bramborový chléb z domácí pekárny, chleba z polohrubé mouky, bramborový chleba z domácí pekárny, bramborový chléb recept, chléb z polohrubé mouky, bramborový chléb z pekárny, domácí bramborový chléb, bramboroví chleba, recept na bramborovy chleb, bramborovy chleba z pekarny, bramborovy chleb domaci pekarna, bramborovy chleba z chlebove mouky, domácí pekárna bramborový chléb, bramborový chleba domácí pekárna, bramborovy chleb pekarna, bramborovy chleba recept, chléb bramborový, chleba bramborovy

Suroviny:
voda, máslo, vejce, brambory, sůl, cukr, mouka polohrubá, droždí instantní

Přidat fotografie receptu