Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí tažín s máslovou rýží

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Náročný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 70 min

70 min (70 min příprava)

Suroviny

Porce: 4 porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie18 591 kJ /
4 443 kcal
Bílkoviny392,14 g
Tuky278,23 g
Vláknina19,75 g
Cholesterol 821 mg
Sodík 1,62 g
Sůl3,70 g
Sacharidy84,02 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kousky kuřete osolíme a opepříme. Krok 2: V pánvi rozpálíme olej a kuřecí maso ze všech stran opečeme, aby zezlátlo. Krok 3: Opečené kusy odložíme bokem a přikryjeme třeba miskou. Krok 4: Do pánve přidáme máslo, jakmile se rozpustí, přidáme cibuli a 5 minut ji už na mírnějším ohni restujeme. Poté vmícháme kmín, koriandr, skořici a zázvor a necháme 30 sekund zahřát. Krok 5: Vmícháme rajčatové pyré a po pár minutách vývar a sušené meruňky. Na mírném ohni cca 30 minut necháme probublávat. Krok 6: Pak do směsi vložíme maso a vaříme ještě 30 minut. Podáváme s máslovou rýží. Krok 7: Máslová rýže:
Nachystáme si rýži podle potřeby, kolik spotřebujeme. V nádobě, ve které ji budeme dělat rozehřejeme máslo, nasypeme na něj rýži a chvíli restujeme. Pak zalijeme vodou v poměru 1:2, osolíme, dáme do trouby a pečeme cca 17 minut.

Zveřejněno 26. 7. 2014

Poznámka autorky JanaDorazinova

Zdroj-Leták Albert Supermarket

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí tažín s máslovou rýží

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mVVp

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí tažín s máslovou rýží

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mVVp

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

casino: Stačí, ano??

Pepe:
To jsou ale dva okruhy otázek:
1. tagine recept
Levantinské kuchyni moc neholduji (s výjimkou židovské), myslím si ale, že tento rcp by bylo lze nazvat tagine snad podle použitých surovin, ale ne podle způsobu přípravy. Tou níže zmíněnou poklicí jsem to chtěl pouze kulantně naznačit…;-)

2. tagine nádoba
Poučnou debatu na dané téma jsem už zažil tady: http://www.labuznik.cz/diskuse/tajin-pouzivate-434...

Este malý dodatok:
Ja som tú nádobu videl, ale uz si celkom isto nepamätám, ci tá kuželovitá cast nie je hore otvorená.

casino:
Neviem odpovedat na Vasu otázku. Predpokladám, ze ak sa táto nádoba na varenie pouzíva, zrejme jej vlastnosti sa nedajú dosiahnut v inej, aj ked velmi dobre uzavretej. Pravdepodobne to nie je problém "hermeticky" uzavretej nádoby, pretoze v uvedených krajinách pouzívajú aj nádoby kovové, pouzívané aj v iných krajinách (Európa, Amerika atd.) a predsa na tento druh prípravy (existuje mnozstvo receptov) pouzívajú tajine.
Napríklad na prípravu couscousu majú tiez svoju specifickú nádobu (u nás nazývanú couscousier). My pouzívame uz couscous predvarený a len ho zalejeme horúcou vodou...
Takze hoci recept nie je pripravovaný v "autentickej" nádobe, to este neznamená, ze sa mu aspon ciastocne (alebo viacej) nepodobá.

casino: Klidně ho tam nechej :-)

Pepe:
No, ono kdyby se v postupu při tepelné úpravě pokrmu použitá pánev zadeklovala byť i obyčejnou poklicí, tak by se jídlo snad tajine zovati mohlo, či ne? ;-)

Jen pro ilustraci wocogo přidán obrázek, který na případné přání autorky rcp nechám zmizeti :-)

Pepe: Hmm, nevlastním takovou nádobu ;-)

Recept je velmi fajn, ale aby to bol tažín (tajine) musel by byt pripravený v nádobe tajine (niekde tiez tagine). Chut, ktorá vznikne zrázaním pár stúpajúcich zo spodnej casti tohoto kuchynského náradia (Maroko a susedné krajiny severného pobrezia Afriky), ich ochladením vo vrchnej casti a opätovným stekaním po stenách spät do spodnej casti, sa nedá dosiahnut prípravou na pánvici.

Sem s tím;-):-))Kde je maso a ovoce,tak to je u nás vítané:-p:yes:

Dajda: Opravuji!!! Díky za upozornění!! Samozřejmě 1 díl rýže a 2 díly vody!

Takhle jsme dělávali rýži zcela běžně až do doby, než se objevili varné sáčky. Byla moc dobrá, někdy se k téhle přípravě ráda vracím. Jen bych se chtěla ubezpečit, té vody je opravdu stejné množství jako rýže? My jsme dávali 2 skleničky vody na 1 skleničku rýže.;-)

:-p:yes:+

Mňam, exotika, to já můžu:-p:yes:

:-p:yes:

Tématické fráze:
tažín, hrnec na tazin, tažín recept, nádoba na tažin, kuřecí s rýží, tažín nádoba, tažín recepty, recept na tazin, recepty tažin, rýže na másle, hrnec tažin, kuřecí k rýži, vaření v tažínu, recepty na tazin, krůtí tažin, máslová rýže, kuřecí stehna s citronovou rýží, priprava tazinu, kuřecí tažín s olivami, tažin z krůtího masa

Suroviny:
paličky kuřecí, kuřecí stehenní řízky, sůl, pepř, olej olivový, máslo, cibule, kmín mletý, koriandr sušený, skořice, zázvor mletý, pyré rajčatové, vývar kuřecí, meruňky sušené, koriandr čerstvý

Přidat fotografie receptu