Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zeleninový guláš s kroupami

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

jahoda jahoda

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Porce: 4-6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 714 kJ /
1 127 kcal
Bílkoviny26,50 g
Tuky6,53 g
Vláknina28,56 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 36 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy227,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kroupy propláchneme ve studené vodě a uvaříme v osolené vodě doměkka.Pěnu během vaření odebíráme, protože vývar z krup použijeme, bude takto „čistější“. Krok 2: Uvařené kroupy scedíme a vodu dáme stranou. Krok 3: Na másle s přidáním trochu oleje (nebude se máslo připalovat) osmažíme jemně nakrájenou cibulku, přidáme lžíci mouky a ještě společně osmahneme. Krok 4: Přisypeme drobně nakrájenou papriku a rajčata (rajčata spařit a stáhnout slupku-já používám v zimě svoje z mrazáku, nechám povolit a jdou krásně sloupnout), fazolky, mletou papriku a hned zalijeme vývarem z krup, případně dolijeme vodou. Krok 5: Přidáme podle potřeby sůl, pepř, feferonku a povaříme max. 10minut, vše do změknutí. Krok 6: Přidáme kroupy, dolijeme dle potřeby vodou a necháme ještě chvilku vše provařit.

Zveřejněno 28. 12. 2014

Poznámka autorky jahoda

Zdroj: www.pluska.sk/dobre-jedlo/

Do tohoto zeleninového guláše nepřijdou ani brambory, ani uzenina!

Píši to proto, abyste nepřidávali do „podobných“ bramborové guláše a jim podobné.

Díky jahoda

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5rWA

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5rWA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Krúpy srdcová záležitosť. Najlepšia, zdravá veľmi rýchla príloha.

Super napad,len ja ako bezlepkarka vymenim krupy za pohanku.

jahoda: Určitě zkusím a moc děkuji za nápad :-)

Jana Remkova: moc díky za foto:-K, je to pro mne důkaz, že si někdo rád uvaří i docela jednoduché a zdravé jídlo.
Jestli bude někdy "příště", vyzkoušej s tou paprikou, má určitě pikantnější chuť, než cuketa;-)
Díky:-K

Pokud nevadí, dovolím si přidat foto. Jsem moc ráda za tahle odlehčující jídla. Vím, že jde hlavně o nápad a poslední dobou mi nějak docházejí. Moc jsem si pochutnala, jen místo papriky jsem dala cuketu, protože jsem papriku ráno zapoměla koupit;-)

Také mně se guláš líbí:yes:+

Tak to je bezva jídlo na očistu po novém roce.;-) :yes:

Zřejmě bych si pochutnala :-p:yes:

Líííbííí;-) a hned možná zítra zrealizuji :-)

Tématické fráze:
recepty s kroupami, jidla s kroupami, jídlo s kroupami, kroupy s gulášem, foto ozdobení guláše, kuchařka ládi hrušky vepřová guláš, jídlo z krup, zeleninový guláš recept, top recepty gulašova s kroupami, guláš z krup, recepty na jidla skroupama, jídlo z kroupami, recepty s kropami, recept na jídlo s kroupami, namočit kroupy přes noc

Suroviny:
kroupy, paprika čerstvá červená, rajče, fazolky zelené, cibule, paprika sušená sladká, feferonka mletá, mouka, sůl, pepř, máslo, petrželka

Přidat fotografie receptu