Suroviny pro 6
6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 20 297 kJ / 4 851 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 146,43 g |
| Tuky | 227,20 g |
| Vláknina | 9,14 g |
| Cholesterol | 1,28 g |
| Sodík | 922 mg |
| Sůl | 1,69 g |
| Sacharidy | 550,58 g |
Postup přípravy
Krok 1: Připravte si formu o průměru 22 cm.
Krok 2: Sušenky rozdrobte na drť. Smíchejte je s rozehřátým máslem, rozložte je na dno a po stranách formy a utlačte lžičkou. Formu vložte na 30 minut do ledničky.
Krok 3: Předehřejte troubu na 170°C.
Krok 4: Tvaroh vložte do mísy. Přidejte cukr a vyšlehejte hladkou směs. Zašlehejte citronovou šťávu a postupně přidávejte vejce. Vše důkladně vyšlehejte.
Krok 5: Tvarohovou směs vyklopte do formy. Formu vložte do trouby a koláč pečte 60 minut. Poté vyjměte a při pokojové teplotě nechte koláč zcela vychladnout. Nakonec jej vložte na 3 hodiny do ledničky.
Krok 6: Připravte si citronovou polevu. Do mísy nasypejte cukr a vlijte kondenzované mléko a šlehejte, dokud se cukr nerozpustí. Poté vmíchejte citronovou kůru a šťávu.
Zveřejněno 5. 1. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Citronový zákusek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2ogA
Moje poznámka
Citronový zákusek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2ogA
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 7 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 7 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 7 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 7 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 8 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 9 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 9 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 10 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 10 hodinami
Tématické fráze:
citronové zákusky,
zakusek,
cheesecake top recepty citronový,
top zákusky,
nejlepší zákusky recepty,
zakusek bez mleka,
nejlepší recepty na zákusky,
českejt zakusek,
zákusky bez mleka,
recepty zakusky,
nejlepší zákusky,
nejlepší zákusek,
zakusek z kondenzovaneho mleka,
top 10 zákusky recepty,
česke recepty zakusky a podobné,
zákusky citron,
zákusky s citronem,
zakusek cheesecake,
nejlepší český zákusek,
top recepty zákusky
Suroviny:
sušenky máslové,
máslo,
tvaroh měkký,
cukr krupice,
šťáva citronová,
vejce,
cukr moučkový,
mléko kondenzované,
citron,
šťáva citronová,
máta,
cukr moučkový
Komentáře (8)
Tato diskuze asi směřuje do nikam
Mně se "cheesecake" taky nelíbí, ale u tohoto typu zákusků je to zažité označení. Podobně jako, bohužel, nadužívaný název "carpaccio". Oč světověji zní "Carpaccio z červené řepy" na rozdíl od řepáckého "Nakrájená řepa", že
Do polevy by šlo asi použít i SALKO (zahuštěné slazené plnotučné mléko) Má skoro stejně cukru jak uvedeno v rcp a asi by to zjednodušilo (ale asi i prodražilo) přípravu