Moje zelňáky
Geniální dobroty, odzkoušené generacemi, bývají většinou jednoduché, co se týče surovin i zpracování. Přesně takové jsou zelné placky se škvarky podle tohoto receptu. Vyzkoušejte je třeba i z menší dávky, neprohloupíte.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 40 430 kJ / 9 663 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 180,03 g |
| Tuky | 662,50 g |
| Vláknina | 30,05 g |
| Cholesterol | 575 mg |
| Sodík | 1,78 g |
| Sůl | 4,04 g |
| Sacharidy | 730,08 g |
Postup přípravy
Krok 1: Škvarky a vymačkané zelí pomeleme v mlýnku na maso.
Krok 2: V míse vše zpracujeme na těsto, které vyválíme na tloušťku do 1 cm. Vykrajujeme kolečka formičkou na koblihy.
Krok 3: Pečeme při 220 °C dokud nezezlátnou. Mohou být i tmavší.
Zveřejněno 30. 12. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Moje zelňáky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wVwM
Moje poznámka
Moje zelňáky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wVwM
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 4 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno před 19 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 22 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 22 hodinami
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 23 hodinami
Salát Emerald
Přidáno 20. 12. 2025 10:41:55
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vinná klobása pečená na zelí s karamelizovanou cibulkou
Sahula před 36 minutami
Zelný salát z červeného nebo bílého zelí
JanSmola před 1 hodinou
Pusinky z bílků s vlašskými ořechy
katkachromcova2 před 2 hodinami
Vynikající pomazánka ze sušených rajčat
KrisZaezemi před 3 hodinami
Vánočka III
Marcela.Ma. před 5 hodinami
Kapří hranolky
loing před 14 hodinami
Medvědí tlapky
hoopoo před 14 hodinami
Čokoládová poleva z kakaa
Eva11 před 14 hodinami
Banánky ze strojku
Vilik před 14 hodinami
Tématické fráze:
zelňáky,
nejlepší zelňáky,
zelňáky recept,
zelňáky z kyselého zelí,
hrnec zelňák,
zelnak,
recept zelnaky,
top recepty zelňáky,
recept na zelnaky,
zelnáky se škvarkama,
jihočeské zelníky,
skvarkove zelnaky,
zdravé zelnaky,
recepty na zelňáky,
moje recepty,
dobré zelnáky,
recepty zelňáky,
zelnák hrnec,
jihočeské zelňáky,
zelnaky se skvarky
Suroviny:
škvarky,
mouka hladká,
zelí kysané,
sádlo,
pepř mletý,
sůl
Komentáře (12)