Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jogurtové placky se salátem

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

hosta hosta

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 825 kJ /
1 631 kcal
Bílkoviny59,97 g
Tuky52,10 g
Vláknina44,57 g
Cholesterol 331 mg
Sodík 741 mg
Sůl1,53 g
Sacharidy209,29 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mrkev a celer očistíme a nastrouháme nahrubo. Zalijeme citronovou šťávou a promícháme. Krok 2: Řapíkatý celer nakrájíme na drobné kousky, jablka zbavíme jadřinců - případně slupek - a nakrájíme na plátky. Krok 3: Pomeranč oloupeme a vykrájíme z něj kousky bez blanek. Vše přidáme do mísy k celeru a mrkvi a promícháme. Krok 4: V misce smícháme majonézu s jogurtem, solí a pepřem a vmícháme do salátu: ozdobíme olivami nebo cibulkami a necháme v chladu odležet. Krok 5: V další míse smícháme jogurt s troškou vody, vsypeme vločky, zamícháme a necháme minimálně 30 minut nabobtnat. Krok 6: Přidáme vejce, kypřící prášek, dochutíme česnekem, majoránkou a solí. Krok 7: Podle potřeby zahustíme strouhánkou a dobře promícháme. Krok 8: V pánvi rozehřejeme olej. Krok 9: Těsto lžící nanášíme na pánev po třech nebo čtyřech placičkách, které opékáme z obou stran dozlatova. Krok 10: Vyjmeme je a dáme na papírovou utěrku okapat. Podáváme se salátem.

Zveřejněno 16. 1. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jkOy

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jkOy

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Kroupová Lydie 17. 1. 2015 17:23
tento recept je výborný a dá se obměňovat-nakrájené ořechy,nastrouhaná mrkev,jablíčko-pak samo,že bez česneku či majoránky,vynikající salát s trochou čerstvého křenu - čím míň jsou vločky v těstě namočené,tím je placička křupavější...asi jdu ke spíži....

Taky pěkný recept, musím vyzkoušet:-p+:yes: ukládám:yes:

Krása, toľko zdravých vecí...:yes: a ešte aj chutných nepochybne. (Moje deti kedysi vraveli, že všetko, čo je zdravé je nechutné, ale už vyrástli z toho.:-)))

Určitě bych si pochutnala :-p

Líbí se mi to - moc - hlavně ten salát;-):-):yes:+4

Tématické fráze:
placky z bílého jogurtu, dietni jogurtove placky, placky s bílým jogurtem, recept na placky z bílého jogurtu, placky s jogurtem, zdravé placky z jablek, plackyjogurtove, celer v jogurtu, bramborova placky bily jogurtu, placka z bílého jogurtu, zdrave placky s olivami, zdravé jogurtové placky, jogurtové placky s cuketou, jogurtove.placky.se.salatem, s cim nastrouhat mrkev, černý placek, jogurtove placky s cibulkou, placky z jablek, placky z jblek, placky z celeru

Suroviny:
mrkev, celer, citron, celer řapíkatý, jablko, pomeranče, olivy černé, jogurt bílý, majonéza, sůl, pepř mletý, jogurt bílý, voda, vločky ovesné, vejce, kypřící prášek, česnek, majoránka, sůl, strouhanka

Přidat fotografie receptu