Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Francouzské brambory s moravským uzeným masem

Hodnocení receptu je 4,6 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

pbarva pbarva

Snadný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 45 min

65 min (20 min příprava + 45 min tepelná úprava)

I když francouzské brambory nemají s Francií mnoho společného, jde o chutné jídlo, díky kterému můžeme využít přebytky vařených brambor z předchozího dne. Přidejte do nich moravské uzené a jistě si pochutnáte.

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 235 kJ /
1 490 kcal
Bílkoviny109,88 g
Tuky48,87 g
Vláknina20,70 g
Cholesterol 1,39 g
Sodík 2,37 g
Sůl5,30 g
Sacharidy143,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Uvařené vychladlé brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Krok 2: Cibuli oloupeme a nakrájíme na proužky, vejce uvařená natvrdo oloupeme a nakrájíme na kolečka, uzeninu překrájíme asi tak na 1/3 po šíři, sterilované okurky nakrájíme na plátky. Krok 3: Pekáč vylijeme olejem i po stranách pekáče a na dno poklademe vrstvu brambor, osolíme a opepříme. Vrstvíme postupně nakrájenou uzeninu, cibuli, vejce, okurky, hrášek, kukuřici a další vrstvu brambor. Osolíme a opepříme. Vrstvu zopakujeme a končíme bramborami osolenými a opepřenými. Krok 4: Pekáč vložíme do trouby a krátce zapečeme. Syrová vejce rozkvedláme v mléce a nalijeme je na brambory a dále pečeme při 200 °C, dokud brambory na povrchu nezezlátnou.

TIP: Nejlepší recepty na francouzské brambory

Zveřejněno 17. 3. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Francouzské brambory s moravským uzeným masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gpXZ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Francouzské brambory s moravským uzeným masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gpXZ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Moc dobré <3

noname: asi tak každý má rád něco jiného, ale do francouzských brambor nepatří ani hrášek ani kukuřice, ale pokud jim to chutná...

casino:Raději se budu dívat na pěkný fotky, než číst 100x za týden Vaše negativní komentáře. To už musí být snad nějaká nemoc,,,,nebo co ?:-//

Colombo65:
Jj, pěkně vypečené obrázky máte:yes: ale nestačila by jedna fotečka...? ;-)

Colombo65: Krásně upravené, to by rodina koukala, kdyby se mi povedlo takhle servírovat :yes:

Colombo65: a pak že se nejí očima:-D. Možná na 99% stejně, ale o 300% lákavěji. Recept asi tak, jak nás vaří většina, ale to foto, to foto:-D:yes:

... z 99 % stejně připravuji a tak posílám z nedělního obědu foto ;-);-);-) Já preferuji uzené maso ze žeber :-D

pražské brambory!

vypadají výborně:-!:yes:

Tématické fráze:
francouzske brambory, francouzské brambory s uzeninou, francouzké brambory s uzeným masem, recepty s uzeným masem, uzené maso s bramborem, francouzké brambory s uzeným, recept francouzské brambory, uzené s bramborem, francouske brambory s uzenym masem, francouzsky brambory, uzené maso s brambory recepty, brambory s uzeným masem, francouzske brambory bez masa, brambory s uzeným, nejlepší francouzské brambory, francouske brambory s uzeným, francozské brambory, moravske brambory, recepty francouzske brambory, francouzské brambory z uzeného masa

Suroviny:
brambory, uzené moravské, vejce, vejce, mléko, okurky sterilované, cibule, hrášek, kukuřice, pepř mletý, sůl, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu