Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dušená kližka s uzeným žebírkem

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jenda1 Jenda1

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Kližku odblaníme, prošpikujeme. Krok 2: V tlakáči rozehřejeme sádlo, kližku v něm necháme ze všech stran zatáhnout, osolíme, okořeníme, přidáme na céčka nakrájenou cibuli, na plátky nakrájený česnek, uzená žebírka, podlijeme vývarem a cca 60-80 minut (podle velikosti a kvality hovězího) za občasné kotroly dusíme.

Zveřejněno 10. 1. 2010

Poznámka autora Jenda1

Jako přílohu jsem volil (teď již můžu říct skvělé) bramborové knedlíky od Mirči75 http://www.toprecepty.cz/recept/7754-dobre-brambor... a dušenou kapustu.

Ještě pár slov ke špikování. Při zakoupení slaniny si ji nechám nakrájet na centimetrové plátky. Ty pak nakrájím na hranoly z jedné strany zkosené. Zabalím je postupně do mikrotenového úřezu (viz foto), vložím na 15 minut do mražáku a pak postupně odbaluji a špikuji. Tuto metodu používám spoustu let a špikovací jehlu nepostrádám.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dušená kližka s uzeným žebírkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Jyno

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dušená kližka s uzeným žebírkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Jyno

Marie

Komentáře (7)

Jídlo je bezesporu dobré, ale recept poněkud zmatečný. Není zmínka, že by se maso po dohotovení krájelo na plátky, uzené stačí přidat později a nevím, jak by se občas v tlakáči kontrolovalo.

Šťavnaté hovězí, s uzeným žebírkem a bramborovým knedlíkem, si zaslouží ocenění bodíkem a za nádherné fotky, jako živé, též :yes::-p:-)

Teda Jeni, asi to byl výtečný oběd, že?
A fotky opět výstavní:-?:yes:

Jendo, masíčko a hned se dvojím druhem, to nemá chybu, zrovna tak, jako fotky. Bez řečí máš boda:yes:

Jendo, tak to je paráda!:-p:yes:+2.

Báječné:yes::yes:Ukládám:yes:

:-puž to vidím jako parádní zítřejší oběd bodík:yes:

Tématické fráze:
hovězí kližka recepty, hovězí kližka, prosřeno, kde je hovězí kližka, špikování masa, dušená hovězí kližka, hovězí žebírka, hovězí kližka na česneku, hovězí kližka - recepty, hovězí žebírko, prosřeno.cz, špikování, kde jekliška, co je hovězí kližka, dušené houby v tlakáči, špikování hovězího masa, maso kližka, kapusta s kližkou, kližka cena, co uvařit z hovězí kližky

Suroviny:
kližka hovězí, žebra, slanina uzená, sádlo husí, cibule, česnek, sůl, pepř, kmín celý, bujón hovězí

Přidat fotografie receptu