Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kakaové řezy s tvarohovým krémem a malinami

Osvěžující, lahodný, lehoučký, prostě famózní, je tento zákusek. Kakaové těsto, na něm krém ze šlehačky a tvarohu, ochucený vaječným likérem a doplněný malinami, jistě potěší všechny, kterým ho budete servírovat.

Hodnocení receptu je 5,0 (32×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

rebeka rebeka

Náročný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 45 min Doba tepelné úpravy: 25 min bez doby tuhnutí v lednici

70 min (45 min příprava + 25 min tepelná úprava, bez doby tuhnutí v lednici)

Suroviny pro 1 plech

menší plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie24 904 kJ /
5 952 kcal
Bílkoviny138,98 g
Tuky340,64 g
Vláknina36,20 g
Cholesterol 1,67 g
Sodík 1,06 g
Sůl2,34 g
Sacharidy538,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vejce oddělíme na žloutky a bílky. Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh. Krok 2: Změklý tuk vyšleháme s cukrem a po jednom přidáváme žloutky. Utřememe hustou bílou pěnu. Krok 3: Sníh zlehka vmícháme do žloutkové pěny. Krok 4: Mouku smícháme s kakaovým práškem a prosejeme. Zlehka a po částech ji přimícháme stěrkou nebo vařečkou do těsta. Krok 5: Menší pekáček se zvýšenými okraji vysteleme pečicím papírem a stěrkou na něj rovnoměrně rozetřeme těsto. Krok 6: Pečeme v troubě na 180 °C asi 15-30 minut (záleží na troubě). Necháme vychladnout. Krok 7: Upečený korpus potřeme marmeládou. Krok 8: Jednu smetanu vyšleháme do tuha. Krok 9: Tvaroh smícháme s cukry a vaječným likérem. Krok 10: Přidáme ušlehanou šlehačku a ztužovač, který připravíme dle návodu na sáčku. Krok 11: Polovinu tvarohové hmoty natřeme opatrně stěrkou na marmeládu, přidáme maliny a pak zbytek tvarohové náplně. Krok 12: Nahoru rozetřeme druhou vyšlehanou šlehačku. Krok 13: Necháme ztuhnout v lednici nejméně 2 hodiny, ideálně přes noc.

TIP: 7 nejlepších receptů na malinové řezy

Zveřejněno 9. 2. 2015

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/K2kY

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/K2kY

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (30)

Rebeko, prosím, na jak velkém plechu si pekla korpus? Chtěla bych ho mít nižší. Děkuji.

Prosím nechybí v receptu prášek do pečiva?😊

pavlina.simr: pavlina.simr: děkuji za odpověď, těsto jsem měla hodně hutné ,tak nevím zda tak mělo být 🫣

Zobrazit starší odpověď

Moc prosím, jaké rozměry má plech, ve kterém jste to pekla, chtěla bych mít ten korpus trochu nižší. Děkuji.

satelit: Dobrý den, dívám se, že autorka nereagovala. Pro nižší řezy odhaduji 35x25 cm. Ale můžete péct i ve velké dortové formě.

Moc prosím, jaké rozměry má plech, ve kterém jste to pekla, chtěla bych mít ten korpus trochu nižší. Děkuji.

:-)<3:yes: recept se mi líbí - foto krásné :yes::yes::-K

:yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes:

jitkacizi: plech určitě menší než klasika :-)
Všem moc děkuji :-)

krása, určitě vyzkouším ;-) jenom dotaz - na klasický plech s vyšším okrajem bude těsta asi málo, co?

Tady není co dodat, luxusní :yes::yes:

úúúžasnéééééééééé :-D:yes:

:-K:-p:-K

Děkuji všem :-K

:-p:-p:-p To mi nedělej, zrovna mám absťák. No nic, nebudu se zdržovat, Heru už jsem vyndala, v lednici bylo asi 6 bílků, jdu také tvořit, abych se neuslintala :-))

Hodně lákavé řezy:-p+:yes:

Rebuško máš je luxusní. Řezy budou moc dobré, krásné foto :yes::yes::-K:-p:-p:-p

Takové řezy s malinami, paráda:-p

Naďka, ponúkla by som sa, keby to išlo. :yes:;-)

Nádherný zákusek:yes: jako vždy a s malinami,hned bych si dala;-)
Rébínko ty nikdy nezklameš;-):yes:+

:-p nádhera, maliny mám moc ráda:yes::-K

LenkaHaus: tak odtud jsem nečerpala, nemám tak kypřící prášek a náplň mám úplně jinou

to je pokoukáníčko:-D mňam, s chutí bych prosím kousíček ochutnala, no kousíček...:yes:;-)

Krásně žravě to vypadá :-p

Dajda: moc děkuji za upozornění... samozřejmně, že tam cukr patří.. díky, opraveno :-K

Vypadá to moc hezky a jistě to bude velmi dobré (jen kde vzít ty maliny!).:yes: S klasickým třeným těstem se dneska už dělá jen málokdo. Jen prosím autorku, aby zkontrolovala, zda jí nevypadl ze surovin na těsto cukr. Vždycky mě zajímá množství cukru, tak mě jeho absence uhodila do oka. ;-)

hosta::-D

Už jsem ti olízla pravý roh na fcb - je dobrý:yes::-D

Tématické fráze:
kakaové řezy, kakaove rezy s kremem, zákusek s malinami, zákusek s tvarohovým krémem, řezy s malinami, kakaová buchta s malinami, zákusky s tvarohovým krémem, zákusek s ovocno-tvarohovým krémem, malinový řez, zákusky s malinami, malinové řezy s tvarohem, kakaové řezy s tvarohem a malinami, moučníky s malinami, peceme s malinami, zákusek s krémem a s mandarinkami, buchta s pudinkovým krémem, buchta s krémem a malinami, malinové řezy s krémem, tvarohovo malinové řezy, řez s malinami

Suroviny:
vejce, sůl, tuk hera, mouka polohrubá, cukr moučkový, kakao, tvaroh, likér vaječný, cukr vanilkový, cukr moučkový, maliny, smetana ke šlehání, ztužovač želatinový, marmeláda malinová

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu