Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zeleninové placičky se sýrem

Hodnocení receptu je 4,9 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

terysha.mathey terysha.mathey

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min

45 min (45 min příprava)

Suroviny

Porce: cca 10 placiček

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 467 kJ /
829 kcal
Bílkoviny38,37 g
Tuky23,11 g
Vláknina32,55 g
Cholesterol 313 mg
Sodík 2,20 g
Sůl4,99 g
Sacharidy101,09 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Uvaříme v osolené vodě zeleninu do měkka. Krok 2: Necháme zchladnout a nahrubo nastrouháme do misky (včetně bramboru se slupkou) a přidáme na kostičky nakrájenou cibulku, nastrouhané, nakrájené či nadrolené sýry, asi 2 lžíce strouhanky, asi 2 lžíce hladké mouky, vajíčko, opepříme. Krok 3: Umícháme směs a necháme chvíli odpočinout, poté tvarujeme placičky, které obalujeme ve zbytku hladké mouky smíchané se strouhankou. Krok 4: Smažíme na oleji.
Podáváme s bramborem či bramborovou kaší.

Zveřejněno 14. 1. 2010

Poznámka autorky terysha.mathey

Nemohla jsem nikde najít recept na zeleninové placky, které dělají v některých restauracích (kupují se mražené), tak jsem to zkusila takhle a chutná to ještě mnohem lépe! Podle mě se tam dá dát cokoliv třeba i květák či brokolice.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/D1LB

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/D1LB

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Pavli, díky za koment, nevšimla jsem si, že tam ten jogurt není, přidává se během přidávání ostatních surovin tzn. před obalováním a umícháním směsi :-)

Dobrý den, recept mě zaujal:yes: a chtěla bych se zeptat, v jaké fázi se přidává bílý jogurt. Děkuji

placičky se mi moc líbí,dávám bodík a vyzkouším:yes::-K

Taky dělám podobné ;-):-p:yes:

Tery:yes:4:yes:

dělám něco podobného ;-):yes:

Super!!:yes::yes:

Tématické fráze:
zeleninové placky, recept na zeleninove placky, zeleninove placky bez mouky, placky z mražené zeleniny, recept zeleninové placky, indické zeleninové placky, zeleninove placky z mrazene zeleniny, placičky z vařené zeleniny, zeleninove karbanatky z mrazene zeleniny, indické placky se sýrem, zeleniové placičky, karbanátky z mražené zeleniny, zeleninovéplacičky, zeleninové placky recept, zeleninove placky se syrem, zeleninové karbanátky se sýrem, zeleninové placky bez mouky recept, recept z mražené zeleniny placky, zeleninové plcicky, zdravé zeleninové placky

Suroviny:
mrkev, petržel, celer, brambory, cibule, jogurt bílý, sýr balkánský, sýr eidam, strouhanka, mouka hladká, vejce, sůl, pepř

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu