Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zeleninové placičky se sýrem

Hodnocení receptu je 4,9 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

terysha.mathey terysha.mathey

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min

45 min (45 min příprava)

Suroviny

Porce: cca 10 placiček

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 467 kJ /
829 kcal
Bílkoviny38,37 g
Tuky23,11 g
Vláknina32,55 g
Cholesterol 313 mg
Sodík 2,20 g
Sůl4,99 g
Sacharidy101,09 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Uvaříme v osolené vodě zeleninu do měkka. Krok 2: Necháme zchladnout a nahrubo nastrouháme do misky (včetně bramboru se slupkou) a přidáme na kostičky nakrájenou cibulku, nastrouhané, nakrájené či nadrolené sýry, asi 2 lžíce strouhanky, asi 2 lžíce hladké mouky, vajíčko, opepříme. Krok 3: Umícháme směs a necháme chvíli odpočinout, poté tvarujeme placičky, které obalujeme ve zbytku hladké mouky smíchané se strouhankou. Krok 4: Smažíme na oleji.
Podáváme s bramborem či bramborovou kaší.

Zveřejněno 14. 1. 2010

Poznámka autorky terysha.mathey

Nemohla jsem nikde najít recept na zeleninové placky, které dělají v některých restauracích (kupují se mražené), tak jsem to zkusila takhle a chutná to ještě mnohem lépe! Podle mě se tam dá dát cokoliv třeba i květák či brokolice.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/D1LB

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/D1LB

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Pavli, díky za koment, nevšimla jsem si, že tam ten jogurt není, přidává se během přidávání ostatních surovin tzn. před obalováním a umícháním směsi :-)

Dobrý den, recept mě zaujal:yes: a chtěla bych se zeptat, v jaké fázi se přidává bílý jogurt. Děkuji

placičky se mi moc líbí,dávám bodík a vyzkouším:yes::-K

Taky dělám podobné ;-):-p:yes:

Tery:yes:4:yes:

dělám něco podobného ;-):yes:

Super!!:yes::yes:

Tématické fráze:
zeleninové placky, recept na zeleninove placky, zeleninove placky bez mouky, placky z mražené zeleniny, recept zeleninové placky, indické zeleninové placky, zeleninove placky z mrazene zeleniny, placičky z vařené zeleniny, zeleninove karbanatky z mrazene zeleniny, indické placky se sýrem, zeleniové placičky, karbanátky z mražené zeleniny, zeleninovéplacičky, zeleninové placky recept, zeleninove placky se syrem, zeleninové karbanátky se sýrem, zeleninové placky bez mouky recept, recept z mražené zeleniny placky, zeleninové plcicky, zdravé zeleninové placky

Suroviny:
mrkev, petržel, celer, brambory, cibule, jogurt bílý, sýr balkánský, sýr eidam, strouhanka, mouka hladká, vejce, sůl, pepř

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu