Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Loupáčky s medem

Hodnocení receptu je 5,0 (45×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

ercicka ercicka

Snadný

Suroviny pro 12

12

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 898 kJ /
2 844 kcal
Bílkoviny83,12 g
Tuky45,29 g
Vláknina26,12 g
Cholesterol 444 mg
Sodík 200 mg
Sůl0,46 g
Sacharidy512,86 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Postup: PL su polievkove lyzice. Mam lyzice z viacerych suprav, pouzivam strednu velkost a naberiem kopcom. Z tukov pouzivam len prirodne tuky, cize maslo, mast alebo olej, ziadny margarin. Krok 2: Do pekarne dame suroviny v tomto poradi, ak je drozdie mrazene, vlozime ho priamo do mlieka. Nastavime program cesto. Asi po 45 minutach cesto skontrolujeme, moze byt trochu redsie, az kasovite, potom prisypeme muku a davame pozor na hustotu. Krok 3: Prisypame pomaly po lyziciach (obycajne staci 1-2PL). Vzdy dalsiu lyzicu prisypeme az po uplnom zahneteni vsetkej muky. Konzistencia ma byt taka, ze sa cesto nebude delit na dva kusy, nebude sa lepit na steny pekarne a po zatlaceni prstom musi byt mäkucke a nelepi sa na prst. Krok 4: Po skonceni programu cesto vyberieme na pomucenu dosku, rozdelime na 12 kusov. Cesto dalej spracovavame podla jeho kvality, ak je "akurat", tak uz nepodsypavame. Kazdy kusok prehnetieme a ukladame na pomucenu dosku na chvilku oddychnut, cca. 5-10 min. Zvycajne ked skoncim s hnetenim posledneho kusa, zacinam so samotnym motanim lupaciek. Krok 5: Pozor, placky sa pri valkani mozu trochu lepit na dosku, lepsie sa s nimi tak pracuje. Ak si podsypete, bude sa vam zle motat. Kazdy zamotany kus este trochu posulame po doske, aby sa pekne vytvarovali do spravneho tvaru. Krok 6: Hned po jednom ukladame na plech vylozeny papierom na pecenie, alebo nejakou inou podlozkou (plech takmer nikdy nemastim, pretoze sa mi este nikdy nepodarilo upecene rozky z neho zlozit bez urazu). Mozeme ich aj zahnut, ale potom sa zmesti menej kusov na plech. Krok 7: Po vytvarovani lupaciek nechame kysnut zakryte na plechu este asi 40 min. Potrieme rozslahanym vajickom a upecieme vo vyhriatej rure na 180-190°C, 15-20 min. Lupacky mozeme plnit nutelou alebo pudingom, alebo inou plnkou.

Zveřejněno 14. 1. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Loupáčky s medem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/r8xw

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Loupáčky s medem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/r8xw

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (64)

:yes::yes::yes:

vybusna: rozteky mas krasne, skusim ich aj ja naplnit :yes: a btw. viem aj strikovat, sit a dokonca uz aj hackovat :-)) a este som si vsimla, ze mas take denko ako ja :-*

Robila som z polovicnej davky a plnila tvarohovo-jablkovou naplnou s opitymi hrozienkami. Miesila som v rukach a muku som nekombinovala, dala som len hladku. Nemala som zive drozdie, dala som susene a v poho. S cestom sa pracovalo bajecne a dovolilo mi nalozit dost velky kus plnky.
Ercicka vdaka za recept a ak mas chut prid sa pozriet
http://chalupnikovi.com/recepty/?p=3978

:-p;-):-K +41:yes:

Veronika.Hrozna:

Jackie79:

v recepte na tuku az tak nezalezi, davam ho od oka, ale keby som to mala uviest presnejsie, tak moze byt 2-3 lyzice rozpusteneho tuku. Ale rozpusteny nedavam, naberiem jednu lyzicu prepusteneho masla kopcom, oleja by som dala 3PL. Ak pridavate muku, tak pomaly, treba sledovat hustotu cesta... recept som upravila, dufam, ze pomoze.

Veronika.Hrozna:Nejspíš jsou myšleny dvě polévkové lžíce rozpuštěného tuku....

Právě jsem zadělala na těsto a čekám až nakyne a hurá na loupáčky.Jsem zvědavá jak se mi povedou,přidávám další jubilejní 40bod:yes::yes::yes::yes:

Mně se vubec nezdařily,vzniklo mi velmi řídké těsto ,které jsem neuměla zpracovat a pak jsem přidala mouku a zase byly velmi tvrdé. Zadělávala jsem robotem a přidala jsem víc cukru !
Prostě nevyšlo to ! Dělala jsem jenom z hladké mouky. Možná že by bylo dobré, kdyby autorka byla tak laskava ,a napsala kolik tuku tedy váhu těch cca 2 lžic.Ono se to nějak nedá ten tuk tak přesné ukrojit, a nebo jsou to dvě lžíce již rozpuštěného tuku ? :-(

Do těsta jsem přidala nasekané ořechy a 8 dkg mletého cukru. Jsou dobré.:yes: Posílám bodík a foto:-K:yes:...+1

Tak včera jsem dělala loupáčky. A musím říct že je to BOMBÁÁÁ.:yes: Neměla jsem sice špaldovou mouku ani citronovou kůru ale dala jsem 500g hladké mouky a nastrouhala jsem kůru ze dvou mandarinek. Po upečení ještě potřela teplé loupáčky máslem aby zůstali vláčné. Teď už do obchodu nemusím a budu dělat loupáčky doma. Dávám další bodík a přidávám fotečky

včera jsem dělala znovu, tentokrát jsme zapomněla na citronovou kůru a trošičku tam chybělo,ale i tak byly skvělé a když jsem je vzala do práce,zmizely kosmickou rychlostí

jsou úplně bez chuti - chybí cukr.pokud se nenaplní,
tak nic moc:-S

vynikající recept, včera jsem dělala,loupáčky jsou úžasné..tedy spíš první plech,druhej se mi kapku přismahl:-)ale i ten se jí....určitě budu opakovat, jsou snadné a hlavně strašně dobré

blabol.jachym: tak ja sa priznam, ze bez pekarne som to neskusala, ale postup teoreticky ovladam z povodneho mnozstva si odlejes trochu mlieka, zoberies trosku muky, asi 1PL a rozdrobis do toho drozdie, vsetko by malo byt izbovej teploty a nechas urobit kvasok. potom vsetko zmiesas s ostatnymi surovinami bud kuchynskym robotom, alebo rucne a nechas asi 3/4 hodiny kysnut. dalsi postup je rovnaky. dufam, ze sa podaria :yes:

Nemáme doma domácí pekárnu,doufám,že mi řekneš postup BEZ domácí pekárny:-),ale vypadá to exklusivně:-p:-);-)

Mrkla jsem na fotky u receptu a máte všichni moc hezky napečeno:yes: Eri, každého potěší, když se RCP využívá, daří se a hlavně chutná.;-):yes:

baby, ani neviete ako som rada, ze robite moje lupacky a ze vam chutia!!! Super! a dakujem za fotky!!!!!
:-K:-K:-K

loupáčky jsou super :-p dávám bodíka :yes:+28 a s dovolením pár foteček

zuzanecka101286: jasne, oni sa pecu v rure a cesto mozes robit rucne, ako si zvyknuta :yes:

ahojky holky mám dotaz, nemám doma pekárnu, můžu je upéct normálně ručně?. tak že bych napřed udělala kvásek a smíchala ho pak s ostatníma surovinama..?

Holky zkusím to s těma kvasnicama:-K

Holky zkusím to s těma kvasnicama:-K

a tiez ako Betyna si cerstve drozdie rozdelim na tretinky alebo na stvrtiny a tak ho mrazim

Reny2, ako keby som pocula mojho manzela :-D, ten mi tiez stale tvrdil, ze ani zitny kvasok mi nemoze prezit dlhsie ako 2 tyzdne a neexistuje, aby kvasnice prezili mrazak, pretoze kazda bunka obsahuje vodu, ktora pri zmrazeni zväcsi svoj objem a potom praskne, teda sa znici... ja mrazenie drozdia pouzivam uz velmi dlho, pouzivala ho aj moja mama a ver mi, ze som nezbadala rozdiel medzi cerstvym a mrazenym drozdim :yes::yes::yes: mrazene funguju prefektne a so zitnym kvaskom len zacinam, mam ho uz dva mesiace, ale poznam baby, ktore ho maju cez rok :yes::yes::yes:

droždí jsem začala původně mrazit z toho důvodu, že jsem dlouho bydlela na nově vznikajícím sídlišti, kde nebyl ani obchod...

Reny2 nemáš pravdu - je mi 53 let a celou dobu, co samostatně vařím, používám mražené droždí - ostatně na magazínu Dáma v diskuzi Domácí pekárna to tak dělá hodně děvčat. Já osobně si kostičky rozdělím na čtvrtiny a zmrazím a tak mám připravené jednotlivé dávky, některá děvčata kupují celou velkou kostku v Makru rozřežou nití a mrazí v krabičce - netřeba ani jednotlivé kostičky balit zvlášť, neslepí se.

Eriko,loupaky vypadaji baaajo,med my muzem takze urcite vyzkousim...jen mam jednu pripominku...v receptu uvadis,ze... "ak je drozdie mrazene, vlozime ho priamo do mlieka..." ale to je naprosty nesmysl...drozdi obsahuje kvasinky,ktere se mrazem znici a tudiz ztraci moznost nakvasit testo....pokud tedy nemas drozdi cerstve mej alespon to susene...;-)

Tak tady ty loupáčky děláme často,někdy vynechám špaldovou mouku a potírám medem s vodou:-p:yes:

Jsou moc dobré,:-K díky té špaldové mouce pěkně vláčné:-D:-))

super určitě vyzkouším + bodík:-p;-):-K

Dnes jsem vyzkoušela.Nemám domácí pekárnu, tak jednoduše růčo.S těstem se krásně dělalo a upečené vypadaly jako z obchodu.:yes:.Loupáčky milujeme a podle tohoto receptu výborné.I manželova maminka chválila a to je co říci!:-)Jediné, až je podruhé budu dělat, tak přidám ještě trochu cukru.Posílám bodík a moc chválím.

Lenullka: s pudingom nemam nejake skusenosti, este som ich neplnila, ale myslim, ze na hustote pudingu az tak nezalezi

vypadají moc hezky. Jen se chci zeptat, kdybych je chtěla zkusit plněné pudinkem - jaký by ten pudink měl mít konzistenci. díky

Loupáčky oblíbené u mého syna:-p 17.bodík letí:yes:

Erí, tak jsem ty loupáčky taky vyzkoušela, přidala jsem špetku soli, dělala jsem je jenom z hladké mouky, špaldovou nemám. Přihodila jsem ještš nasekané ořechy a výsledek byl vynikající:yes::yes: jsou moc dobré, hned se po nich zaprášilo, ani jsem pomalu nestihla vyfotit:-)):-)):-)) Bodík už jsem ti dala, ale šoupla bych ti tam klidně další kdyby to šlo:-D:-D

jana73: tie lupacky su krasne, ja by som davala body aj za fotky :yes::yes::yes:

Dneska jsem upekla a jsou opravdu moc dobrý. Na rozdíl od Bohdany vím , že na snídani nezbydou. Jsou měkkounký a krásně voní po citronové kůře, akorát ty tvary. Dělala jsem něco takového poprvé a děkuji Ercice za krásný fotopostup. Příště snad budou lepší. Posílám 16 bod a přidávám fotku, ikdyž vedle těch vašich jsou to takový chudáčči:-))

Tak už jsou na talíři,moc dobre,doufam,že vydrží na snídani :yes::yes::-K

mirca75: dakujem, dakujem, dakujem :-K:-K:-K som rada, ze chutili :-)

:-p:yes::yes:

Erčičko:-),tak ti k té boďce posílám i pár foteček;-) - doufám,že tě potěší:-8.Pekla jsem je o půlnoci,aby byla snídaně co nejčerstvější:-p.Medu jsem dala jen dvě lžíce-zbytek cukr;-),polovinu jsem jich pekla klasických a druhou plněné nutellou:-p.Z celé várky už zbyly jen 4ks:-O.Všichni jsme si moc pochutnali a tak posílám za svou rodinku poděkování za mňamku:-).

mirca75: vies, ja by som bola radsej keby bolo viac fotiek ako bodov :-8 potom viem, ze sa oplatilo sem recept vlozit ;-)

Erčičko:-)děkuji za odpověď;-).A za sebe můžu říct,že boďku dávám jen u věcí,u kterých znám alespoň přibližnou chuť a nebo jsou u toho krásné fotečky:-).No a u tebe se snoubí oboje-tudíž boďka č.8 je právem;-).

dakujem za pochvaly:-K, ale myslim, ze by ste receptu nemali davat body kym ho neoskusate ;-)

Ercicko, jsou vystavni.:yes: To je zas neco pro moje ruce, nemam totiz DP.:-D:yes:12:yes:

Načíst další komentáře (15)

Tématické fráze:
loupáčky, loupáček, recepty s medem, recept na loupáček, recept na loupacky, loupáky s medem, loupacky recept, recept s medem, pečení s medem, recept loupacky, recepty na loupáčky, babicovy dobroty recepty 9.1.2010, recepty loupáček, domácí loupáčky, vynikající loupáčky, pravé loupáčky, jak motat loupacky, loupáčky podle petry, loupacek recept, co s medem

Suroviny:
mléko, žloutek, med, tuk, esence vanilková, kůra citronová, mouka hladká, mouka špaldová hrubá, droždí

Přidat fotografie receptu