Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 591 kJ / 1 097 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 25,08 g |
| Tuky | 45,96 g |
| Vláknina | 6,33 g |
| Cholesterol | 35 mg |
| Sodík | 4,00 g |
| Sůl | 10,00 g |
| Sacharidy | 142,64 g |
Postup přípravy
Krok 1: Droždí rozmícháme ve vodě se lžící mouky z odváženého množství a necháme zmladit.
Krok 2: Slaninu nakrájíme na drobné kostičky a na pánvi ji pomalu osmažíme. Vychladlou ji zároveň se zbytkem mouky a solí přidáme ke kvásku a vymícháme těsto.
Krok 3: Po kratším nakynutí (20 minut) těsto propracujeme, rozválíme na plát a nakrájíme tyčky.
Krok 4: Z dvojitých tyček uděláme srdíčka, jednoduché jen zkroutíme a všechny dáme kynout na plech.
Krok 5: Než se vyhřeje trouba na 210°c, stihnou tyčky nakynout. Potřeme je vodou (nebo trochou rozšlehaného vejce), sypneme sezamem a upečeme.
Zveřejněno 13. 2. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Slaninové křupavé tyčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/O22p
Moje poznámka
Slaninové křupavé tyčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/O22p
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 7 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 8 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 9 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 10 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 13 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dalmatské čufty
Ceesay před 3 hodinami
Vánoční karamelový likér
Miru63 před 6 hodinami
Švestkové kostky
Noumik před 7 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
[email protected] před 9 hodinami
Karamelový likér - latté
Merylas před 10 hodinami
Jablkový závin
Lucy27 před 11 hodinami
Maminčina vánoční rybí polévka
slunicko.rk před 11 hodinami
Moji utopenci
marky79 před 12 hodinami
Pudinkové cukroví
adela. před 12 hodinami
Tématické fráze:
křupavá slanina,
slaninové tyčky,
křupavá slanina recept,
slane tycky se slaninou,
slané preclíky s anglickou slaninou recept,
slaninové pečivo,
recepty-anglická křupavá slanina,
slaninove preclíky,
výborné křupavé tyčky,
slane tycky s pestem,
slané tyčky s anglickou slaninou,
párty tyčky se slaninou,
recept slaninove tycky,
tyčky se slaninou,
sýrovo slaninové preclíky,
nivové tyčky s anglivkou,
recept na krupavou slaninu,
chřupavá slanina recept,
recept slanina z boku
Suroviny:
voda,
slanina anglická,
sůl,
mouka hladká,
droždí
Komentáře (24)
Když jsou takhle pružné, je dobré je nechat 5-8 minut ležet a teprve pak dávat na plech. Během toho odpočinku znovu začnou kynout, tím zvláční a ztratí tu svou nepoddajnou pružnost
Výdejní okénko? Ty ho ješté nemáš? U nás funguje velice dobře
Vazne uvazuji o vydejnim okenku, kdyz uz pecu denne..
Opetovne dekuji za skvely recept, od tebe je to vzdy tutovka.
Fantasticke, fantasticke a ihned hotove, zadne dlouhe crcani.
chocolate: ani mi nemluv - nejen ušetřené finance, ale i chuť! Manžel mi předevčírem koupil veliké slané preclíky - kromě soli žádná chuť (a ja mám v tomhle fakt vycvičený jazyk
Kazdopadne je to velka parada za cca deset korun tri davky-plus toho, co mate v lednici...s dovolenim budu sirit dal mezi kamaradky.
Luxusni, pridavam bod i foto