Bramborák paní hajné ze „Šlajfu“
Suroviny pro 8
8
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 958 kJ / 2 619 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 47,92 g |
Tuky | 121,58 g |
Vláknina | 38,46 g |
Cholesterol | 530 mg |
Sodík | 373 mg |
Sůl | 0,62 g |
Sacharidy | 314,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Den dopředu uvařené oloupané brambory nastrouhám najemno.
Krok 2: Do hmoty vpravím dvě vejce, hladkou mouku, škrob mléko, olej, sůl, pepř, majoránku, hrubě nastrouhaná jablka, důkladně promíchám a vypracuji řidší těsto.
Krok 3: Toto naliji na vymaštěný pekáč, nebo na pečící plech pokrytý pečícím papírem.
Krok 4: Rozprostřu jej po celé ploše a vsunu do trouby rozpálené na 180°C a peču 20 minut (dle vaší trouby je třeba kontrolovat).
Krok 5: Když má bramborák pěkně hnědou kůru vyndám jej z trouby, nakrájím na díly a podávám teplé k vařícímu čaji. Studený chutná též dobře.
Zveřejněno 7. 2. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bramborák paní hajné ze „Šlajfu“
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3pvx
Moje poznámka
Bramborák paní hajné ze „Šlajfu“
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3pvx
Nejnovější recepty
Jarní polévka s růžičkovou kapustou
Přidáno před 2 hodinami
Mini mazance s meruňkami
Přidáno před 2 hodinami
Biskupský beránek
Přidáno před 17 hodinami
Barevná vajíčka
Přidáno před 19 hodinami
Pikantní segedínský guláš
Přidáno před 19 hodinami
Extra rychlé rohlíkové knedlíky
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Mazanec
VeraStranska před 8 minutami
Segedínský guláš
Dasa89 před 13 minutami
Klasický ruský boršč
Dasa89 před 14 minutami
Nádivka velikonoční
AnulkaB před 23 minutami
Rychlé nekynuté koblížky
lenka adamcova před 1 hodinou
Velikonoční mazanec
manina před 1 hodinou
Americké kotlety
evikju před 1 hodinou
Chlebové bagety
1Jirina před 2 hodinami
Anglické palačinky
káťa před 3 hodinami
Jedničkové rybí filé
cookamater před 3 hodinami
Tématické fráze:
hajný ze šlajfu-recepty,
recepty paní hajné ze „šlajfu,
pernik pani hajne,
bramborova buchta ze syrovych brambor,
recepty dle hajneho ze slajfu,
bramborak 8ks brambor
Suroviny:
brambory,
vejce,
mouka hladká,
škrob bramborový,
mléko,
olej rostlinný,
jablko,
česnek,
majoránka,
pepř,
sůl
Komentáře (4)