Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zelné knedlíky s paprikovou omáčkou a klobáskami

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

zizala zizala

Středně náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 630 kJ /
2 063 kcal
Bílkoviny73,74 g
Tuky16,61 g
Vláknina24,54 g
Cholesterol 271 mg
Sodík 238 mg
Sůl0,41 g
Sacharidy392,29 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do běžného kynutého těsta na knedlíky zapracujeme vymačkané a drobně pokrájené zelí. Necháme kynout, těsto trochu zřídne, budeme muset přidat ještě mouku. Já jsem si těsto nechala udělat v pekárně. Krok 2: Na oleji osmahneme drobně pokrájenou cibuli do světle růžova, zasypeme moukou, osmahneme, přidáme mletou papriku a hned zalijeme vývarem. Uvedeme do varu, přidáme protlak, na drobné kousky nakrájenou papriku a dochutíme solí, chilli a cukrem. Provaříme asi 20 minut. Krok 3: Dvojhubky nakrojíme jako na opékání a opečeme dokřupava na pánvi. Krok 4: Vymačkané zelí opražíme na tuku dočervena. Krok 5: Vykynuté těsto zformujeme do knedlíků a uvaříme podle zvyklostí, já vařím v páře. Krok 6: Knedlíky podáváme nakrájené na kolečka s omáčkou a klobáskami a ozdobíme smaženými nudličkami zelí.

Zveřejněno 17. 1. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OMxg

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OMxg

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Krása :-* - cathleen, proto topky zapínám zásadně až po jídle :-D:-D, a i asi dobré - rodinka to uvítá :yes::yes:

Cathleen, dík, vyřídím to dceři, fotí zásadně ona, mně se klepou ruce:-8:-8

Jani, musela, proto jsem do receptu už psala méně mléka, dala jsem jako obvykle a té mouky jsem musela přidat docela hodně:-8 Knedlíky určitě můžeš uvařit klasicky ve vodě, vaříš podle velikosti 15-17 minut. V páře taky tak, tam je výhoda, že se nesrazí. Provařenost zkouším špejlí.

Vypadá to moc jedle, i fotečka se povedla:-) (Sedím tu, ještě bez snídaně, a moje představivost pracuje naplno:yes::yes:)

Tak to se mi moc zamlouvá, zvlášť ty zelové knedlíky mne lákají :-):yes::yes::yes:+4.

Teda, dnes tu hviezdiš, krása!+

Jaruš, i do té pekárny jsi musela přidat mouku? Jinak nádherný recept, fak, taková jídla se jí sama!:-p Jo a ještě se chci zeptat..já a knedlíky:-)), dal by se pak i uvařit ve vodě? A asi jak dlouho? I v té páře, asi jak dlouho?

Moc hezké, dvojhubky z Kaufu znám ... vyzkouším a bodík je tvůj :yes: +2

No to vypadá krásně:-), moc se mi líbí " dvojhubky ":-D:-)), máš +:yes::-)

Tématické fráze:
zelove knedliky, zelove knedliky, šunkové dvojhubky, zelové knedlíky recept, šunkový knedlík, zelne knediky, rajský protlak kufland, papriková omáčka s knedlíkem, recepty s klobáskami, dvojhubky, klobásy recept, co s paprikovou klobásou, jidla s paprikovou klobasou, těsto na knedlíky z klobaskou, recept s klobáskami, recepty-zelne knedliky, pokrmy s paprikovou omáčkou, šunkové knedlíky do vyvaru, zelna spaprikou, vepřové maso na zelí s paprikovou omackou

Suroviny:
mouka hrubá, mléko, droždí, sůl, vejce, zelí, olej, cibule, paprika sušená sladká, protlak rajčatový, paprika čerstvá červená, mouka hladká, vývar, chilli, sůl, cukr, klobása šunková, zelí

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu