Řezy Amaretto
Chcete-li připravit luxusní zákusek, se kterým nebude moc práce, vyzkoušejte Amaretto řezy. Lahodný smetanový krém je proložený piškoty máčenými v italském mandlovém likéru a vše spolu krásně drží díky dvěma vrstvám kakaového těsta.
Suroviny pro 1 plech
plech o velikosti 30 x 30 cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 26 173 kJ / 6 256 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 72,45 g |
| Tuky | 336,84 g |
| Vláknina | 16,60 g |
| Cholesterol | 1,26 g |
| Sodík | 452 mg |
| Sůl | 1,72 g |
| Sacharidy | 725,27 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hladkou mouku smícháme s kypřicím práškem, přidáme vejce, máslo, cukr a kakao. Ručně nebo v robotu vypracujeme hladké těsto. V případě potřeby přidáme mléko. Pak těsto rozdělíme na dva díly.
Krok 2: Těsto rozválíme na pečicím papíru na dva stejné pláty o rozměru asi 29 x 29 cm.
Krok 3: Vložíme do předehřáté trouby a pečeme na 180 °C asi 10 minut. Necháme vychladnout.
Krok 4: Smetanu s hrubou moukou a solamylem svaříme ve vodní lázni na kaši a necháme ji vychladnout.
Krok 5: Máslo s cukrem vyšleháme do pěny a postupně k němu zašleháme vychladlou kaši.
Krok 6: Na jeden z plátů naskládáme piškoty, namočené v Amarettu, navrstvíme na ně krém a na něj rozložíme další navlhčené piškoty.
Krok 7: Přikryjeme druhým plátem těsta a necháme uležet do druhého dne.
Krok 8: Pak moučník nakrájíme na úhledné řezy a zdobíme je dle vlastní fantazie.
Zveřejněno 8. 2. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Řezy Amaretto
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yDOP
Moje poznámka
Řezy Amaretto
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yDOP
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 11 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 13 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 13 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 15 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 17 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 18 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramboračka
danal před 29 minutami
Dalmatské čufty
Ceesay před 8 hodinami
Vánoční karamelový likér
Miru63 před 11 hodinami
Švestkové kostky
Noumik před 11 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
[email protected] před 13 hodinami
Karamelový likér - latté
Merylas před 14 hodinami
Jablkový závin
Lucy27 před 15 hodinami
Maminčina vánoční rybí polévka
slunicko.rk před 15 hodinami
Moji utopenci
marky79 před 16 hodinami
Tématické fráze:
amaretto,
kuchyně lidlu recepty cukrárna,
kuchyně lidlu recepty,
amareto,
amaretto recepty,
amaretto recept,
domácí amaretto,
amaretto lidl,
co je amaretto,
amaretto použití,
amaretta,
recept na amaretto,
top recepty amaretto,
kuchyně lidlu,
amaretto krem,
amaretto venice recept,
caporetta amareto,
rez amareto,
amaretto albert,
caporetta amaretto
Suroviny:
mouka hladká,
vejce,
cukr krupice,
máslo,
kakao,
kypřící prášek do pečiva,
mléko,
smetana ke šlehání,
mouka hrubá,
solamyl,
máslo,
cukr moučkový,
amaretto,
piškoty
Komentáře (35)
Když jsem byla pryč tak se tam na to nanosila do lednice nějaká myš s nožem !
takže jen jedna vrstva piškot!Likérem jsem pokropila i ˇupečené pláty.
těsto: na 300g mouky je 1 prášek do pečiva opravdu hodně, v upečeném těstě jde dost cítit na jazyku.
krém: zbytečně hodně krému,hodně sladký,zbytečně tučný,pokud použijete cukrářské piškoty, uberte v dávce cukr.