Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuře s červeným zelím a br. knedlíkem

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Honza a Blanka

Snadný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie20 002 kJ /
4 781 kcal
Bílkoviny94,98 g
Tuky175,67 g
Vláknina63,20 g
Cholesterol 140 mg
Sodík 5,31 g
Sůl13,00 g
Sacharidy674,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuře naporcujeme, osolíme, vložíme do pekáče a na povrchu pokmínnujeme. Nakonec proložíme špekem a podlejeme vodou. Dáme nezakryté do předehřáté trouby asi na 230°C. Po 15. minutách zakrejeme pekáček alobalem. Necháme asi půl hodiny péci a potom opět odkrejeme. Pečeme do ztmavnutí. Krok 2: Zelí dáme do hrnce s trochou vody a jemně pokmínujeme. Dusíme cca 1 hodinu do změknutí. Nakrájíme cibuli a jemně podusíme na oleji do voňava. Pridáme ji do zelí. Hladkou mouku smícháme s trochou vody a uděláme záklechtku. Poté vlejeme do zelí a pořádně promícháme. Vaříme 10. minut. Nakonec dochutíme solí a cukrem. Krok 3: Brambory nastrouháme na jemném struhadle, osolíme, vymačkáme z nich vodu, přidáme polohrubou mouku a opět dobře promícháme. Uděláme si tužší těsto na knedlíky. Vytvarujeme si polévkovou lžící kulaté knedlíky. Nakonec vložíme do osolené vroucí vody. Vaříme asi půl hodiny.

Zveřejněno 18. 1. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře s červeným zelím a br. knedlíkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0YZ7

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře s červeným zelím a br. knedlíkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0YZ7

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Výborný a snadný recept moc doporučuji.

Super, vyzkouším právě teď. :) Jen to zelí dělám 20 - 35 minut, a strouhám do něj pak půl jablka a malou bramboru, tím se krásně zahustí, jablíčkem nasládne a jinak brambora není vůbec cítit. :);-)

Maris díky:-))zelí jsem vařila až změklo...a že bylo kašovité a nevzhledné nám nevadí,hlavně že nám moc chutnalo:-))

Evi:-) asi se Ti chybička vloudila, máš úplně stejnou fotku u Domácí kachny na divoko;-)

Souhlasím s Lucií (neregi). Zelí vařené podle tohoto postupu a takto zahuštěné musí být kašovité a barevně nevzhledné. Jinak je to super jídlo. Máme rádi. Bodík 11 :yes:.

Kupuju červené sterilované zelí různých značek, a mám vyzkoušené, že stačí dusit dvacet minut... a to bohatě. Po hodině dušení musí být v bezvědomí a má hnusnou barvu. Pak mi přijde velká škoda zahušťovat zelí amerikou, vypadá dost kašovitě.
Jako inspirace na jídlo super, kuře a červené zelí a bramborový knedlík je moc fajn, jen tato konkrétní příprava je ehmmm zvláštní.

Vařím z hlávkového zelí,dnes jsem vyzkoušela ze sterilovaného,bylo:-p:-ppřidala jsem foto a:yes:+10

Mňam.

Lákavé:-p;-):yes:7.bodík:yes:

Vítam vás :-K:-K.Musím vyskoušet:-8:yes::yes:

Vítám na Topkách, ať se vám tady Honzo a Blanko líbí a na úvod máte oba ode mne plus;-):yes:

Tématické fráze:
kuře s červeným zelím, kuře k červenému zelí, kuře na červeném zelí, kuře s knedlíkem, pečené kuře s knedlíkem a se zelím, kure ala kachna s cervenym zelim, pečené kuře s červenym zelím, pečené kuře se zelím a knedlíkem, kuře červené zelí, kuře s červeným zelí recept, kuře s červeným zelí, kinuté knedliky, pecene kure s bramborovym knedlikem, br knedlík, pecene kure s knedlikem a zelim, cervene zeli s kuretem, kuře na divoko se zelim, kure s knelikem a zelim, pečené kuře se zelím, br.knedlík

Suroviny:
kuře, zelí sterilované červené, brambory, mouka polohrubá, mouka hladká, sůl, kmín celý, cukr, cibule, olej, slanina

Přidat fotografie receptu