Lepší koprovka
Koprovou omáčku buď milujete, nebo nesnášíte. Pokud patříte do té první skupiny, která vůni kopru zbožňuje, tak je tento recept pro vás jak stvořený. Omáčku podáváme s houskovým knedlíkem a vařeným masem.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 932 kJ / 940 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 48,96 g |
| Tuky | 51,67 g |
| Vláknina | 2,70 g |
| Cholesterol | 638 mg |
| Sodík | 545 mg |
| Sůl | 1,17 g |
| Sacharidy | 68,35 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 3. 7. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Lepší koprovka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OWE
Moje poznámka
Lepší koprovka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OWE
Nejnovější recepty
Čokoládové budino s kávovým podtónem
Přidáno před 7 hodinami
Brambory na cibulce se zelím
Přidáno před 15 hodinami
Staročeský houbový kuba
Přidáno před 18 hodinami
Vánoční roláda s čokoládovým krémem
Přidáno před 18 hodinami
Opilcův kapr
Přidáno před 23 hodinami
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno 22. 12. 2025 07:15:12
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrnková buchta
Helenecka 21 před 36 sekundami
Utopenci - ráno naložit, večer baštit
tomas.rejzek před 3 minutami
Vánočka s rozinkami
Terka.Ambrozkova před 58 minutami
Nejlepší marokánky
Terka.Ambrozkova před 58 minutami
Babiččin mazanec
Vlastali před 1 hodinou
Vánoční rybí polévka s jikrami a mlíčím
MilanJ před 1 hodinou
Vinná klobása trochu jinak
Mech_cz před 1 hodinou
Minutkový kuřecí guláš
Mimino před 1 hodinou
Pečená vinná klobása se zelím (z remosky)
Susanna před 2 hodinami
Palačinky s džemem
jakub@V před 3 hodinami
Tématické fráze:
rychla a vyborna koprovka,
koprovka z mléka,
jak se vaří koprovka,
koprovka podle polreicha,
jak se dela koprovka,
koprová omáčka z mléka,
jednoduchá koprovka,
domácí koprovka,
rychla koprovka,
koprovka bez mléka,
výborná koprová omáčka,
vynikající koprovka,
koprová omáčka recept,
recept koprová omáčka,
koprova omacka od polreicha,
nejlepší koprová omáčka,
omáčky recepty,
recepty omáčky,
koprovk,
jak se vaří koprová omáčka
Suroviny:
mléko,
smetana sladká,
mouka hladká,
vývar masový,
kopr,
sůl,
ocet,
cukr,
máslo,
vejce
Komentáře (61)
Nezdrcne
2.rendlík =jen přejít (nevařit) varem bujon-vývar,cukr,sůl,ocet a jen jemné části kopru posekané a pomalu zamíchávat do sebe pak teprve smetanu neb šlehačku do horkého ...!
Hnusný je jedině Matějov.
Nevím,jak kdo,ale já kopr zásadně nevařím,protože mi varem vždy ztratí aroma a chuť.Dávám čerstvý do horké,téměř vařící omáčky,odstavím a nechám "vylouhovat" aroma.Je výborná.