Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí špízy

Hodnocení receptu je 4,8 (37×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 25 min bez doby marinování masa

55 min (30 min příprava + 25 min tepelná úprava, bez doby marinování masa)

Špízy z jemného kuřecího masa jsou ideálním receptem pro začátečníky. Fantastické jídlo plné chutí a vůní je nejen hezké na pohled, ale především moc dobré. Spolu s vychlazenými tzatziki nebo jogurtovým dipem se špízy stanou hitem každé letní grilovačky.

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 545 kJ /
847 kcal
Bílkoviny123,44 g
Tuky6,70 g
Vláknina17,40 g
Cholesterol 275 mg
Sodík 309 mg
Sůl0,70 g
Sacharidy68,16 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Připravíme marinádu. V misce smícháme trochu olivového oleje, limetkovou šťávu, sójovou omáčku, nastrouhaný zázvor a med. Krok 2: Maso očistíme, nakrájíme na stejně velké kusy a vložíme do marinády. Stačí hodina, ale nejlepší je nechat marinovat přes noc. Krok 3: Papriky omyjeme, vykrojíme semeníky a nakrájíme je na kousky. Cibuli oloupeme a také nakrájíme na menší kusy. Klobásu nakrájíme na kolečka. Krok 4: Na špejle střídavě napichujeme maso, kousky papriky, cibule a kolečka klobásy. Na koncích by měla být klobása. Krok 5: Grilujeme na venkovním grilu nebo v troubě a průběžně potíráme zbytkem marinády.

TIP: Jak připravit špízy - oblíbené recepty

Zveřejněno 25. 8. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí špízy

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o2Az

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí špízy

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o2Az

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (28)

Moanka: moc děkuji za vyzkoušení i fotky(krásné, jako vždy):-K:-K

Vybrala jsem si tyto špízy pro včerejší večeři a naši dnešní cestu… <3 :-D Jsou vynikající… :yes: Děkuji za přěkný recept… :-K

Grilovali jsme na dětské oslavě a špízy měly velký úspěch. Určitě jsme nedělali naposled. Děkuji za skvělý recept.:yes:

Moanka: budu ráda, když vyzkoušíte, děkuji:-K

Lákavé! 👍 A ta marináda… No, MŇAM! 😋

:yes::yes:<3:-K

tesi4: moc děkuju za vyzkoušení a hlavně mám radost, že chutnalo;-):-)

Špízy jsou výborné :yes: dělala jsem je v troubě , před koncem jsem na ně navíc položila plátky sýru a bylo to moc dobrý :-):-)

Dnes jsem si vybrala tento receptík,Majko je to opravdu moc dobré,jen jsem maso naložila ráno a tak bylo asi jen 3hodiny naložené,doporučuji opravdu jak píšeš,naložit přes noc.;-)

Simona Skolakova: :-):-*

Zobrazit 2 starší odpovědi

Dnes jsem je dělala podobně jen s kořením na kuře a v troubě:yes:

savlinka: máš je krásné, určitě jste si pochutnali;-):-) Děkuju za fotku:-)

V týdnu jsme měli špízy k obědu, musím říct, že tak dobré špízy jsem ještě nejedla, opravdu výborné a všem vřele doporučuji ochutnat, je to totiž mňamka, nedělala jsem naposledy :-p

Sasliky jsou jiné ne...jsem rozena ruska a opravdu spiz a saslik jsou dvě rozdílné věci :);-)Sasliky jsou jiné ne...jsem rozena ruska a opravdu spiz a saslik jsou dvě rozdílné věci :)

ahoj rada bych také vyzkošela ale zajímalo by mě zda-li kdyz budu peci v troube tak ten zbytek marinady tam mam vylít a naložit do toho špízy a nechat pect?nebo mam nechat pect jen samotne špízy?

Kvůli nepřízni počasí jsem špízy dělala v troubě a ještě jsem k nim na plech přihodila brambory, ať se krásně opečou. Jídlo bylo výborné, díky za recept a posílám bod! :-)

michsamant:-) - my pálivé moc nemusíme, ale není problém přidat chilli podle chuti;-)

aha,tak už rozumiem:-Dtak tam pridaj nejakú čili papričku;-)

ja by som to tak kludne urobila,ale muz sa ma opyta co to je,ved to neni paaaliveee :-O :-D

Miška,a prečo ťa mýli ten med?:-DPodľa mňa je do marinády dobrý,pokiaľ je vyvážený niečim kyselým a slaným-v tomto prípade je to lim.šťava a sójová omáčka.A ešte s tým cesnakom to bude určite výborné.;-)

toto skusim,len ma vzdy myli med,ked ide na maso...

Kokronillo, děkuju za bodík a jsem ráda, že vám chutnalo:-K
Lusi, budu mít radost, když vyzkoušíš;-)

Tohle mi uteklo a vypadá to(a bude chutnat) jistě báječně:yes:

Dělala jsem dnes k obědu, do marinády jsem ještě přidala 1 stroužek česneku, pekla jsem v troubě asi 1/2 hodinky. Bylo to výborné, dávám bodíka:yes:

Šízy jsem dělala podobné o víkendu a do marinády jsem k masu naložila i tu cibuli a papriku. To byla dobrota :-p Zelenina nasákla tou marinádou a byla super. Pekla jsem v troubě a byla i šťávička ze zbytku marinády. Bodík letí :yes:

Jééé, tady takový super recept a zase nějak zabloudil! Super inspirace. Špízy(šašliky):-)):-D jso hodně populární, máme je rádi a vlastně se dají dělat úplně z každého masa. Takže maris, moc hezké a určitě i dobré, jsem zvědavá na kombinaci medu a zázvoru:-p:yes: +

Tématické fráze:
kuřecí špízy, kureci spiz, špízy, výborné kuřecí špízy recept, špízy z kuřecího masa, kuřecí špízy recept, nejlepší špízy v troubě, recept na kuřecí špízy, kuřecí špíz recept, kuřecí špízy v troubě, špízy recept, špízy kuřecí, kuřecí špízy na grilu, marináda na kuřecí špízy, špíz recept, recept na špízy, kureci spizy na gril, kureci spizy top recepty, špízy recepty, recepty špízy

Suroviny:
prsa kuřecí, paprika čerstvá červená, paprika čerstvá žlutá, klobása pikantní, cibule, šťáva limetková, zázvor čerstvý, omáčka sojová, med, olej olivový

Přidat fotografie receptu