Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nudle s tvarohem - z maďarské kuchyně

Hodnocení receptu je 4,8 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

magdalenka magdalenka

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 176 kJ /
1 954 kcal
Bílkoviny65,90 g
Tuky105,70 g
Vláknina11,25 g
Cholesterol 168 mg
Sodík 1,47 g
Sůl3,63 g
Sacharidy179,18 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Údenú slaninu pokrájame na kocky a vyškvaríme, škvarky odložíme Krok 2: Rezance uvaríme v slanej vode s pridaním lyžice oleja. Krok 3: Scedíme, opláchneme, zmiešame s vytopenou masťou a tvarohom. Krok 4: Na tanieri polejeme štedro hustou kyslou smotanou a posypeme vyškvarenými kockami slaniny.

Zveřejněno 20. 1. 2010

Poznámka autora magdalenka

Tento spôsob prípravy tvarohových rezancov je rozšírený na južnom Slovensku, zrejmý je aj vplyv maďarskej kuchyne. V mojej rodine sa varia takto, v manželovej na sladko - omastené maslom a pocukrované.

V Maďarsku som jedla v reštaurácii tvarohové rezance aj s nejakým perkeltom, ale myslím, že smotana tam vtedy nebola...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nudle s tvarohem - z maďarské kuchyně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OMKG

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nudle s tvarohem - z maďarské kuchyně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OMKG

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

magdalenka, dnes došlo na tvoje rezance ;-);-);-)
U nás sa robia aj na sladko ä Nudle s tvarohem - recept je tu ako podobný, ale aj na slano, so slaninou. Čo je u nás nové, je tá kyslá smotana, tá sa u nás nedáva. Ale je výborná, obohatilo to ten tvaroh. Díky za nápad ;-):yes::yes::yes: + 6

Tak to si ukládám na vyzkoušení.:-* To musí být dobrota.:-p Bodík už letí:yes:

Kedysi, za onoho času, u nás doma pravidelne raz týždenne boli na obed rezance...a obmieňali sa - makové, tvarohové, orechové, bryndzové, kapustové, s vajcom...A obyčajne bola zasmažená rascová polievka (časť bola voda z varenia rezancov), pod ktorú sa tiež dávali "holé" rezance...A ako nám šmakovalo...:-))

Magdalenka, u nás sa varia na sladko :-D Rezance na sladko, halušky na slano. :-D
Ale aj na slano sú rezance výborné, jedla som, chutili :yes:

Je to trochu podobné haluškám s tvarohem a špekem. Hned bych si dala aspoň malou porcičku:-p:yes:

Magdi,obě varianty znám, zajímavé je, že tu sladkou běžně dělala babička, ale s tou slaninou přišel manželův příbuzný, o kterém vím, že ač Němec jak poleno, právě má kořeny někde na slovensko-maďarském pomezí... vidíš, že ten svět je mrňavej :-D:-D:-D, jo jinak :-p:-p:yes::yes:
A díky za připomenutí, spáchám to, píšu si ;-)

Tématické fráze:
nudle s tvarohem, nudle na sladko, nudle s tvarohem na slano, nudle s tvarohem a slaninou, těstoviny s tvarohem na slano, tvarohové nudle, nudle na slano, nudle s tvarohem recept, tvarohove rezance, rezance, madarské těstoviny s tvarohem, rezance s tvarohem, nudle s tvarohem a smaženou cibulkou, nudle na sladko s tvarohem, nudle s tvarohem a špekem, testoviny se spekem a tvarohem, nudle na slano s tvarohem, makove nudle, těstoviny na sladko s tvarohem, nudle s tvarohem a se slaninou

Suroviny:
nudle široké, sůl, voda, slanina uzená, tvaroh, smetana zakysaná

Přidat fotografie receptu