Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rybí filé zapečené s bramborem, houbami a zázvorem

Hodnocení receptu je 4,9 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

thomassinno thomassinno

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 514 kJ /
1 557 kcal
Bílkoviny119,36 g
Tuky92,92 g
Vláknina6,60 g
Cholesterol 1,07 g
Sodík 622 mg
Sůl1,47 g
Sacharidy57,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory uvaříme ve slupce do poloměkka, necháme vychladnout a nakrájíme na silnější plátky. Houby si namočíme do vývaru, nebo jen vody a cca 10 minut povaříme. Krok 2: Připravíme si zapékací misku, dno vyložíme plátky brambor, osolíme, opepříme, posypeme kořením adžika a houbovým kořením. Krok 3: Na brambory poklademe plátky filé, osolíme, opepříme, posypeme kořením adžika, houbovým kořením, zázvorem a poklademe houbami. Jako poslední vrstva budou opět plátky brambor, opět osolíme, opepříme a posypeme kořením adžika. Krok 4: Zapékací misku vložíme do vyhřáté trouby, pečeme 10 minut na plný výkon, pak zalijeme smetanou s 2 rozšlehanými vejci a zapékáme dorůžova (každý dle typu trouby), já zapékal cca 35 minut.

Zveřejněno 23. 1. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ROz0

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ROz0

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (35)

:yes:

:yes::yes::-K

dobrej recept :yes::-)

Drahuško, filé snoubící se s chutí hub a zázvoru nemělo chybu :-)
Šimone, díky za komentář a Vám všem za bodíky :-8

Tome,to vypadá skvěle.Koupím file a vyzkouším.:-p

vypadá to dobře.Taky něco jiného než stereotyp.Určitě vyzkouším a dávám bod

vypada to dobre

Taky ryby miluju, Maruš ... díky za komentář :-8

Ozaj skvostný recept .. milujem ryby v akékoľvek podobe, a tymto receptom si ma nadchol ...:yes::-K

Spagi do šparu nechodím, mám to z ruky, ale třeba bude v Globusu, ten mám pod nosem :-) Díky za tip ;-)

:-D:-D:-D

Tome, sušenou hlívu mají ve Šparu - teda Interspar, jinak splést se může každý, já hodila v Kaufu balíček do vozíku zas s tím, že to jsou žampiony a jaksi to byla zabalená krájená cibule.....:-8:-8:-8

Michsamant: sušenou hlívu jsem ještě neviděl, ale koukal jsem na ni na netu a nemusí být špatná :yes:... teda až na tu cenu :-(

ja kupujem susenu hlivu (lebo cerstvu nezozeniem) a je dobra,len ju treba namocit pred pouzitim asi na 15 minut

Lusi, já s hlívou nikdy problém neměl, kupuji ji pravidelně a je fakt super ...:-)
Muj poslední nákup v kauflandu však dopadl trošku jinak, popletl jsem hlívu se steakovými žampiony, ale i ty byly moooc mňamozní ;-)

Načíst další komentáře (15)

Tématické fráze:
zapecene rybí filé recepty, zapecene brambory s rybou, filé na houbách, filé zapečené, rybí filé na houbách, zapečené rybí filé, zapečené rybí file recept, zapekane rybi file, zapečené rybí filé v alobalu, zapékané brambory s rybou, recept zapékané rybí filé, zapečené filé v alobalu, recept zapečená ryba s bramborama, zapékané filé s bramborem, zapečené filé s bramborama, zapečené rybý filé, recept zapecena ryba, zapečené ryby, rybí filé zapečené, zapečená ryba

Suroviny:
filet rybí, smetana ke šlehání, brambory, sůl, pepř, kmín celý, zázvor mletý, koření adžika, koření houbová variace, houby sušené, vejce

Přidat fotografie receptu