Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rybí filé zapečené s bramborem, houbami a zázvorem

Hodnocení receptu je 4,9 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

thomassinno thomassinno

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 514 kJ /
1 557 kcal
Bílkoviny119,36 g
Tuky92,92 g
Vláknina6,60 g
Cholesterol 1,07 g
Sodík 622 mg
Sůl1,47 g
Sacharidy57,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory uvaříme ve slupce do poloměkka, necháme vychladnout a nakrájíme na silnější plátky. Houby si namočíme do vývaru, nebo jen vody a cca 10 minut povaříme. Krok 2: Připravíme si zapékací misku, dno vyložíme plátky brambor, osolíme, opepříme, posypeme kořením adžika a houbovým kořením. Krok 3: Na brambory poklademe plátky filé, osolíme, opepříme, posypeme kořením adžika, houbovým kořením, zázvorem a poklademe houbami. Jako poslední vrstva budou opět plátky brambor, opět osolíme, opepříme a posypeme kořením adžika. Krok 4: Zapékací misku vložíme do vyhřáté trouby, pečeme 10 minut na plný výkon, pak zalijeme smetanou s 2 rozšlehanými vejci a zapékáme dorůžova (každý dle typu trouby), já zapékal cca 35 minut.

Zveřejněno 23. 1. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rybí filé zapečené s bramborem, houbami a zázvorem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ROz0

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rybí filé zapečené s bramborem, houbami a zázvorem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ROz0

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (35)

:yes:

:yes::yes::-K

dobrej recept :yes::-)

Drahuško, filé snoubící se s chutí hub a zázvoru nemělo chybu :-)
Šimone, díky za komentář a Vám všem za bodíky :-8

Tome,to vypadá skvěle.Koupím file a vyzkouším.:-p

vypadá to dobře.Taky něco jiného než stereotyp.Určitě vyzkouším a dávám bod

vypada to dobre

Taky ryby miluju, Maruš ... díky za komentář :-8

Ozaj skvostný recept .. milujem ryby v akékoľvek podobe, a tymto receptom si ma nadchol ...:yes::-K

Spagi do šparu nechodím, mám to z ruky, ale třeba bude v Globusu, ten mám pod nosem :-) Díky za tip ;-)

:-D:-D:-D

Tome, sušenou hlívu mají ve Šparu - teda Interspar, jinak splést se může každý, já hodila v Kaufu balíček do vozíku zas s tím, že to jsou žampiony a jaksi to byla zabalená krájená cibule.....:-8:-8:-8

Michsamant: sušenou hlívu jsem ještě neviděl, ale koukal jsem na ni na netu a nemusí být špatná :yes:... teda až na tu cenu :-(

ja kupujem susenu hlivu (lebo cerstvu nezozeniem) a je dobra,len ju treba namocit pred pouzitim asi na 15 minut

Lusi, já s hlívou nikdy problém neměl, kupuji ji pravidelně a je fakt super ...:-)
Muj poslední nákup v kauflandu však dopadl trošku jinak, popletl jsem hlívu se steakovými žampiony, ale i ty byly moooc mňamozní ;-)

Načíst další komentáře (15)

Tématické fráze:
zapecene rybí filé recepty, zapecene brambory s rybou, filé na houbách, filé zapečené, rybí filé na houbách, zapečené rybí filé, zapečené rybí file recept, zapekane rybi file, zapečené rybí filé v alobalu, zapékané brambory s rybou, recept zapékané rybí filé, zapečené filé v alobalu, recept zapečená ryba s bramborama, zapékané filé s bramborem, zapečené filé s bramborama, zapečené rybý filé, recept zapecena ryba, zapečené ryby, rybí filé zapečené, zapečená ryba

Suroviny:
filet rybí, smetana ke šlehání, brambory, sůl, pepř, kmín celý, zázvor mletý, koření adžika, koření houbová variace, houby sušené, vejce

Přidat fotografie receptu