Ořechové perníčky s medem z parního hrnce
Netradiční pojetí perníčků najdete v tomto receptu. Lehce lepivé ořechové těsto vytvarujeme na menší bochánky, které připravujeme v parním hrnci. Zdobení hotových perníčků je libovolné, stačí je pocukrovat nebo třeba polít cukrovou polevou a posypat oříšky.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 579 kJ / 1 572 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 43,88 g |
Tuky | 54,81 g |
Vláknina | 9,05 g |
Cholesterol | 387 mg |
Sodík | 1,75 g |
Sůl | 0,21 g |
Sacharidy | 221,35 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do malého kastrůlku vyklepneme vejce, přidáme máslo, med a cukr. Kastrůlek postavíme do vodní lázně a mícháme, až se máslo rozpustí a vše se spojí. Pak přisypeme jedlou sodu, zamícháme a kastrůlek odstavíme z tepla.
Krok 2: Přimícháme mouku, koření a nakonec ořechy. Vzniklé těsto musí být lehce lepivé. Těsto si rozdělíme na stejné kousky a mokrou rukou utvoříme silnější placičky, které naskládáme do nádoby parního hrnce.
Krok 3: Hrnec zaklopíme a zapneme asi na 25-30 minut.
Krok 4: Hotové perníčky opatrně vyndáme z nádoby a nejlépe na mřížce necháme vychladnout.
Perníčky buď jen pocukrujeme nebo polijeme cukrovou polevou nebo čokoládou a dozdobíme podle chuti.
Perníčky buď jen pocukrujeme nebo polijeme cukrovou polevou nebo čokoládou a dozdobíme podle chuti.
Zveřejněno 20. 3. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ořechové perníčky s medem z parního hrnce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/P9ol
Moje poznámka
Ořechové perníčky s medem z parního hrnce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/P9ol
Nejnovější recepty
Čočková polévka s batáty a mangoldem
Přidáno před 2 hodinami
Chřestová polévka
Přidáno před 2 hodinami
Rychlovka z králíka (nízkosacharidová strava)
Přidáno před 3 hodinami
Hovězí trhané maso
Přidáno před 5 hodinami
Směs hub s medvědím česneku a těstovinami
Přidáno před 9 hodinami
Kuřecí minutka z vykostěných marinovaných stehen
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Prejt na škvarkách,se zelím a bramborem
Senex před 26 minutami
Zeleninový guláš bez masa a uzeniny
TondaJ před 47 minutami
Jablečné řezy s tvarohem a smetanou
chocho před 1 hodinou
Bezmasý guláš z hlívy
Ajca1 před 3 hodinami
Upečená naložená krkovička
tara23 před 5 hodinami
Dršťková polévka z předvařených drštěk
KuchtaPaja před 5 hodinami
Tvarohová bábovka
Rena64 před 19 hodinami
Ořechová náplň (nejlepší, co znám)
Panova před 20 hodinami
Pěnová bábovka
Sefiragold před 21 hodinami
Květák z horkovzdušné fritézy
MirkaP 27. 4. 2025 13:29
Tématické fráze:
recept na perníčky,
recepty pro parní hrnec,
perníčky sorechy,
ruske pernicky,
recepty do parního hrnce,
v parním hrnci recept,
muffiny z parniho hrnce,
recept na rychlé perníčky hned měkkéorechove,
moučníky z parního hrnce,
rychlé recepty parní hrnec,
parni hrnec recepty,
orechove placicky s medem,
měkké perníčky ořechové,
tncz nova,
recept na rychlé perníčky láda hruška
Suroviny:
vejce,
máslo,
med,
cukr hnědý,
soda jedlá,
mouka hladká,
koření do perníku,
ořechy mleté
Komentáře (18)
Fotečka je moc pěkná, perníčky jsou fešáci
Sklenku jsem měla opravdu 2 dl. Ale vajíčka mám domácí, možná tady bude problém, že jsou větší než kupovaná.
Když jsem těsto zadělávala, taky se mi zdálo, že té mouky bude na málo tekutin moc. Tak jsem ji přisypávala postupně, ale nakonec jsem ji použila všechnu a těsto fakt bylo lepkavější.
Ještě mě napadlo, jestli to nebude ořechy. Já jsem si odměřila půl skleničky ořechů a pak jsem je teprve umlela.
V původním receptu byly tyhle poměry surovin, ale nebylo tam napsáno, jestli ořechy rovnou mleté nebo ještě celé. Postup jsem taky dodržela podle původního receptu a tu odstavenou vaječnou směs jsem měla dost tekutou. Vážně nevím, co bych poradila
Žížalko, jak to tedy nakonec dopadlo?
Díky za odpověď.
Reny2: myslím, že by to v tom hrnci mohlo jít, jen asi bude menší než parní hrnec, tak se tam asi nevejdou všechny najednou.
MarcelaPa: perníčky jsem pekla dneska dopoledne, zatím teď večer jsou pořád měkké, zůstaly už jen dva, tak nevím, jestli budu moci otestovat trvanlivost, určitě ty zbylé zmizí ráno ke snídani, tak zatím moc neporadím