Suroviny
Porce: cca 12-18 ks
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 27 391 kJ / 6 547 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 74,14 g |
Tuky | 426,68 g |
Vláknina | 12,00 g |
Cholesterol | 1,54 g |
Sodík | 608 mg |
Sůl | 1,38 g |
Sacharidy | 596,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nad párou vymícháme těsto z Hery a cukru- necháme rozpustit, pak přidáme mouku se sodou, vejce a tři lžíce medu a vše prošleháme v hustší lité těsto.
Krok 2: Na plech pečící papír, jinak plát nesundáte! Na něj půlku těsta a rovnoměrně rozprostřeme po plechu. Na druhý plech zbytek těsta.
Krok 3: Dáme péct na 180°C cca deset až patnáct minut. Podle toho, jak kdo má velkou troubu, já mám takovou velkou hlubokou vestavnou tak nevím, kdo má malou troubu tak radši dejte na tři plechy.
Krok 4: Krém uděláme ze Salka, másla a zbylé lžíce medu, vše v pokojové teplotě, aby se krásně spojil a našlehal. Ručním šlehačem je to nejrychlejší.
Krok 5: Pláty ještě horké sundáme z plechu a stáhneme z papíru, postupně bude díky medu tvrdnout a křupat.
Krok 6: Okrájíme cca po 1 cm okraje a ty zbytky rozemeleme na strouhanku, kterou pak dort posypeme.
Krok 7: Z jednoho plátu si udělám tři pláty stejně velké. Máme tedy 6 ks.
Krok 8: Postupně dáme plát, namažeme krémem a zas plát a krém a pak krém kolem dokola celého dortu a posypeme posypkou z umletých okrajů. A máme hotovo.
Krok 9: Dáme do mrazáku na cca 6 hodin. Pak vyndáme a necháme při pokojové teplotě rozmrznout.
Zveřejněno 28. 1. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Medovník z Moravy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WL44
Moje poznámka
Medovník z Moravy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WL44
Nejnovější recepty
Plněný bramborový knedlík z pánve
Přidáno před 10 hodinami
Plněné cukety s bouchaným bramborem
Přidáno před 10 hodinami
Smažená bedla v kukuřičné strouhance
Přidáno před 10 hodinami
Halloweenské řezy
Přidáno před 11 hodinami
Květákové krokety s nivou
Přidáno před 17 hodinami
Kulajda se zastřeným vejcem jako od maminky
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Jak na nejlepší pečené kuře podle Zdeňka Pohlreicha: Maso nikdy neomývejte a pečte je vždy ze dvou stran, radí šéfkuchař
Tereza z Peče celá země pokřtila svou detektivku s recepty: Nechyběli kamarádi ze soutěže, Míša Landová ani kriminalista
Lékárna.cz: Jak vybrat správné proteinové produkty a na co si dát pozor
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablečná buchta
Lisa444 před 10 hodinami
Ořechová bábovka
ladunkaaa před 13 hodinami
Obrácený jablkový koláč s krémem
martimud před 14 hodinami
Citrónová babeta
Surmei před 14 hodinami
Veka domácí na chlebíčky
jirina56 před 15 hodinami
Kulajda se zastřeným vejcem jako od maminky
Moanka před 15 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
hana.valisova@seznam.cz před 16 hodinami
Kuřecí kousky na paprikách
Moanka před 17 hodinami
Americké bylinkové brambory
kimlo před 20 hodinami
Vaňkova česnečka
gabikka 20. 10. 2024 20:22
Tématické fráze:
litý medovník,
medovník na plech,
litý medovník na plech,
medovník recept na plech,
medovník recept,
krem do medovniku,
recept na litý medovník,
recept medovník na plech,
medovník video,
medovníkový dort video,
medovník z litého těsta,
medovník,
medovník bez salka,
marlenka recept video,
krém na medovník,
recept na medovník video,
medovník dort cena,
medovník cena,
medovník litý,
medovník ze salka
Suroviny:
vejce,
mouka hladká,
med,
tuk hera,
máslo,
salko,
soda jedlá,
cukr
Komentáře (20)