Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vánočka z bůčku

Hodnocení receptu je 5,0 (46×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

hosta hosta

Středně náročný

Doba přípravy 110 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 90 min

110 min (20 min příprava + 90 min tepelná úprava)

Když slyšíte slovo vánočka, zajisté se vám vybaví sladký moučník, který je symbolem Vánoc. Nicméně i vánočka se dá připravit na slaný způsob, a to velice netradičně - můžete ji uplést z bůčku! Spolu s vhodnou přílohou se stane efektním a velmi chutným pokrmem.

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 932 kJ /
3 569 kcal
Bílkoviny151,45 g
Tuky300,04 g
Vláknina26,25 g
Cholesterol 460 mg
Sodík 627 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy59,78 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z bůčku odstraníme kůži a opatrně ho pokrájíme na 8-9 dlouhých proužků, cca 2 cm vysokých a stejně širokých. Krok 2: Osolíme, očesnekujeme, okmínujeme a spleteme postupně vánočkové copy - ze čtyř, tří a dvou, případně jednoho krouceného pramene (jako když pleteme vánočku z devíti pramenů). Krok 3: Připravíme směs na polévání - smícháme vodu, balsamico a cukr. Krok 4: Postupně umístíme prameny do pekáče na sebe, přičemž každou řadu pletenců poléváme připravenou směsí. Upevníme párátky nebo špejlí. Krok 5: Cibuli oloupeme a rozčtvrtíme, stroužky česneku rozkrájíme, ale neloupeme. Krok 6: Přidáme česnek a cibuli do pekáče. Pečeme přikryté, na 150 °C zhruba hodinu a půl, průběžně podléváme výpekem. Krok 7: Podáváme s bramborem nebo bramborovou kaší, podle chuti. Na talíři můžeme maso ochutit balsamicem.

TIP: Hebká bramborová kaše

Zveřejněno 13. 1. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vánočka z bůčku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8Az5

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vánočka z bůčku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8Az5

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (50)

Mám otázku. V postupu je zmíněno “opepříme”, ale v seznamu surovin pepř není. Naopak je tam lžíce sušeného česneku, který jsem ale v postupu přípravy nenašel.

Skimsi: děkujeme za upozornění, v receptu byla chyba, místo pepře použijeme mletý česnek, chybu jsem opravila :-)

Zobrazit starší odpověď

Jana Košáková 22. 12. 2015 22:15
super 100 bodů

Daniela B:Taky jsem dělala,je super povedla se mi a obdarovaný měl radost,přidala jsem foto.

nádhera:yes:určitě vyzkouším:-*

výborné :yes:

Tak jsem dnes upekla pro milovníka bůčku,snad se mi to povedlo a bude to chutnat.Přidala jsem fotečky.Díky za nápad.

clupmi: díky za foto - dobrý, viď?

Colombo65: No možná by tam ty rozinky namočené v rumu velkou škodu nenadělaly ...:-p

:-D:yes:

masové copánky u nás zdomácněly, ale toto je prostě úžasný nápad:yes::-D taková vánočka se jim bude velmi líbit;-)

:-p;-):yes::-p:-K super inšpirácia , určite spravím , krásne nie len pre chuť, ale oko pri foto išlo vypichnúť !!! :yes:

To je nepředstavitelná PARÁDA !!!!! Tomu se nedá oddolat. Jen tiše sedět , koukat, mlaskat a a a. +bodík 30 .

tak tahle vanočka by mi na rozdil od te klasicke dozajista chutnala:-8;-):yes:

Sylva01: Ten muj to tvrdí taky ! Asi na tom něco bude,když to tvrdí už dva.:-D

Tuhle vánočku by mi konečně doma ocenili !:-p Jinou se nikdy nezavděčím !:-((

Načíst další komentáře (15)

Tématické fráze:
buckova vánočka, masova vanocka, vánočka z masa, pletený bůček, recepty z bůčku, copy z bůčku, bůčkové copánky, masová vánočka, copánky z bůčku, masová vánočka recept, pletenec z bůčku, cop z bůčku, vanocka zbucku, pletence z bucku, vánočka z vepřového masa, masový cop z bůčku, bůčkový pletenec, bůčková pletenka, vbánočka z masa, buček jako vanočka

Suroviny:
bůček libový bez kosti, sůl, kmín mletý, ocet balsamiko, česnek sušený, česnek, cibule, cukr hnědý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu