20 receptů s oblíbeným bůčkem: Jeho univerzálnost vás jistě překvapí
Vepřový bůček je tučný kus masa, který se nachází na boku prasete. Je výrazně prorostlý tukem, díky čemuž je jeho chuť jedinečná a nezaměnitelná. Tučnosti bůčku se často využívá při pečení sušších druhů masa, se kterými se často peče společně.
Nejčastěji bůček pečeme, ale lze ho připravit třeba i jako roládu za předpokladu, že zvolíte vykostěné maso ze středové části boku. Přinášíme soupis těch nejlepších a osvědčených receptů, podle kterých jistě naleznete inspiraci nejen k nedělnímu obědu.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Recepty ve výběru
- Selský pečený bůček
- Pomalený a pečený, 3 týdny naložený bůček
- Dušený houbový bůček
- Domácí králík na česneku s uzeným bůčkem
- Bůček plněný, v marinádě pečený
- Vánočka z bůčku
- Bůček s pekingským zelím
- Cikánský bůček z PH
- Zázvorový bůček z papiňáku
- Bůček pečený v jogurtu s majoránkou
- Listové taštičky plněné zelím a uzeným bůčkem
- Nakládaný bůček
- Asijský pečený vepřový bůček
- Pomazánka z pečeného bůčku
- Vepřový bůček pečený s fenyklem a olivami podle Ihnačáka
- Houbové ragú s uzeným bůčkem a paprikami
- Bramborové halušky se zelím a uzeným bůčkem
- Řízek z bůčku
- Staročeská sekaná z bůčku
- Grilované chipsy z bůčku
1/20
1/20
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 1 hodinou
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 2 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 4 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 5 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 7 hodinami
Červená řepa s balkánským sýrem a balsamicem
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Buchty po ránu: Bezlepkový chléb podle Josefa Maršálka je krásně křupavý, božsky chutná a lepek nahradila nezvyklá surovina
„Na povrchu klouzavý a uvnitř kyprý a vláčný….“ Jak vypadá knedlík a jak nok? Film Pelíšky nabídl před 25 lety jasnou odpověď
Komentáře