Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Žáby…žabky…..

Hodnocení receptu je 4,9 (20×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 362 kJ /
1 999 kcal
Bílkoviny50,38 g
Tuky58,60 g
Vláknina13,55 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6,41 g
Sůl16,00 g
Sacharidy310,65 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z vody, cukru, droždí a trochu mouky zaděláme kvásek, necháme ho 20-30 minut vykynout. Přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto, listy česneku přidáme až ke konci hnětení. Po vykynutí těsta (asi hodina) ho propracujeme a rozdělíme na 8 dílů = 8 budoucích žabek. Krok 2: Z každého kousku těsta odkrojíme dva malé, na oči – ty v rukou zakulatíme. Z velkého kousku uválíme pramen, obtočíme ho kolem půlky párku a na obou stranách smáčkneme do špiček – koutky žabí hubičky. Krok 3: Uložíme na plech, přiložíme očka a všechny žáby tak necháme nakynout. Před pečením ještě jehlou párky několikrát propíchneme, aby v troubě nepraskly. Pečeme ve vyhřáté troubě (180°C/asi 20 minut), před pečením potřeme. Potírala jsem vodou, proto jsou žabky hodně světlé, lépe by bylo potírat směsí vejce s vodou. Krok 4: Hotovým žábám můžeme před podáváním kečupem nebo hořčicí namalovat očka a třeba i "hubiny".

Zveřejněno 17. 4. 2015

Poznámka autorky cathleen

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žáby…žabky…..

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L23v

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žáby…žabky…..

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L23v

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (30)

Vyzkoušeli jsme v bezlepkové a bezmasé variantě z mouky Schär mix B z těsta dle návodu na mouce s přidáním trocha oleje a na první pokus nevyšly špatně. Místo párku jsme použili papriku, takže pokud je nepotřete vajíčkem, můžete podávat jak veganům tak alergikům na lepek, mléko i vejce. Chuťově jsou s paprikou a olivami velmi dobré. Díky za sdílení nápadu. Na to, jak je efektní, je velmi jednoduchý. Určitě budeme pečení opakovat.

TerezaVe: tak prosím o vyřízení opravdu veliké pochvaly šikovnému panu manželovi:-K

Zobrazit 2 starší odpovědi

Hella: děkuju, Helo, za vyzkoušení i moc milé a hezounké fotky:-K
Očka z oliv, obrácených dírkama nahoru vypadají mnohlem lépe, než s kečupem...připadá mi, že se vaše žabky doopravdy koukají:-D:yes:

Pozdravuj ode mě obě holčičky, prosím!:-8:-K

Hella: Hello, po kom asi ty Tvé vnučky jsou tak šikovné ? Že by po babičce ?;-):-)):-)) Vyřiď jim moji velkou pochvalu:-):yes:

Dělala jsem s vnučkami (5+7 let), tak přidávám foto. Oči jsme zvýraznily olivami a odříznutými špičkami párků. Párky jsme měly malé dětské, tak jsme je balily celé. Sami si to fotily, musela jsem tedy přidat fotky dvě :-)

:-)):yes: ty jsou krásné :yes::-K

jj určitě foto přidám, snad budou stejně krásné jako ty tvoje;-)

Ať je to nápad číkoli, moc se mi líbí a těmto kuňkalkám posílám 15. bodík ;-):-p. Také se na ty zelené "tlamičky" chystám, ale medvěda nemaje, počkám až bude větší pažitka, po našem šnitlík;-), potřu to ještě pomazánkou nebo sýrem a lehce vtisknu do drobně nakrájené zeleně, doufám, že z toho nebude vodník brekeke ;-):-K:yes:

cathleen::-D má skvelú babičku!!!

sebena: jestli se zadaří, můžu poprosit fotku?:-8

magdalenka: prďoka teprve nadšený bude - tohle byl jen nácvik;-)

prďolka musela byť nadšená...:yes:

Žáby jsou fakt super, díky za inspiraci, použiju na oslavě narozenin syna :-O;-):yes::yes:

Kva kva, pěkné žáby :-)):yes:

Nadja::-))ráda;-)

cathleen: Ivo, na tom nezáleží, odkud nápad pochází, hlavně, žes nám ho parádně zprostředkovala!;-) Já zahraniční weby nevyhledávám, tak jsem ráda, že to dělá někdo za mne.:-D:-D:-D

Nadja: Nadi, až tak nápaditá nejsem - tenhle nápad na tvarování mám ze zahraničního webu (píšu i na stránkách), já použila svoje těsto a pro iluzi zeleného živočicha přidala zelené bylinky (tady medvěda):-D

:-O Ivo, Ty jsi ale hračička - a pro nás je to jen dobře, že vymýšlíš takovéhle, pro oko a jistě i pro bříško krásné chuťovky.
Vsadila bych se, že už přemýšlíš i o tom, že příště žabičky budou zelené! (s rozmixovaným medvědem). :-D:-D:-D
Teď se alespoň ve fázi rozpracovanosti na nás dívají ze zelené podložky jako z pěkně zarostlého rybníčka.
Medvěda nemaje, vyzkouším kopřivy.:-p

MirkaL: ach, promiň...to je překlep, hned to upravím. Má tam být pouze 50 g oleje - do těsta:-p

Cathleen, rekni mi prosim te, toho oleje prijde do testa celkem 60g?
Diky!:-K

Moc pekne zabicky!:yes:

:-p:-p:-p:yes:

Ty jsou supeeeer!!!!:-O:-D:yes:

Paráda :yes: + 9

maris: jasně ;-) Proč myslíš, že tak miluju tvárné kynuté těsto? Hraju si moc ráda a velice často:-D

Kdo si hraje - nezlobí;-):yes::-))

Betyna::-Durčitě ano - je to v podstatě párek v rohlíku ;-)

:yes: moc pěkné - a tohle bych snad zvládla i já :-K

Tématické fráze:
jak namalovat žábu, namalovat žábu, recept žabky, žaby tlamičky, zaby z těsta, zaby recept, male slane zabky, žaby, zaby recepty, i dnes 18.4.2015 recepty, jak lehce namalovat žábu, kynute zabky, recept na zaby, jak uvařit žábu, jak namalovat rybu, slane male zabky, zaby hubicky, slane zabky, žaba s těsta, jak jehce namalovat žabu

Suroviny:
voda, olej, cukr, sůl, mouka, droždí, list medvědího česneku, párky

Přidat fotografie receptu