Suroviny
Porce: 600 g
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 515 kJ / 1 796 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 53,65 g |
| Tuky | 8,90 g |
| Vláknina | 29,90 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 24 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 360,40 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 18. 4. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Selský chléb
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2oKA
Moje poznámka
Selský chléb
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2oKA
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 10 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 11 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 12 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 13 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 16 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dalmatské čufty
Ceesay před 7 hodinami
Vánoční karamelový likér
Miru63 před 10 hodinami
Švestkové kostky
Noumik před 10 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
[email protected] před 12 hodinami
Karamelový likér - latté
Merylas před 13 hodinami
Jablkový závin
Lucy27 před 14 hodinami
Maminčina vánoční rybí polévka
slunicko.rk před 14 hodinami
Moji utopenci
marky79 před 15 hodinami
Pudinkové cukroví
adela. před 15 hodinami
Tématické fráze:
selský chléb,
selsky chleba,
recept na domácí selský chléb recept,
selský chléb recept,
chleba z instantniho droždí,
domácí selský chléb,
recept na chleba z droždí,
selský cléb,
chléb z instantního drozdi,
sáček na chleba,
selský chleba recept,
recept na chleba z instantního z droždí,
domaci selsky chleba,
recept selsky chleb,
ktere drozdi je nejlepsi,
domácí chléb selský,
selský chleba recepty,
žitný chléb recept suché droždí,
chleb s instantniho drozdi,
pečeme chleba z instantních kvasnice
Suroviny:
mouka hladká,
mouka žitná,
droždí sušené,
kmín mletý,
sůl,
voda,
ocet
Komentáře (20)
http://www.toprecepty.cz/recept/33151-chleba-bez-h...
...a když přidáte 2PL octu, tak to je pak "maso"
Zkuste chléb krájet velkým nožem na pečivo (s pilkou místo ostří), pak se s chlebem snadno srovnáte.
nevím,jestli můj recept na chléb je přímo Selský,ale zato zaručeně vyzkoušený.Peču ho ke každému grilování,i na sešlosti u nás ve sklípku.Po 3 letech,co ohromuji hosty skvělým chlebem,jsem v sobotu neodolala a z šetřivého důvodu přisypala ještě asi půlku sáčku droždí,který mi zbyl z jiného pečení a čekal na zpracování. Musím přiznat,že se chléb ohromě povedl a příště k jednomu sáčku v receptu zase přisypu trošku z dalšího.Žádné droždí nebylo z chleba cítit,byl krásně nakynutý. Ovšem problém mám s krájením.Můj muž jej nakrájí na tenké úhledné plátky,já ne,já krájím "brzdy pod vlak",ale ani to návštěvám k flákotě krkovice nevadí.
Tady je ten "můj" recept na úžasný chléb,který mám od Bohdanky!!Dík Bohdanko
Do mísy nasyp :
1 kg hladké mouky,
1 instantní droždí,
3 lžičky soli,
4 lžičky drceného kmínu
promíchat suchou směs a přidat
3 hrnky vody,vypracovat těsto.
Podle chuti lze přidat bylinky,cibulku,česnek,semínka,škvarky...
Těsto zakryj utěrkou, a nechej 8-12 hodin kynout,podle teploty v místnosti.
Půl hodiny před pečením,nastav troubu na 230 stupňů,vlož skleněnou mísu s víkem,ve které budeš chléb péct.
Po vyhřátí trouby i mísy,vlož těsto do pečící nádoby,potři vodou,posyp tím,co máte rádi,(sezam,slunečnice...),peč na 230 st. 30 minut,pak sundej poklici a dopeč ještě 15 minut Dobrou chuť :)Kopretina[email protected]
1 kg hladké mouky,
1 instantní droždí,
3 lžičky soli,
4 lžičky drceného kmínu
promíchat suchou směs a přidat
3 hrnky vody,vypracovat těsto.
Dobrý den, nevím, jestli jde o Selský chléb, ale mám vyzkoušený tento recept na chléb.Vykynul vždy pěkně.Naposledy jsem neodolala šetřivým úmyslům a přisypala zbylou půlku droždí,které zbylo v sáčku z jiného pečení.Chléb nebyl jen dobrý chléb,ale nejlepší chléb za ty 3 roky,co ho peču ke grilování se sousedy a pro návštěvy,které u nás posedí ve sklípku.
honě zdaru,pekařky:)Pohodový , sluníčkový den:)Kopretina
Podle chuti lze přidat bylinky,cibulku,česnek,semínka,škvarky...
Těsto zakryj utěrkou, a nechej 8-12 hodin kynout,podle teploty v místnosti.
Půl hodiny před pečením,nastav troubu na 230 stupňů,vlož mísu s víkem,ve které budeš chléb péct.
Po vyhřátí trouby i mísy,vlož těsto do pečící nádoby,peč na 230 st. 30 minut,pak sundej poklici a dopeč ještě 15 minut
http://www.toprecepty.cz/recept/15440-muj-domaci-c...