Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 20 954 kJ / 5 008 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 95,94 g |
Tuky | 287,87 g |
Vláknina | 19,75 g |
Cholesterol | 1,24 g |
Sodík | 395 mg |
Sůl | 0,89 g |
Sacharidy | 498,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: V mlieku roztopíme trocha cukru, pridáme droždie, necháme vykysnúť kvások. Z preosiatej múky, vajec,cukru, soli a kvásku spravíme cesto. Ideálne je ho spraviť v domácej pekárni na programe bez kysnutia,iba hnietenie 2 krát.(aby sa miesilo 1/2 hodinu).
Krok 2: Vymiesené cesto dáme prikryté fóliou na 6 hodín do chladničky. Vyberieme maslo, aby malo izbovú teplotu.
Krok 3: Po 6 hodinách cesto rozvaľkáme na obdĺžnik asi 25x40cm. Opticky si ho rozdelíme na tri časti. Ľavú, stred a pravú. Postupujeme zľava doprava. Posypeme celé trochou múky a maslom natrieme ľavú stranu a stred. Posypeme opäť. Pravú stranu zložíme smerom doľava k stredu. Posypeme trochou múky a preložíme ľavou stranou. Vznikne nám obdĺžik. Rozvaľkáme na pôvodnú veľkosť, posypeme múkou, zložíme späť na obdĺžnik a dáme na 20 minút do chladničky.
Krok 4: Rozložíme a opäť natierame a prekladáme ako predtým. Znova dáme do chladničky na 20 minút. Takto opakujeme 3 krát. Hotové cesto rozrežieme napoly a každú polku na 6 trojuholníkov.
Krok 5: Ako nám cesto chladne, spravíme plnku. Čokoládu so šľahačkou a vanilkovým cukrom roztopíme v hrnci a dáme do chladničky asi na hodinu .Čokoláda by mala byť stuhnutá, ale nie úplne. A nie je taká riedka, že tečie. Má konzistenciu ako marmeláda do buchiet. Takto do nej s metličkou vmiešame suchý vanilkový puding. Vykrajujeme lyžicou a kladieme na cesto. Cesto naplníme a zahneme rožteky,ako je na fotke.
Krok 6: Zrolujeme a pečieme v predhriatej rúre pri 220°C 15 minút.
Zveřejněno 16. 3. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čokoládové croissanty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QW3Z
Moje poznámka
Čokoládové croissanty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QW3Z
Nejnovější recepty
Barevná vajíčka
Přidáno před 1 hodinou
Extra rychlé rohlíkové knedlíky
Přidáno před 2 hodinami
Kedlubnovo-celerová omáčka
Přidáno před 3 hodinami
Krůtí kapsa se špenátem
Přidáno před 4 hodinami
Plněná jehněčí roláda
Přidáno před 5 hodinami
Domácí těsto kataifi
Přidáno před 10 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlý kefírový beránek
Suzy8 před 15 minutami
Jablkový koláč litý na plech
Panova před 29 minutami
Šlehačkový beránek
Petule123 před 1 hodinou
Čevabčiči do trouby
Terenees před 2 hodinami
Bramborový guláš - buřtguláš
MonkaF před 3 hodinami
Jednoduché vynikající langoše
Bretik před 3 hodinami
Aljašská treska se smetanou
terezaST před 3 hodinami
Koláč s ovocem a posypkou
Panova před 3 hodinami
Luxusně nadýchaný velikonoční mazanec (Svěceník)
Pettyna před 4 hodinami
Tématické fráze:
croissant recept,
kroasant,
výroba croissantů,
croissantove testo,
plundrové těsto,
recepty na croissanty,
croissanty,
náplň do croissantu,
recept croissant,
croassant recept,
crossiant recept,
recepty na croissant,
recept na croissant,
jak udelat croissant,
crossiant,
cokoladovy croisant,
těsto na kroasanty,
recept na croissanty,
croissanty recept,
kroasanty
Suroviny:
mouka hladká,
mléko,
vejce,
cukr,
sůl,
droždí,
máslo,
čokoláda,
šlehačka,
cukr vanilkový,
pudink vanilkový
Komentáře (25)