Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smetanová buchta s jablky z remosky

Hodnocení receptu je 4,8 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Merylas Merylas

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 338 kJ /
1 754 kcal
Bílkoviny55,56 g
Tuky46,66 g
Vláknina16,80 g
Cholesterol 608 mg
Sodík 435 mg
Sůl1,63 g
Sacharidy269,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Smícháme mouku s práškem do pečiva a cukrem, přidáme smetanu, rozkvedlané vejce, kůru nebo aroma a vše smícháme dohromady. Krok 2: Nádobu remosky už předem vyložíme do 2/3 výšky papírem na pečení - z papíru vystřihneme kolečko o něco větší než dno remosky, zmuchláme do koule a pak v remosce rozložíme. Papír by se pak neměl dotýkat horního topného tělesa, připaluje se. Kdo peče v remosce častěji, tak si může vystřihnout z teflonové fólie dno + 2 pásky na obvod mísy a nemusí používat papír. Krok 3: Vlijeme 2/3 těsta, rozprostřeme nastrouhaná jablka, pokud je třeba tak doslazená mírně cukrem a ochucená skořicí a na jablka rozetřeme zbývající 1/3 těsta. Nádobu přiklopíme víkem, zapneme a pečeme 35 - 40 minut. Čas pečení je jen orientační, přece jen může každá remoska péct trošičku jinak. Krok 4: Upečenou buchtu po chvíli vyjmeme, necháme na mřížce vychladnout a odstraníme papír. Pocukrujeme na povrchu a podáváme.



Cukru do těsta přidáme podle toho, jak moc sladkou ji chceme. Těsto nebo i jablečnou směs si můžeme i jinak vylepšit, například přidáním rozinek, kokosu, sekaných ořechů, mletého máku, vanilkovým cukrem atd.

Zveřejněno 3. 5. 2015

Poznámka autorky Merylas

Mám starší typ remosky ještě s hliníkovou mísou. Je to ta menší, o průměru 22 cm.

Všechny moje recepty najdete tady: http://www.merylas.estranky.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smetanová buchta s jablky z remosky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R0WO

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smetanová buchta s jablky z remosky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R0WO

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

klukodvody, Angel 666: Děkuji:-K

Krásný koláček! :-p

Tak tohle si nechám líbit .:-D:-D:-D:-D

cecilka: Není zač;-):-K Jen doufám, že recept nezklame.:-)

Merylas, ďakujem za recept, konečne niečo sladké, čo sa dá piecť v remoske.

Všem děkuji za zájem :-K

cathleen, alena.kyp: Děkuji za vyzkoušení a krásné fotečky. Jsem moc ráda, že recept nezklamal:-K

Krásná, nadýchaná, jednoduchá - skvělé, u nás by taky chutnalo:-p+:yes:

Ta se mi moc líbí:yes:

Tak jsem měla smetanu v lednici, na omáčku jsem neměla chuť;-) tak jsem udělala tvou buchtu:-8 Pekla jsem v silikonové formě v troubě na 180° asi 40minut a je dobrá:-p Bodík:yes: a fotku přikládám:-K Je to rychlovka:-)

Nám by taky chutnalo :-p:yes:

Pěkná je, u nás by měla úspěch:yes:

Jé, tuhle tvou buchtu jsem dělala! Opravdu fantastická, s radostí dám první zasloužený bod a jestli najdu, tak přidám i fotky:-K:yes:

Tématické fráze:
buchta do remosky, buchta s jablky, jablková buchta, smetanová buchta, jablková buchta v remosce, buchta z remosky, remoska recepty, buchta v remosce, jablecna buchta z remosky, buchty z remosky, pečení buchet v remosce, recepty z remosky, jablkova buchta remoska, jablková buchta z remosky, jablka v k remosce, jablková buchta do remosky, buchtu v k remosce, buchty v remosce, jablkové řezy do remosky, recept na buchtu s remosky

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr moučkový, prášek do pečiva, smetana 12%, kůra citronová, vejce, jablko, cukr, skořice

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu