Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 262 kJ / 2 453 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 112,63 g |
| Tuky | 186,29 g |
| Vláknina | 17,13 g |
| Cholesterol | 828 mg |
| Sodík | 2,97 g |
| Sůl | 7,15 g |
| Sacharidy | 75,23 g |
Postup přípravy
Krok 1: Rohlíky zalijeme mlékem nebo vodou a necháme nabobtnat. 1 cibuli nakrájíme na jemno, anglickou nakrájíme na drobné kostičky.
Krok 2: Smícháme maso s vymačkaným rohlíkem, cibulí, anglickou, 1 vejcem a 1 žloutkem, okořeníme drceným kmínem, pepřem, solí, případně zahustíme troškou strouhanky a necháme uležet.
Krok 3: Mrkev, petržel a celer nastrouháme na struhadle s většíma očkama nebo nakrájíme na drobno. 2. cibuli nakrájíme na hrubší kousky.
Krok 4: Na pekáč dáme rozehřát sádlo, na něj vložíme nastrouhanou zeleninu s cibulí a mírně osmažíme. Přidáme koření.
Krok 5: Z masa utvoříme 2 šišky, potřeme zbylým bílkem a pokmínujeme. Já každou sekanou ještě pokapu maggim. Udělá to krásně zlatou a slanou kůrčičku.
Krok 6: Mírně podlijeme vodou a dáme péct. Asi 10 minut jsem pekla zakryté při 200°C. Pak jsem pekáč odkryla, teplotu stáhla na 180°C a pekla ještě asi 1/2 hodiny. Podléváme a poléváme podle potřeby vodou nebo vývarem.
Krok 7: Po upečení necháme sekanou trošku zchladnout. Šťávu slijeme a zeleninu propasírujeme. Můžeme ji ještě převařit s kousíčkem masoxu nebo jenom dosolit. Prostě podle své chuti. Šťáva je dost hustá a není už třeba dohušťovat moukou.
Zveřejněno 7. 2. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sekaná na zelenině po myslivecku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/71EB
Moje poznámka
Sekaná na zelenině po myslivecku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/71EB
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 14 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 14 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 14 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 14 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 15 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 17 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 17 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 17 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 18 hodinami
Tématické fráze:
sekaná pro vegetariány,
sekaná se zeleninou,
zeleninova sekana,
moravská sekaná,
mleté maso po myslivecku,
stava k sekane,
péct sekanou zakrytou,
sekaná se štávou,
šťáva pod sekanou,
šťáva na sekanou,
sekaná,
mletá sekaná na štávě,
zeleninové sekana,
sekana so zeleninou,
sekaná na šťávě,
zeleninová sekaná pro vegetariány,
maso po myslivecku,
sekana pecena na zelenine,
sekaná plněná zeleninou top recept,
sekana z ph
Suroviny:
maso mleté,
slanina anglická,
majoránka,
rohlík,
cibule,
mrkev,
celer,
petržel,
vejce,
hořčice,
mléko,
strouhanka,
sádlo,
bobkový list,
jalovčinky,
koření nové koření,
pepř celý,
kmín celý,
kmín drcený,
pepř,
sůl
Komentáře (14)