Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 600 kJ / 861 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 25,00 g |
| Tuky | 6,50 g |
| Vláknina | 22,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 73 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 164,50 g |
Postup přípravy
Je to klasická příloha - trochu jinak ochucená.
Zveřejněno 10. 5. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Brambory vařené ve vývaru
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9m6Z
Moje poznámka
Brambory vařené ve vývaru
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9m6Z
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 4 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 5 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 5 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 7 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 9 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 10 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dalmatské čufty
Ceesay před 22 minutami
Vánoční karamelový likér
Miru63 před 3 hodinami
Švestkové kostky
Noumik před 4 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
[email protected] před 5 hodinami
Karamelový likér - latté
Merylas před 6 hodinami
Jablkový závin
Lucy27 před 7 hodinami
Maminčina vánoční rybí polévka
slunicko.rk před 8 hodinami
Moji utopenci
marky79 před 9 hodinami
Pudinkové cukroví
adela. před 9 hodinami
Tématické fráze:
brambory ve vývaru,
brambory varene ve vyvaru,
rozdíl mezi dušením a vařením,
rozdil mezi varenim a dusenim,
vařené brambory s libečkem,
dusene brambory ve vyvaru,
vařene brambory recept,
vařené brambory,
brambory vařené s libečkem,
brambory vývar,
varene brambory jinak,
brambory dušené v ve vývaru,
brambory dušené ve vývaru,
vyvar z brambor,
rozdíl vařené nebo dušené,
brambory varene,
vařené brambory s kořením,
brambory varene v masoxu,
varene brambory se šlehačkou,
varene brambory z libeckem
Suroviny:
brambory,
cibule,
vývar masový,
nať petrželová,
sůl
Komentáře (17)
Kouknou na moje dnešní dva recepisy, jde to i lépe (mám 56 kg na 174 výšku)
***
Bydlím kousek od hřbitova a felčaři mi řekli, že pokud se nechci přestěhovat, tak ať laskavě udělám něco s BMI
V listopadu jsem začal s Nordic walking...
Protože jsem si přehnanou chůzí oddělal klouby
Tak jsem omezil saturaci tělesné schrány jídlem (pro jedlíka příšerná věc
Grund jsou qanta zrnkové kávy + vejce natvrdo (jsem chovatel) + rajčata (zatím kupovaná ale za chvíli budou i vlastní výpěstky
Ne, že bych si pro pětník nechal vrtat vlastní artrotická kolena, ale jsem povaha šetrná a za socíku jsem na nejednu ŘD (dovolená) vydělal pomocí ZN (zlepšováky)
Souč. energ. krize mě sice zatím příliš neomezuje, ale přesto z úsporných důvodů vařím vejce společně s kde čím (dnes v květákové polévce) ale nejčastěji právě s brambory...
***
Tak jsem se vykecal, odpusťte...
Společnost mi sice dělají dva čtyřměsíční britští modří (jednoho má patrně tejaja: v avataru
Vyřídím paní Maryně Klimentové, jak moc nás plete
Také občas VAŘÍME brambory utopené v bylinkami (kořením) ovoněné vodě
cathleen:
Přijde mi, že jste pozměnila rcp
Často se zde píše, že recepty by měly být psány tak, aby byly srozumitelné i pro začínající kuchtíky... Tento rcp srozumitelný je
...tedy až na "drobný" nonsens stran dušení; ale proč neudělat lidem v hlavě guláš, že
Rozdíl mezi vařením a dušením patrně...znám, jen jsem to tu domastila. V troubě se brambory -podle kuchařky, která mi tento recept nabídla- brambory i přes větší množství tekutiny dusí a já už to tak nechám
cathleen:
Vnímám vás jako specialistku přes PEČENÍ, ale patrně nerozlišujete mezi VAŘENÍM a DUŠENÍM...
No, já se tedy nechci přít (tedy ne příliš, hihi) ale zalijete-li 1kg brambor (natož na kolečka krájených) 3/4 litrem tekutiny, tak se obávám, že o dušení nejde ani kdyby se proces tepelné úpravy konal v troubě
"...zalijeme vývarem a pod pokličkou dusíme doměkka."
Tak jak