Postup přípravy
Krok 1: Lilek nakrájíme podélně na pruhy cca půl cm široké, prostřední ještě podélně překrojíme. Na tácu posolíme, necháme minimálně 20 minut vypotit.
Krok 2: Přichází moment, kdy je dobré zapnout troubu a předehřát ji na cca 200°C. Potom sůl pod tekoucí vodou z lilků opláchneme a plátky důkladně vymačkáme v papírových utěrkách. Na pánvi s troškou oleje opečeme z obou stran skoro dohněda a odložíme opět na tác s utěrkami.
Krok 3: Listové těsto rozkrájíme či rozválíme na plátky cca 20 cm dlouhé, 5 cm široké a 0,5 cm silné. Jednotlivé plátky potíráme trošku česnekem se solí, z pravé strany položíme plátek lilku tak, aby nahoře trošku přesahoval a nebyl až do levého konce.
Krok 4: Lilek potřeme pestem, do pravého kraje, od které se bude šnek smotávat, vložíme vodní kaštan a zamotáme. Dávala jsem vodní kaštan, protože původní záměr se sušenými rajčaty, díky jejich záhadnému zmizení, nevyšel.
Krok 5: Jednotlivé smotky dole trošku zmáčkneme, postavíme na plech s pečícím papírem a já je, pro jistotu ještě volně, svázala provázkem. Pečeme cca 20 minut.
Zveřejněno 16. 5. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Lilkové šneky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mPQ0
Moje poznámka
Lilkové šneky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mPQ0
Nejnovější recepty
Kuřecí kapsa se zeleninovým salátem (pro diabetiky)
Přidáno před 5 hodinami
Kapustový závitek s houbami a vejcem
Přidáno před 6 hodinami
Brokolicový nákyp s mrkví a sýrem
Přidáno před 6 hodinami
Obalený květák z remosky
Přidáno před 7 hodinami
Sušenky z mandlové mouky
Přidáno před 12 hodinami
Bryndzové pirohy
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jarní salát s vajíčky a zálivkou
JaromiraVlasakova před 2 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Milahu před 2 hodinami
Zelí s medem
pajaheltuska před 3 hodinami
Krkovice pečená na hlávkovém zelí
Sahula před 3 hodinami
Netradiční dušené kysané zelí s přírodní krkovicí
Sahula před 3 hodinami
Autentické špagety carbonara podle Emanuela
Suz4n před 4 hodinami
Španělské ptáčky se smetanovou omáčkou
Andyzvesnice před 4 hodinami
Netradiční cibulačka se žampiony
Andyzvesnice před 4 hodinami
Pikantní čočka
Karel849 před 4 hodinami
Zapečené brambory s brokolicí a kuřecím masem
JanaVoza před 6 hodinami
Tématické fráze:
vodni šneci,
tncz nova,
šneky s pestem,
snek z kaštanů,
papírový šneci,
sneky se sušenými rajčaty,
nakladane lilkove závitky
Suroviny:
lilek,
těsto listové,
olej,
pesto,
česnek,
sůl,
kaštan vodní
Komentáře (9)