Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Medovník z těsta na perníčky

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

aanicka

Náročný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 10 min

40 min (30 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Receptů na medovník je hodně, ale tenhle je opravdu vynikající. Výhoda je, že těsto můžeme mít připravené předem i v mrazáku a pak je otázkou okamžiku, než upečeme korpusové placky a vyšleháme krém. Z těsta jsou i výborné perníčky - ihned měkké!

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie21 246 kJ /
5 078 kcal
Bílkoviny76,90 g
Tuky260,12 g
Vláknina15,00 g
Cholesterol 1,16 g
Sodík 1,93 g
Sůl0,57 g
Sacharidy599,83 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ze všech surovin vypracujeme ručně těsto. Je to trochu pracné. Krok 2: Poté vyválíme placky, ořízneme například podle talíře do kulatého tvaru a upečeme cca 10 minut na 160 °C. Prostě jako když pečete perníčky. Upečeme i několik odříznutých okrajů na posyp. Po vychladnutí potřeme placky směsí uvařené silné kávy a trochu rumu. Krok 3: Zkaramelizované salko vymícháme s máslem a oříšky. Salko vaříme v uzavřené plechovce 90 minut den předem nebo koupíme již karamelové. Potřeme placky a skládáme na sebe. Potřeme i vrchní placku a okraje a posypeme rozdrcenými odřezky těsta smíchanými s oříšky.

Zveřejněno 24. 2. 2010

Poznámka autorky aanicka

Vím, že je tu medovníků hodně, ale tenhle je opravdu vynikající.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Medovník z těsta na perníčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/K8ZY

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Medovník z těsta na perníčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/K8ZY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

Dnes sem pekla medovnik fakt super krasne se rozvalelo bezva recept :-K

:yes::-K výborný je!!!=)

Tak jsem ho dnes udělala pro přítele k svátku :-K už mi leží v lednici a odpočívá :-p jsem zvědavá jaký bude a zda se mi povedl :yes:

Med byl tekuty dopadlo to dobre urcite bude chutnat;-)

Tak to nevím, kde je problém, tuku je tam fakt málo, ze začátku se to špatně spojuje a nakonec je z toho parádní těsto. Jen mě napadlo, jestli jsi měla ten med tekutý a ne zcukernatělý, to mě jedině napadlo, že by mohlo být horší na to zpracování.

Anicko ja ho dneska delala a neslo mi udelat testo musela jsem pridat tuk ?;-(ted jdu pect tak snad to uz bude ok;-)

chtěla bych zkusit ale nevím nevím :-S:-S

:yes::yes::-p

Bude výborný!:yes:

No, já ho mám v zásobě uvařené, myslím, že tak vydrží dýl, ale někdy se taky několika krystalkům nevyhnu (ale jestli to nebude spíš delším vařením), ale při šlehání krému se celkem rozpustí.

aanicka---ahojky píšeš,že máš v zásobě SALKO,já taky,ale nějak mi jaksi vždycky zkrystalizuje...čím to???díky za odpovědˇ J.

Tak jsem v receptu opravila množství sody. Bude to asi míň než těch 10g, ale mamka říká, že dává 1 lžičku na 1kg mouky, takže 0,5 lžičky ;-). Jinak z 1kg mouky je to pak samozřejmně na dva medovníky :-)).

to vypadá zajímavě, veliká výhoda, že to není nutné nechat dlouho uležet. dělala jsem armenský medovník, chuťově úžasné, ale právě to odležení...byli jsme nedočkaví a zlomili jsme na něm kudlu:-D to byl ale ťuhýk:-D
takže variantu šetrnější k vercajku v kuchyni s radosti zkusím;-) a :yes:

Jani, pro mě to moc pracné není. Těsto mi vždycky udělá mamka do zásoby do mrazáku. To je na tom ta největší piplačka. Salko mám vařený doma vždy v zásobě a pak už je to sranda ;-).
Sodu doma odvážím a dám vědět.

yanull ani by se to nepodařilo odvážit na "hrchle":-)):-D, proto na doporučení holek tady mi byla pořízena diditální váha a jsem za ni moc ráda.;-) aanicka moc hezký medovníček, pro mne mooc pracné, ale vím, že to je na výsledku vidět, že je to skvělé:-p:yes:

:-O:-O Na medovníky mám již několik receptů a musí se nechat proležet několik dní, aby byl změklý a vláčný. Tento určitě brzy vyzkouším - napsaný se mi líbí, tak ještě v reálu. pa jitka

Posílám bodík za hezký medovník :yes::-p:-Ka připojuji dotaz¨. Aničko můžeš sem napsat jaké množství na lžičce je 10 g sody? Mně na té hrchle se to nepodaří přesně zvážit. :-S

Verím,že je výborný;-)Ukladám

Tématické fráze:
arménský medovník, zkaramelizované salko, perníkový medovník, testo na pernícky, medovník originál recept, medovník salko, cena medovníku, medovnik, medovník recept, recept z pernikoveho testa, perníčky, jak dlouho nechat odlezet medovnik, jak dlouho nechat uležet těsto na perníčky, salko zkaramelizované, testa na pernicky, medovník cena, těsto na perníčky odležet, nechat těsto odležet, medovník perníkový, krém do perníčků

Suroviny:
mouka hladká, tuk hera, cukr moučkový, med, vejce, soda jedlá, koření do perníku, salko, máslo, káva, rum, ořechy vlašské

Přidat fotografie receptu