Vinná klobása, jak ji dělala moje babička
Vinná klobása neodmyslitelně patří k vánočním dobrotám, které nesmí chybět na žádném svátečním stole. Většinou pro ni skočíme k řezníkovi, ale co takhle si připravit poctivou domácí? Je s ní sice práce, ale bohatě se vám odvděčí svou chutí.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 152 kJ / 3 382 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 293,37 g |
Tuky | 223,20 g |
Vláknina | 1,16 g |
Cholesterol | 938 mg |
Sodík | 943 mg |
Sůl | 1,80 g |
Sacharidy | 17,94 g |
Postup přípravy
Krok 1: Večer maso nakrájíme na kostky cca 1x1 cm nebo i menší, osolíme, opepříme, promícháme a dáme do lednice.
Krok 2: Ráno maso semeleme, libové a tučné zvlášť (libové co nejjemněji, raději dvakrát).
Krok 3: Housky namočíme do mléka a rozetřeme na velmi jemnou hmotu. Přidáme mleté maso a mícháme, až je hmota spojená.
Krok 4: Potom přidáme koření a víno, zamícháme a nakonec vmícháme tučné mleté maso, aby se vše spojilo. Je-li hmota příliš hustá, ještě přilijeme víno.
Krok 5: Naplníme do střívek, zadrhneme nebo zašpejlujeme a pečeme podle chuti obalené v hladké mouce nebo trojobalu. Pečeme z obou stran. (Jde upéct i jako prejt nebo usmažit nenaplněné do střívek, obalené jako řízek.)
Krok 6: Podáváme s vařenými bramborami, čerstvým pečivem nebo bramborovým salátem.
Zveřejněno 27. 2. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vinná klobása, jak ji dělala moje babička
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k225
Moje poznámka
Vinná klobása, jak ji dělala moje babička
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k225
Nejnovější recepty
Jarní kuřátka s mandlovou nádivkou
Přidáno před 53 minutami
Kuřecí kapsa se zeleninovým salátem (pro diabetiky)
Přidáno před 14 hodinami
Škubánky se zelím z červené řepy
Přidáno před 15 hodinami
Kapustový závitek s houbami a vejcem
Přidáno před 15 hodinami
Brokolicový nákyp s mrkví a sýrem
Přidáno před 16 hodinami
Obalený květák z remosky
Přidáno před 16 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sypaná tvarohová buchta
Noumik před 1 hodinou
Jarní salát s vajíčky a zálivkou
JaromiraVlasakova před 11 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Milahu před 11 hodinami
Zelí s medem
pajaheltuska před 12 hodinami
Krkovice pečená na hlávkovém zelí
Sahula před 12 hodinami
Netradiční dušené kysané zelí s přírodní krkovicí
Sahula před 12 hodinami
Autentické špagety carbonara podle Emanuela
Suz4n před 13 hodinami
Španělské ptáčky se smetanovou omáčkou
Andyzvesnice před 14 hodinami
Netradiční cibulačka se žampiony
Andyzvesnice před 14 hodinami
Pikantní čočka
Karel849 před 14 hodinami
Tématické fráze:
vinná klobása - jak opéct,
vinná klobása,
vina klobasa,
bílá vinná klobása recepty,
vinna klobasa recept,
vinná klobása jak opéct,
bílé vinné klobásy recept,
vyroba vinne klobasy,
skopová střívka,
recept na vinnou klobásu,
priprava vinne klobasy,
strivka na klobasy,
vina klobasa recept,
domácí vinná klobása,
vina vinná klobása,
jak připravit vinnou klobásu,
vinné klobásy,
bílá klobása výroba,
vine klobasy,
střívka na vinné klobásy
Suroviny:
plec vepřová,
bůček vepřový,
žemle,
víno bílé,
mléko,
pepř mletý,
květ muškátový,
kůra citronová,
sůl,
střívka skopová,
mouka hladká
Komentáře (34)