Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Špagety s rajčatovou omáčkou

Receptů na lehké, svěží jídlo, které je během chvíle hotové, není nikdy dost. Vyzkoušejte tyto špagety s rajčatovou omáčkou, ochucenou česnekem a bazalkou. Na závěr nesmí chybět posypání strouhaným sýrem.

Hodnocení receptu je 4,4 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jitka a Vlastik

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 25 min

35 min (10 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 827 kJ /
915 kcal
Bílkoviny32,66 g
Tuky5,28 g
Vláknina19,37 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 19 mg
Sůl0,03 g
Sacharidy177,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Špagety uvaříme podle návodu, scedíme a propláchneme. Krok 2: Na oleji necháme zesklovatět oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na plátky nakrájený česnek a necháme chvíli osmažit. Krok 3: Rajčata nakrájíme na kostky a přidáme je k cibuli a česneku i se šťávou. Krok 4: Osolíme, opepříme, přidáme nasekanou bazalku a trošku cukru. Krok 5: Necháme probublávat, až se část šťávy odpaří a vznikne středně hustá omáčka. Krok 6: Špagety dáme na talíř, zalijeme omáčkou a posypeme strouhaným sýrem.

Sugo. italská rajčatová omáčka s bazalkou

Zveřejněno 27. 3. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3Nr

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3Nr

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Co znamená několik? 2 či 3 nebo 6?

ivet:
No říká se, že na velikosti záleží ;-)

Super, rychlý zdravý oběd :yes:. Ještě jsem tam přidala zbytek pečeného kuřete:-)

Jednoduché a dobré...:yes:

Díky moc, recept, který zvládne i chlap :-) Jako já. Malinko jsem si ho vylepšil a vypikantněl.... Mńamka.

Dobrota:-*

A proc ne rajcata z plechovky? Normalni rajcata ted v zime nemaji zadnou chut.

Tyto rajčata děláme moc rádi. A i z plechovky je to dobré, protože v zimě se neseženou čerstvá a vynikající rajčata. Jinak je pravda, že ten parmezán je s tím vynikající!:-p

Pridala som brokolicu a čili papričku.Omáčka bola fakt výborná:-*:yes:+1

Je to dobrý, taky dělám omáčku s rajčatama z plechovky - nevím, kde jinde bych v zimě hledala dobrá zralá rajčata..;-)
Právě si ji jdu ukuchtit..:-p

uzenypes 8. 9. 2010 12:29
hele vse v poho i z plechovky to muze byt dobry, ale pokud uz si nekdo koupite dobra rajcata a date si tu praci, tak se to hlavne nesnazte degradovat eidamem!Parmazan. Dobrou:-)

Pejsku ... co je na tom srandovní ... i Italové používají rajčata z plechovky ;-)

zesklovatět: znamená že cibulka vypadá jako rozbité sklo.:-K

Cibulku necháš krátce zpěnit na oleji, nemá chytit zlatou barvu.Podle množství je to cca minuta.

zacatecnice 22. 1. 2009 11:54
Recept vypada umm;-) jenomže co to znamená zesklovatet? Děkuji!

Tématické fráze:
omáčka na špagety, špagety s omáčkou, rajská omáčka na špagety, rajčatová omáčka na těstoviny, omacka na spagety recept, tomatová omáčka na špagety, omáčky na špagety, testoviny s rajcatovou omackou, dietní špagety, dietní omáčka na špagety, rajčatová omáčka ke špagetám, špagety omáčka, těstoviny s rajčatovou omáčkou pohlreich, špagety s rajskou omáčkou, omáčka ke špagetám, omáčka špagety, omáčka na špagety pohlreich, omáčka na špagety recepty, omacka na spageti, recept na omačku na špagety

Suroviny:
těstoviny špagety, rajče, cibule, česnek, olej, sýr tvrdý, sůl, pepř mletý, bazalka čerstvá, cukr

Přidat fotografie receptu