Suroviny
Porce: 50-60 ks
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 27 034 kJ / 6 461 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 102,71 g |
Tuky | 336,64 g |
Vláknina | 18,40 g |
Cholesterol | 1,49 g |
Sodík | 374 mg |
Sůl | 0,82 g |
Sacharidy | 745,96 g |
Postup přípravy
Krok 1: Máslo rozpustíme, přidáme med, cukr, mléko, vejce a sodu, na mírném plameni přivést k varu a za stálého míchání nechat hmotu zkaramelizovat (bude mírně hnědá, nesmí se ale vařit). Nechat vychladit.
Krok 2: Pak hmotu vlijeme do mouky a vypracujeme těsto, které rozdělíme na 2 části. Těsto se někdy lepí (asi kvalita mouky), tak trošku mouky přidám. Vyválíme na pečící papír, který jsme si ustřihli podle plechu, dáme na plech a necháme do druhého dne odpočinout, přikryté mikroténem aby neoschlo.
Krok 3: Pečeme na 200°C do červena.
Krok 4: Z vychladlých plátů stáhneme papír, spodní plát potřeme po celé ploše rumem, nádivkou a přiklopíme druhým plátem tak, aby strana, kde byl pečící papír, byla nahoře. Potřeme marmeládou a polijeme citronovou polevou.
Krok 5: Řezy necháme 1-2 dny rozležet.
Krok 6: Krém:
Z mléko,vanilkový cukr a puding uvařit a nechat vychladnout,máslo rozšlehat a postupně přidávat puding. Podle chuti přidáme mletý cukr a mandlové aróma.
Z mléko,vanilkový cukr a puding uvařit a nechat vychladnout,máslo rozšlehat a postupně přidávat puding. Podle chuti přidáme mletý cukr a mandlové aróma.
Zveřejněno 12. 3. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Slavnostní řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/16Qo
Moje poznámka
Slavnostní řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/16Qo
Nejnovější recepty
Plněný bramborový knedlík z pánve
Přidáno před 9 hodinami
Plněné cukety s bouchaným bramborem
Přidáno před 10 hodinami
Smažená bedla v kukuřičné strouhance
Přidáno před 10 hodinami
Halloweenské řezy
Přidáno před 10 hodinami
Květákové krokety s nivou
Přidáno před 16 hodinami
Kulajda se zastřeným vejcem jako od maminky
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Jak na nejlepší pečené kuře podle Zdeňka Pohlreicha: Maso nikdy neomývejte a pečte je vždy ze dvou stran, radí šéfkuchař
Tereza z Peče celá země pokřtila svou detektivku s recepty: Nechyběli kamarádi ze soutěže, Míša Landová ani kriminalista
Lékárna.cz: Jak vybrat správné proteinové produkty a na co si dát pozor
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablečná buchta
Lisa444 před 10 hodinami
Ořechová bábovka
ladunkaaa před 13 hodinami
Obrácený jablkový koláč s krémem
martimud před 13 hodinami
Citrónová babeta
Surmei před 13 hodinami
Veka domácí na chlebíčky
jirina56 před 15 hodinami
Kulajda se zastřeným vejcem jako od maminky
Moanka před 15 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
hana.valisova@seznam.cz před 15 hodinami
Kuřecí kousky na paprikách
Moanka před 17 hodinami
Americké bylinkové brambory
kimlo před 19 hodinami
Vaňkova česnečka
gabikka 20. 10. 2024 20:22
Tématické fráze:
slavnostní moučníky,
slavnostní zákusky,
slavnostní moučník,
top recepty na slavnostní moučníky,
slavnostni zakusek,
slavnostní moučníky recepty,
slavnostní moučníky recept,
zákusky a řezy recepty,
slavnostní zákusky recepty,
slavnostní recepty,
řezy a zakusky,
zákusky a řezy,
recepty na zákusky a řezy,
amoniové řezy,
slavnostní řez,
moučníky slavnostní,
slavnostnirezy,
třené řezy,
nejlepší slavnostní moučníky,
slavnostní moučník recept
Suroviny:
mouka hladká,
cukr krupice,
vejce,
med,
mléko,
máslo,
soda jedlá,
máslo,
cukr vanilkový,
mléko,
pudink vanilkový,
cukr moučkový,
mandlové aroma,
marmeláda,
poleva citronová,
rum
Komentáře (9)