Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborové placičky s povidly nebo marmeládou

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Ladislav51

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 35 min

35 min (35 min příprava)

Suroviny

Porce: 5-6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 076 kJ /
1 930 kcal
Bílkoviny72,49 g
Tuky28,28 g
Vláknina28,90 g
Cholesterol 777 mg
Sodík 361 mg
Sůl0,63 g
Sacharidy332,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Uvařené a vychladlé brambory pomeleme, přidáme celá vejce trošku soli, hladkou mouku a vypracujeme v mírně tužší těsto. Vál poprášíme hladkou moukou, vyválíme plát asi 3-5 mm. Krok 2: Vykrajujeme placičky hrnkem nebo něčím podobným. Na pánvi rozpálíme olej a placičky smažíme po obou stranách. Krok 3: Usmažené placičky potřeme marmeládou nebo povidly, poprášíme cukrem a podáváme. Buď teplé nebo po studenu.

Zveřejněno 30. 3. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mqn3

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mqn3

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Tak dnes prišli tieto placičky na rad, musím povedať, že po veeeeľmi dlhých rokoch. Sú výborné, ako som už tu poznamenala, takže aspoň chválim a pridávam fotku, pretože bodík už dať nemôžem, dala som ho už dávno. ;-):-D:yes:

Mám ráda bramborové recepty a tento ještě nemám. Tedy teď už jo, protože ho ukládám k vyzkoušení. Bod posílám hned, protože to musí být určitě mňamózní :-p

:yes:+6.

Jo to pamatuji. Bramborove placky s povidlama. Moje teta je pekla na sucho na plotne (kamnech) mnam, mnam:-p

dobré:-!:-)):yes:4

Vím, jak chutnají s medem a tyhle budou taky moc skvělé:-p:yes::yes:

Znam je z detstvi, delavala je maminka na plotne. Recept byl urcite podobny. Bodik na nostalgii.

Toto je dobré, to mám v jednom starom časopise, doporučujem :-D
bodík +

Tématické fráze:
bramborové placky s povidly, bramborové placky z vařených brambor s povidly, bramborové placky s marmeládou, bramborové placky s povidlama, bramborové placky s povidlím, bramborové placky z vařených brambor s povidlím, sladké bramborové placky, bramborové placičky, bramborové placky recept s povidly, placky s marmeládou, placky s povidly, placky z bramborové kaše s s povidly, brambory s povidlama, placka s marmeládou, recept na bramborové placky s povidly, bramborové placky povidly, placky z vařených brambor na sucho, bramborové placky sladké, sladké bramborové placičky, sladké bramborové placičky

Suroviny:
brambory, vejce, mouka hladká, olej, marmeláda, cukr moučkový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu