Nakládaná pečená kolena
Jak udělat z kousku vepřového delikátní záležitost, na které si pochutná celá parta lidí? Naložte ho a upečte podle tohoto receptu. Křehké a jemné vepřové maso v luxusním výpeku podávejte s chlebem, křenem a hořčicí.
Suroviny pro 6 porcí
4-8 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 866 kJ / 207 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 7,08 g |
| Tuky | 0,99 g |
| Vláknina | 20,18 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 29 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 38,95 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli a česnek oloupeme. Cibuli nakrájíme na měsíčky a česnek na plátky.
Krok 2: Všechny suroviny na nálev dáme do hrnce, svaříme a necháme vychladit.
Krok 3: Vepřová kolena očistíme, omyjeme a nařízneme přes kůži až ke kosti, aby se nálev dostal co nejlépe k masu u kosti.
Krok 4: Pak nálevem zalijeme kolena, aby byla ponořená a asi 48 hodin je necháme v chladu odležet (dvakrát je obrátíme).
Krok 5: Nakládaná kolena vaříme na velmi mírném ohni (táhneme) v nálevu asi 90 minut. S předstihem rozehřejeme troubu na 200 °C.
Krok 6: Kolena vyjmeme, přendáme do pekáčku, osolíme a posypeme drceným kmínem.
Krok 7: Pečeme ve vyhřáté troubě při 200 °C po dobu 1 hodiny, až jsou zlatohnědá s křupavou kůrčičkou. V průběhu pečení přeléváme vývarem, ve kterém byla kolena naložená a uvařená.
Krok 8: Upečená nakládaná kolena podáváme nejlépe s čerstvým chlebem, křenem a hořčicí.
Zveřejněno 6. 4. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nakládaná pečená kolena
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vQp5
Moje poznámka
Nakládaná pečená kolena
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vQp5
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 16 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 16 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 16 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 16 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 17 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 18 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 18 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 19 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 20 hodinami
Tématické fráze:
pečena kolena,
nakládané vepřové koleno,
nalozene veprove koleno,
nalozene koleno,
jak naložit vepřové koleno,
jak naložit koleno,
nalev na veprove koleno,
nakládání vepřového kolena,
naložene pečene koleno,
pečené naložené koleno,
nakladana veprova kolena,
naložené vepřové koleno pečené,
naložená kolena,
pečene koleno,
pečené koleno babicovy dobroty,
vepřové koleno nakládané,
nalev na pecene koleno,
nálev na koleno,
vepřové koleno naložené,
jak naložit koleno na pečení
Suroviny:
koleno vepřové,
voda,
česnek,
cibule,
bobkový list,
koření nové koření,
pepř černý,
tymián sušený,
sůl,
sůl,
kmín drcený
Komentáře (27)
Složení se ale mírně liší dle výrobce.
Jo a nákupy za akční ceny znám velmi dobře.