Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 36 287 kJ / 8 673 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 133,52 g |
| Tuky | 454,24 g |
| Vláknina | 24,50 g |
| Cholesterol | 1,78 g |
| Sodík | 1,19 g |
| Sůl | 3,30 g |
| Sacharidy | 1 000,41 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 12. 4. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Mramorový dort s čokoládovým krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NOgD
Moje poznámka
Mramorový dort s čokoládovým krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NOgD
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 10 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 11 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 11 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 13 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 16 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 16 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dalmatské čufty
Ceesay před 6 hodinami
Vánoční karamelový likér
Miru63 před 9 hodinami
Švestkové kostky
Noumik před 10 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
[email protected] před 11 hodinami
Karamelový likér - latté
Merylas před 12 hodinami
Jablkový závin
Lucy27 před 13 hodinami
Maminčina vánoční rybí polévka
slunicko.rk před 14 hodinami
Moji utopenci
marky79 před 15 hodinami
Pudinkové cukroví
adela. před 15 hodinami
Tématické fráze:
mramorový dort,
mramorový korpus na dort,
kapaný dort,
dort s čokoládovým krémem,
mramorový dortový korpus,
mramorový dort recept,
čokoládový dort s čokoládovým krémem,
cokoladovy krem do dortu,
mramorové těsto,
mramorové těsto na dort,
mramorový marcipán,
čokoládový krém na dort,
vánoční piškotový dort jiřiny bohdalové,
jak dlouho pect dort,
dorty s čokoládovým zdobením,
dort muf,
jak dlouho dopredu pect dort,
recept na mramorový dort,
dort mramorový,
dort jiřiny bohdalové
Suroviny:
vejce,
cukr moučkový,
cukr vanilkový,
mouka hladká,
prášek do pečiva,
olej,
voda,
kakao,
pudink čokoládový,
mléko,
čokoláda hořká,
máslo,
cukr moučkový,
cukr moučkový,
mléko sušené polotučné,
olej,
med,
tresť mandlová sladká,
voda
Komentáře (63)
Problémům s krémem se elegantně vyhnete, pokud zvolíte opačný postup: ušleháte máslo a do něj budete postupně zašlehávat pudink (nebo z mouky a mléka uvařenou kaši (M.J. Sandtnerová to vyřešila už takřka před stoletím...
Moc moc dekuji za recept a pridavam fotecky.
ale krém je fantázie !!!doporučuji !!
Recept proběhl v pořadu Jiřiny Bohdalové a pekl to tam tuším Petr Martinák.
Snad se podaří, určitě se nezapomenu podělit o svůj zážitek.
Mimo jiné, jak si směs vytvořím, poté jen vyválím a potahuji?
Mimo jiné v jak velké formě (průměr) jste dort dělaly?
Jinak dort vypadá naprosto úžasné, posílám bod.
Potahovací hmotu jsem použila jinou (bez sušeného mléka) a příště to víc vyválim, aby ta sladká vrstva byla tenčí. Ozdobila jsem to stylově pro rodinu, když jsme Hrášci :)
Krém měl také úspěch...použila jsem puding s příchutí hořké čokolády, to u nás frčí.
Přidávám bod, recept je úžasný!
Každopádně i jako kopeček byl dobrý, ale použila jsem jinou potahovací hmotu :)
Jsem zvědavá jak dnes bude chutnat
14.5 jsem dělala znovu švagrové a je taky výborný, přidávám foto
Děkuji a dávám bodík
(potah dortu měl být původně mramorovaný, ale měla jsem připraveno málo hmoty a při přidání se červená jaksi zamíchala všude