Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 27 894 kJ / 6 667 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 104,50 g |
| Tuky | 406,94 g |
| Vláknina | 12,92 g |
| Cholesterol | 1,33 g |
| Sodík | 1,38 g |
| Sůl | 3,85 g |
| Sacharidy | 640,12 g |
Postup přípravy
Krok 1: Šlehačem vyšleháme celá vejce s cukrem do husté pěny. Lehce vmícháme smíchanou mouku s práškem do pečiva a ořechy. Upečeme na plechu s pečícím papírem.
Krok 2: Listové těsto rozdělíme na polovinu, každý díl rozválíme a upečeme na obráceném plechu.
Krok 3: Krém: Z mléka, mouky, cukru a vanilkového cukru uvaříme kaši. Do vychladlé zašleháme máslo nebo Heru, přidáme trochu rumu.
Krok 4: První plát upečeného vychladlého listového potřeme polovinou krému, přiklopíme ořechovým plátem, rozetřeme zbytek krému a nahoru druhý plát listový. Povrch můžeme pocákat čokoládou.
Zveřejněno 14. 4. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krémeš z dvojího těsta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PjoW
Moje poznámka
Krémeš z dvojího těsta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PjoW
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 16 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 16 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 16 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 16 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 17 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 19 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 19 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 20 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 20 hodinami
Tématické fráze:
krémeš,
kremes z listoveho testa,
kremeš na plech,
kremeše z listového těsta,
kremeš řezy,
jugoslávský krémeš,
výborný krémeš z listového těsta,
francouzky kremes,
kremeš recept,
jugoslavske rezy,
kremeš z lístkoveho těsta,
francouský krémeš,
řezy kremeš,
kremeš řezy z listového těsta,
kremese,
krémeše z lístkového těsta,
krémeš jugoslavsky,
krémež,
těsto na kremeš,
zákusek kremeš
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
mouka polohrubá,
ořechy mleté,
prášek do pečiva,
těsto listové,
mléko,
mouka hladká,
cukr krupice,
tuk hera,
cukr vanilkový,
rum
Komentáře (23)