Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krémeš z dvojího těsta

Hodnocení receptu je 4,9 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

majda 2

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie27 894 kJ /
6 667 kcal
Bílkoviny104,50 g
Tuky406,94 g
Vláknina12,92 g
Cholesterol 1,33 g
Sodík 1,38 g
Sůl3,85 g
Sacharidy640,12 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Šlehačem vyšleháme celá vejce s cukrem do husté pěny. Lehce vmícháme smíchanou mouku s práškem do pečiva a ořechy. Upečeme na plechu s pečícím papírem. Krok 2: Listové těsto rozdělíme na polovinu, každý díl rozválíme a upečeme na obráceném plechu. Krok 3: Krém: Z mléka, mouky, cukru a vanilkového cukru uvaříme kaši. Do vychladlé zašleháme máslo nebo Heru, přidáme trochu rumu. Krok 4: První plát upečeného vychladlého listového potřeme polovinou krému, přiklopíme ořechovým plátem, rozetřeme zbytek krému a nahoru druhý plát listový. Povrch můžeme pocákat čokoládou.

Zveřejněno 14. 4. 2010

Poznámka autora majda 2

Upečený ořech. plát jsem dala na krém i s tím papírem nahoru a pak jej stáhla. Myslím, že by stačilo jen půl prášku do pečiva. Ořech. plát byl větší než listové, hodně to nabylo, musela jsem ho okrájet.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krémeš z dvojího těsta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PjoW

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krémeš z dvojího těsta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PjoW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (21)

výborný zákusek, jen jsem si trochu pozměnila pořádí plátu a ještě je potřela meruňkovou marmeládou a na vrch jsem dala citronovou polevu jinak jsem se držela receptu:-):-):-):-) dovoluji si přidat foto

Vikino,děkuji!:-))

Recept znám, je výborný. Dávám bod;-)

Moooc hezké na tom řezu a určitě moooc dobré;-):-K

:yes::yes: +

Super moučník:yes: také ho dělám a je hodně jedlej:yes:;-):-D

Tééda, Majdi, ten řez je bombáááá!:yes:

:yes: ukládám

Moooc pěkné a lákavé:yes:

:yes::yes::-p:-O

Tohle vypadá velice chutně :-p:yes::yes:

Tak to musí být dobrota:-p a moc hezky to na řezu vypadá:yes:+7.

Děkuji za hodnocení,recept mám už pár let,ale dělala jsem ho poprvé.Našla jsem jej ve svých napsaných receptech,nevím,odkud jsem jej získala.

Majdičko vypadá to moc pěkně a určitě to bude i dobroučké. Ještě než vyzkouším posílám 6 bodík. Až si budeme pochutnávat tak dám vědět.:-p:-K:-)):yes::yes::yes:

Tento krémeš znám pod názvem Jugoslávský krémeš. Recept mám od maminky. Krémeš je velice dobrý.:-p Trochu trpělivosti je potřeba při krájení. Horní lístkové těsto má tendenci při krájení praskat. Lepší je nechat krémeš trochu odležet a krájet až na druhý den. Posílám bodík.:yes:

Načíst další komentáře (6)

Tématické fráze:
krémeš, kremes z listoveho testa, kremeš na plech, kremeše z listového těsta, kremeš řezy, jugoslávský krémeš, výborný krémeš z listového těsta, francouzky kremes, kremeš recept, jugoslavske rezy, kremeš z lístkoveho těsta, francouský krémeš, řezy kremeš, kremeš řezy z listového těsta, kremese, krémeše z lístkového těsta, krémeš jugoslavsky, krémež, těsto na kremeš, zákusek kremeš

Suroviny:
vejce, cukr krupice, mouka polohrubá, ořechy mleté, prášek do pečiva, těsto listové, mléko, mouka hladká, cukr krupice, tuk hera, cukr vanilkový, rum

Přidat fotografie receptu