Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Řezy a rolády na oslavu inspirace

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

k.radulka k.radulka

Náročný

Doba přípravy 130 min Doba přípravy: 120 min Doba tepelné úpravy: 10 min hodina na ztuhnutí

130 min (120 min příprava + 10 min tepelná úprava, hodina na ztuhnutí)

Inspirujte se a připravte k narozeninám, či jiné slavnostní příležitosti, piškotovou roládu s krémem z vanilkového pudinku. Fantazii se meze nekladou a roládu můžete dozdobit jak se vám zlíbí.

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie21 764 kJ /
5 202 kcal
Bílkoviny192,85 g
Tuky156,24 g
Vláknina37,90 g
Cholesterol 3,99 g
Sodík 1,90 g
Sůl4,92 g
Sacharidy697,74 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Piškot: Z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky utřeme s moučkovým cukrem. Přidáme hladkou mouku promíchanou s práškem do pečiva. Krok 2: Kápneme citronové aroma. Nakonec jemně vmícháme ušlehaný sníh z bílků. Krok 3: Plech vyložíme pečicím papírem. Rozprostřeme těsto, které pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C, bez otvírání, zhruba 10 minut. Poznáme, že je hotová, když doprostřed prstem poklepeme, tak se nelepí, nepění, je krásně péřová. Krok 4: Vyndáme z trouby, necháme zhruba 2 minuty vydýchat a smotáme. Motáme tou delší stranou k sobě, aby nebyla roláda moc tlustá a krátká. Přijde ještě do ní krém, tak nabude. Krok 5: Na krém utřeme máslo s moučkovým cukrem. Krok 6: Vanilkový pudink připravíme dle návodu na obalu a necháme vychladnout. Krok 7: Do utřeného másla s cukrem přidáme pudink. Krok 8: Přidáme do krému 1/2 krabičky smetany na šlehání a stále šleháme. Šlehačku vléváme pozvolna a pokojové teploty. Krok 9: Řezy děláme stejný postup jako u rolády, jen nemotáme, ale rozřízneme na tři části, které pak dáme na sebe a promažeme krémem. Krok 10: Kombinujeme piškot a krém dle fantazie, jak kdo má rád. Já dělám nejraději kávový piškot s mandlovým krémem nebo klasický piškot s ananasovým krémem.

TIP: Piškotová roláda s krémem nebo šlehačkou pro začátečníky

Zveřejněno 16. 4. 2010

Poznámka autorky k.radulka

Když chceme mít roládu ochucenou, tak přidáme třeba hrst sekaných ořechů nebo kakaovou ze 2 polévkových lžic kakaa na pečení a 1/2 dcl vaječného koňaku nebo kokosovou 2 polévkové lžíce mletého kokosu a 1/2 dcl vaječného koňaku nebo jen vaječný koňak. Nebo 2 polévkové lžíce rybízové zavařeniny, tu doporučuji s krémem z vaječného likéru z máslového krému- super! Dochucovadla přidáváme vždy před bílkovým sněhem, aby zůstala kyprá.

Upozorňuji na levné moučkové cukry, moc nesladí, tak když tak přidat o lžíci víc.

Když chceme krém ochucený, tak do něj přimíchám kakao nebo zavařeninu nebo ananasové kousky nebo nugetu nebo kokos, já mám ráda krém s vaječným likérem (1 dcl zašlehat pomalu do máslového krému) nebo s mandlovou trestí (do máslového krému kápneme cca 4 kapky mandle hořké- tresť).

Na obrázku mám roládu z klasického piškotu a rybízový krém, potřené rybízovým krémem a dozdobené máslovým krémem s mandlovou trestí a cukrovými kuličkami, dále roládu kakaovou s nugátovým krémem, potřenou nugátovým krémem a politou čokoládou s lístečky z bílé čokolády koupené už hotové v Globusu, řez z klasického piškotu a ananasový krém. Řezy jsou oba stejné, jen jinak ozdobené.

Jedna je pomazaná krémem a obalená v plátcích sušeného kokosu a dozdobená cukrářskými kuličkami a krémem. Druhá je obalená v mletých vlašských oříšcích a dozdobená nugátovým krémem, ananasovými kousky, čokoládou a cukrářskými kuličkami.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Řezy a rolády na oslavu inspirace

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pZvN

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Řezy a rolády na oslavu inspirace

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pZvN

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (22)

Krásně si to doplnila Radulko, díky :yes:

Teda me se fotky moc libi a myslim ze k inspiraci to bohate staci.kolikrat jen nakouknout a uz se v hlave promitaji nove napady.:yes:9

jůůůů,ty jsou krááááásnéééé...:yes::-K:yes:

Super!!! A díky moc, jsi zlato. Podle toho už pojedu jak po másle. :yes:

Kdyby jste něčemu nerozuměli tak písněte. Tyhle popisky mi moc nejdou :-8

opuncie: to nebylo na tebe, však já až bude čas dopíšu víc:-*

Radulko, při vší úctě - nereju! Myslím, že moje připomínka byla jasná a konstruktivní, rozhodně neurážela. Chci vědět, jak to děláš???

Krásné a pro mne další inspirace pro zdobení moučníku k blížícím se dceřiným narozeninám ;-):yes:+7

Krásné a určitě:-p:yes:+6

někdy mi přijde že si tu některé návštěvnice léčí jakýsi komplex méněcenosti. Když nemužou rejt doma tak aspon tady, dost smutné řekla bych:-(

Radulko, jsi šikovná.Při dvou dětech, klobouk dolů.:-)

Já taky nechci rejt, ale taky bych přivítala nějaký popis, jak postupovat, jaký krém byl použit apod. Takhle si to můžu jen prohlídnout, ale to je taky vše.

Já se omlouvám, možná taky moc reju, ale zdobení některých rolád se mi líbí a taky bych přivítala podrobnější popis. Například, který krém se dává jako první, kterým mám pokračovat, jaké nádobí a pomůcky zvolit na zdobení, jestli je potřeba nechat napřad jednu věc ztuhnout a pak zdobit dál nebo jestli se dá pokračovat jedno za druhým.
Takhle jsou to opravdu jenom hezké fotky. Promiňte.

Jani - nechci tu zase debatovat pod receptem, ale pokud si otevřu recept s názvem inspirace 2, tak nebudu čekat popis, jak upeču dort na rozdíl od receptu "řezy a rolády na oslavu". Ale to je asi jen můj problém, tak se omlouvám a už jsem zticha.

Načíst další komentáře (7)

Tématické fráze:
rolády a řezy recepty, rolady, zdobení rolád, rolady a rezy, zdobeni rolady, zdobení řezú a rolád, řezy a rolády, zdobeni řezu, rolády a řezy fotogalerie, zdobení rolády fotky, rolády zdobení, péřová roláda, recepty na rezy a rolady, recepty na rolady, roláda zdobení, recepty na oslavu, řezy rolády, recepty na rolady a rezy, rolády recepty, krem do rolády

Suroviny:
vejce, cukr moučkový, mouka hladká, prášek do pečiva, tresť citronová, ořechy mleté, kakao, koňak vaječný, vejce, cukr moučkový, mouka hladká, prášek do pečiva, tresť citronová, ořechy mleté, kakao, koňak vaječný, máslo, cukr moučkový, pudink vanilkový, mléko, smetana ke šlehání, kakao, zdobení cukrářské, čokoláda, ananas, kokos, lupínky mandlové

Přidat fotografie receptu