Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Opilý jablkový dort

Hodnocení receptu je 5,0 (30×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 372 kJ /
2 957 kcal
Bílkoviny35,71 g
Tuky106,56 g
Vláknina8,45 g
Cholesterol 757 mg
Sodík 276 mg
Sůl0,74 g
Sacharidy433,34 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cukr ušleháme s máslem, přidáme žloutky, vanilkový cukr. Pak vmícháme mouku s práškem do pečiva, sníh ze dvou bílků a nakonec jablko nakrájené na kousky. Těsto dáme do tukem vymazané a moukou vysypané dortové formy o průměru 26 cm a uhladíme. Pečeme v troubě vyhřáté na 170 stupňů asi 30 minut. Krok 2: Nakrájená jablka si dáme do hrnce se skořicí, 2 lžícemi cukru, 75 ml jablečné šťávy asi, 5 minut vaříme. Ve zbylé šťávě si rozmícháme vanilkový pudink a přidáme jej k jablkům. Provaříme a naklademe na vychlazený piškot. Uhladíme. Krok 3: Ve 350 ml mléka a 100 ml vaječného likéru rozmícháme vanilkový pudink, přidáme 75 g cukru a vaříme do zhoustnutí. Pak opět uhladíme na jablečnou náplň. Celý moučník po vychlazení pudinku dáme pořádně vychladit do lednice a pak jej můžeme ozdobit čokoládovými hoblinami a šlehačkou.

Zveřejněno 17. 3. 2010

Poznámka autorky JanaDorazinova

Zdroj-časopis Katka

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Opilý jablkový dort

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w0gg

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Opilý jablkový dort

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w0gg

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (41)

mtvrdikova: Tak to mám fakt velikou radost :-)

Hezký večer, včera jsem pekla tento dort a měla jsem s ním velký úspěch, je vynikající !!!

Irrena:;-) tak ať se zadaří;-)

Že toto mi uniklo:-O:-O Zítra udělám:yes:

rebi:-D;-)

Leni,ty nemůžeš,ale já jo:-!:yes::-D:-D:-Dkdyž je tak dobrý;-)já ti věřím a jablka jsou na zahradě..no..takže:-O:-D:-D:yes:

Jani:-)tak včera jsem vyzkoušela a musím uznat že je vážně luxusní:-pJablek máme hodně tak určo příští týden udělám znova;-)Díky za super receptík škoda že už nemůžu dát dalšího boďana:-(

janatka, tak ty jablka ti závidím!! My letos nemáme nic. Ani na kavádos:-)):-D a to je fakt tragédie:-)):-D Díky za foto:-)

:-pOpět jsem ho dělala a konečně jsem stihla vyfotit alespoň kousek,hned byl pryč,opravdu skvělý!!!Jablek je dostatek,tak budu opakovat.

Díky, byl fakt skvělý, takový osvěžující;-)

:-K:-p Sbíhají se mi sliny.:yes:

Tak se mi teď tahle dobrota nasvítila, už honem ukládám a určitě udělám:-p+19

:-p:-p:-p:yes::-K

paráda:yes::yes::yes:

thomassinno klidně si dej místo vaječného likéru čistý rum, ať to má grády;-)

Tématické fráze:
opilý dort, dort motorová pila, jablkový dort, jablkový dort s pudinkem, dort motorová pila postup, opilý jablečný dort, jablkový dort pudink, dort s jablky, jablkový pudinkový dort, tv mňam domácí kuchyně, dort pila, motorová pila dort, opilý dort jablečný, jablkový dort foto, dort opilé myšky, opilý jablečný koláč, nepečený jablkový dort videorecept, dort s jablky a s želé, jablkový dort - recept, dort s opilýma švestková

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr krupice, máslo, cukr vanilkový, prášek do pečiva, žloutek, jablko, šťáva jablečná, skořice, cukr, pudink vanilkový, pudink vanilkový, cukr, likér vaječný, mléko

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu