Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kližka na hříbcích a křemenáčích s česnekovou bramborovou kaší a hlívovými hranolky

Hodnocení receptu je 5,0 (51×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jenda1 Jenda1

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Kližku opláchneme, odblaníme a prošpikujeme. Krok 2: Na rozehřátém oleji (použil jsem sádlo z hub) necháme kližku ze všech stran zatáhnout, osolíme, opepříme, okmínujeme, přidáme na céčka nakrájenou cibuli, krátce zarestujeme, zalijeme horkou vodou a v tlakáči (papiňáku) cca 1,5 hodiny za občasné kontroly dusíme. Krok 3: Do téměř měkkého masa přidáme houby a necháme cca 15 minut spojit vůně. U čerstvých hub tento čas přiměřeně prodloužíme. Krok 4: Česneková bramborová kaše-do uvařených brambor prolisujeme česnek, přidáme oříšek másla, podle potřeby vlahé mléko a ušleháme kaši. Krok 5: Hlívové hranolky-hlívu nakrájíme na 1cm plátky a smažíme jako hranolky ve vyšší vrstvě oleje dokřupava. Před servírováním osolíme.

Zveřejněno 10. 4. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kližka na hříbcích a křemenáčích s česnekovou bramborovou kaší a hlívovými hranolky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Y7JM

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Y7JM

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (36)

hm,to je paráda,už se mi sbíhají sliny,ještě že mám namražené křemenáče v lednici............a nedělní oběd je jasný,ty hranolky také nemají chybu.........děkuji za recept

:-pto musí být moc dobré:-*:yes::yes:+1

:-OBožínku z náhodných tady kouká taková parádní dobrota:-p+44:yes::-K

tohle mi uteklo :-O a taková bašta je to :-p:-p ukládám, jakmile bude pěkná kližka, zkusím :yes:

Irreno, díky za upozornění:-). Jako zkušená kuchařka sis s tím zajisté poradila;-). Už jsem cibuli do postupu doplnil:-8.

Jendo právě vařím tuto dobrotu:-))Jen jsem se chtěla zeptat, v ingrediencích máš cibuli a jaksi v popisu se ztratila, nějak jsem si s tím poradila a cibuli tam prostě dala.Bodík dávám:yes:

Tú kašu musím vyskúšať,škoda že som tento recept nevidela už ráno:-/Pečený cesnak je výborný,ale do zemiakov som ho ešte nedávala.A Jendo,k receptu zase nie je čo dodať,nádhera:yes::yes:Ani v kuch.knihách nemajú takéto krásne fotky:-K

Tak tohle musím vyzkoušet, je to jednoduché, a přitom to musí být táááááákhle dobré :yes: Máš překrásné fotky, hned bych si dala :-K +:yes:

Děkuji za radu:yes:, Michale, určitě vyzkouším;-).

Jendo, až budeš příště dělat česnekovou kaši, zkus ten česnek, neoloupaný, opéct na suché pánvi do hněda. Pak teprv oloupat. Je krásně měkký, lehce se rozetře, a ztratí čpavou chuť, chuť česneku to ale zesílí. Odkoukal jsem to na jedné kuchařské show, zkusil, a už nikdy jinak.:-p
Ovšem recept je to znamenitý, zasloužený bod přidávám, tohle je jen poznámka na okraj.:yes:

Opět nemám slov:-O:yes::yes::-K

Maso a hříbky. Bomba recept!! Jak to , že mi to ušlo??!!!:-O:-O:-p:-p:-p:yes:;-):-K

:yes::yes::-p

další skvělá ňamka:-preceptík ukládám,bude se hodit,jak budou houbičky;-):-Kdávám bodík:yes::-K

Načíst další komentáře (15)

Tématické fráze:
kližka, recept na bramborovou kaši, maso na křemenáčích, hovězí na hříbkách, kližka recept, hovězí maso s bramborovou kaší, oběd z kližky, hovězí guláš s hlivou, hovězí guláš s hlívou ústřičnou, co udělat z křemenáčů, kližka recepty, recept na hovězí kližku, recept na kasi, musí se hlíva oloupat?, recepty hovězí kližka 100x jinak, dietní bramborová kaše s, recept kuch. hlíva ustřičná, hřibky hranolky, co udelas s klizky, oběd s bramborovou kaší

Suroviny:
kližka hovězí, špek uzený, cibule, houba hřib, houby křemenáči, sůl, kmín celý, pepř mletý, brambory, česnek, máslo, mléko, hlíva ústřičná, olej slunečnicový

Přidat fotografie receptu