Suroviny
Porce: 10 - 12
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 161 kJ / 2 907 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 60,53 g |
Tuky | 71,95 g |
Vláknina | 1,85 g |
Cholesterol | 245 mg |
Sodík | 866 mg |
Sůl | 1,75 g |
Sacharidy | 503,33 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve připravíme rasgullas. Dáme vařit plnotučné mléko, mícháme. Jakmile začne vřít, pomalu (asi na třikrát) přidáváme citronovou šťávu a přitom pomalu mícháme. Když se mléko začne oddělovat od vody, necháme ještě asi 5 minut povařit, stále mícháme.
Krok 2: Obsah hrnce vlijeme do síta, ve kterém máme připravenou dostatečně velkou látku. Poté ještě zalijeme trochou studené vody a necháme odkapat.
Krok 3: Pustíme se do přípravy sirupu: dáme vařit 1,25 l vody s 350 g cukru. Než začne sirup vřít, vrátíme se k rasgullas. Přes látku vymačkáme co nejvíce vody a vypracujeme hladké těsto.
Krok 4: Z těsta uděláme přibližně 10 stejných kuliček (rasgullas). Kuličky pak vložíme do vroucího sirupu a povaříme pod pokličkou 10-15 minut.
Krok 5: Rasgullas by se měly zvětšit až na dvojnásobek původní velikosti. Přendáme je do misky i se sirupem a necháme vychladnout.
Krok 6: Když máme vychlazené rasgullas, jemně z každé vymáčkneme sirup a odložíme je na talířek. Na hlubší pánvi dáme vařit 0,75 l mléka a mícháme.
Krok 7: Mléko vaříme tak dlouho, dokud neubude přibližně jedna třetina objemu. Pak přidáme zbývající suroviny: cukr, kardamom a již připravené rasgullas.
Krok 8: Společně povaříme 3 minuty. Přendáme na misku, posypeme sekanými mandlemi a pistáciemi. Podáváme vychlazené.
Zveřejněno 22. 4. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ras Malai
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gp36
Moje poznámka
Ras Malai
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gp36
Nejnovější recepty
Plněný bramborový knedlík z pánve
Přidáno před 10 hodinami
Plněné cukety s bouchaným bramborem
Přidáno před 10 hodinami
Smažená bedla v kukuřičné strouhance
Přidáno před 10 hodinami
Halloweenské řezy
Přidáno před 10 hodinami
Květákové krokety s nivou
Přidáno před 16 hodinami
Kulajda se zastřeným vejcem jako od maminky
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Jak na nejlepší pečené kuře podle Zdeňka Pohlreicha: Maso nikdy neomývejte a pečte je vždy ze dvou stran, radí šéfkuchař
Tereza z Peče celá země pokřtila svou detektivku s recepty: Nechyběli kamarádi ze soutěže, Míša Landová ani kriminalista
Lékárna.cz: Jak vybrat správné proteinové produkty a na co si dát pozor
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablečná buchta
Lisa444 před 10 hodinami
Ořechová bábovka
ladunkaaa před 13 hodinami
Obrácený jablkový koláč s krémem
martimud před 13 hodinami
Citrónová babeta
Surmei před 13 hodinami
Veka domácí na chlebíčky
jirina56 před 15 hodinami
Kulajda se zastřeným vejcem jako od maminky
Moanka před 15 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
hana.valisova@seznam.cz před 15 hodinami
Kuřecí kousky na paprikách
Moanka před 17 hodinami
Americké bylinkové brambory
kimlo před 19 hodinami
Vaňkova česnečka
gabikka 20. 10. 2024 20:22
Tématické fráze:
gulab jamun recept,
gulab jamun,
malai,
ras malai,
gulab jamun, recept,
malai recept,
recepty gulab jamun,
recept malai,
indické malai,
gulab jamun-recept,
ras malai recept,
rasmalaj,
ras.com loc:cz,
řasy recepty,
recepty z ras,
řasy recept,
recepty pakistan,
indická kuchyně malái,
rasmalai recept,
ras malai recept
Suroviny:
mléko plnotučné,
šťáva citronová,
cukr,
voda,
voda,
mléko plnotučné,
cukr,
mandle sekané,
ořechy pistácie,
kardamom mletý
Komentáře (15)