Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kakaové řezy slepované - rychlé

Chcete připravit lahodný dezert, který je jednoduchý, rychlý a zároveň skvěle chutná? Kakaové řezy slepované marmeládou jsou tou pravou volbou! Jemné kakaové těsto, spojené vaší oblíbenou marmeládou, vytvoří ideální kombinaci pro odpolední kávu nebo čaj.

Hodnocení receptu je 5,0 (30×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mirca75 mirca75

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 906 kJ /
3 085 kcal
Bílkoviny54,93 g
Tuky145,06 g
Vláknina30,25 g
Cholesterol 274 mg
Sodík 481 mg
Sůl1,45 g
Sacharidy374,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu si zapneme na 175 °C. Krok 2: V hlubší míse smícháme mouku s cukry, kakaem a práškem do pečiva. Přidáme mléko, vejce, rozehřátý tuk (ne horký!) a vše v míse pořádně promícháme (i mixérem). Krok 3: Těsto nalijeme na plech vyložený pečicím papírem. Krok 4: Vložíme do vyhřáté trouby a upečeme. (Pekla jsem asi 18 min - ale čas záleží na jednotlivé troubě). Krok 5: Upečený korpus zbavíme papíru. Vychladlý plát rozřízneme po délce na tři pruhy. Krok 6: Slepíme je marmeládou a pomažeme čokoládovou polevou. Řezy necháme v chladnu ztuhnout. Krok 7: Moučník je dobrý a měkký ihned (my jsme krájeli ještě s měkkou polevou), ale druhý den je ještě lepší.

Zveřejněno 10. 11. 2009

Poznámka autorky mirca75

Já jsem si na něm udělala pár úprav (mouka, cukr,..) a snížila jsem dávku cukru (původně mělo být 200 g). Marmeláda je i tak dost sladká a my přeslazené moučníky moc nemusíme.

Zjistila jsem, že jsou pro mou rodinku velmi jedlé. A tak doufám, že budou stejně chutnat i vám.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lxp7

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lxp7

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (31)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Jednoduché a přesto moc chutné! Jediné co jsem si poupravila je čokoládová poleva. Vždycky si dělám vlastní z kakaa, másla, vody a cukru. Je pro mě chutnější, než kupovaná, nebo z čokolády! Jinak velký palec nahoru. Opravdu moc chutný moučník! :)

:-) Dneska jdu na to:yes:

Fakt dobré,rychlé. Já je dnes pekla , jen jsem půl těsta obarvila kakaem a druhou polovinu nechala světlou.Upekla na jednom pekáči a po vychladnutí rozkrojila v polovině podle barvy těsta. Dále dle návodu. :-):yes:

Andilecek.1 25. 2. 2011 14:32
Je to přímo výborný a hlavně jednoduchý :) maminka furt chodí a odkrajuje kousek, a další kousek... :D

Super recept, dnes jsem pekla uz podruhe, uvidime, co na rezy rekne tchyne :-)

petru-jan@seznam.cz 27. 6. 2010 13:00
Dobrou Chut

Mirco75 vypadají na prosto skvěle:-p:-pPosílám bodík:yes:

lvice.j:-),děkuju:-8 a těší mě,že se dá ta "chybička" tak lehce napravit;-):-).

Jsou opravdu super :yes: Mají jen jednu chybičku :-(, jedna dávka je opravdu málo;-) příště je zrovna udělám na 2 plechy :-p

Prskavko:-)děkuju a jsem ráda že chutnalo;-).

Tak děvčata,dnes jsem upekla a musím říci s k v ě l é!!:yes:

Vyzerá nádherne:-p:-OZase mám o čom rozmýšlať,pre ktorý koláč sa rozhodnem cez víkend:-//

Baruš :yes::yes: ;-)

Báro:-)ani nevíš,jak jsi mě po ránu potěšila:-8.Jsem moc ráda,že vám řezy chutnali a za pěknou fotečku díky:-).A nevím,co se ti na tvé fotce až tak nelíbí:-O-mě se nikdy tohle vlnkování nevedlo(vždy jsem si polevu "potrhala":-S),takže musím dělat věci do rovna;-):-D.Děkuju:-).

Tématické fráze:
rychlé moučníky, kakaové řezy, rychlé řezy, rychlé moučníky recepty, rychlé dobré řezy, rychlé a dobré řezy, rychlé recepty, dobré rychlé řezy, rychlé řezy a moučníky recepty, rychle cokoladove rezy, rychly kakaovy moucnik, rychlé dobré recepty na moučníky, kakaový řez, dobré a rychlé řezy, rychlé recepty moučníky, rychlé vaření, kakaové cukroví slepovane, jednoduché kakaové řezy, kakaove moucniky, rychlý dobrý moučník

Suroviny:
mouka polohrubá, mouka špaldová hrubá, cukr krupice, cukr, cukr vanilkový, tuk hera, vejce, kakao, kypřící prášek do pečiva, mléko, marmeláda, čokoláda na vaření, tuk

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu