Dort "Chocolate Mud Cake "
Čokoládu buď milujete nebo ji opravdu nemusíte. Pokud patříte do tábora čokoholiků, je tento dort pro vás to pravé čokoládové. Spojení kvalitní čokolády se smetanovou polevou je vskutku hříšná lahoda. Vyzkoušejte a přesvědčte se sami.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 27 530 kJ / 6 580 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 76,79 g |
Tuky | 359,38 g |
Vláknina | 34,60 g |
Cholesterol | 1,54 g |
Sodík | 1,40 g |
Sůl | 1,52 g |
Sacharidy | 622,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: Čokoládu nalámeme do kastrůlku, přidáme máslo a kávu rozpuštěnou ve 100 ml vroucí vody. Prohříváme, až se čokoláda a máslo rozpustí.
Krok 2: Do mísy přesejeme přes síto mouku a kakao, promícháme rukou s práškem do pečiva, sodou, cukrem, aby nevznikly žádné žmolky.
Krok 3: V jiné misce vyšleháme lehce vejce s podmáslím.
Krok 4: Rozpuštěnou čokoládu a vaječnou směs promícháme se sypkou směsí, vznikne hladká polotekutá směs.
Krok 5: Těsto vlijeme do tukem vytřené a moukou vysypané dortové formy a pečeme cca 1 hodinu na 150 °C (horkovzduch) nebo 170 °C klasicky. Zkusíme špejlí, pokud je suchá, je upečeno. Korpus po upečení trochu klesne. Necháme vychladit asi 10 minut ve formě a potom vyndáme z formy na drátěnou podložku a necháme zcela vychladnout.
Krok 6: Poleva:
Čokoládu nalámeme a dáme do hlubší misky. Šlehačku s cukrem zahřejeme až do teploty, kdy neudržíme prst a vlijeme na čokoládu a mícháme dokud se vše spojí. Krok 7: Korpus jednou prořízneme, natřeme buď marmeládou nebo připravenou polevou. Touto, ještě teplou, polevou také polijeme i celý korpus. Další možností je dát na korpus i tvaroh s rozmixovaným ovocem. Krok 8: Dozdobíme čokoládovými hoblinami. Dort vydrží několik dní stále stejný.
Čokoládu nalámeme a dáme do hlubší misky. Šlehačku s cukrem zahřejeme až do teploty, kdy neudržíme prst a vlijeme na čokoládu a mícháme dokud se vše spojí. Krok 7: Korpus jednou prořízneme, natřeme buď marmeládou nebo připravenou polevou. Touto, ještě teplou, polevou také polijeme i celý korpus. Další možností je dát na korpus i tvaroh s rozmixovaným ovocem. Krok 8: Dozdobíme čokoládovými hoblinami. Dort vydrží několik dní stále stejný.
Zveřejněno 9. 5. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dort "Chocolate Mud Cake "
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/16g0
Moje poznámka
Dort "Chocolate Mud Cake "
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/16g0
Nejnovější recepty
Knedlíky ze žluté cukety s cuketovým zelí
Přidáno před 8 hodinami
Fazole na mexický způsob
Přidáno před 9 hodinami
Jarní kuřátka s mandlovou nádivkou
Přidáno před 14 hodinami
Kuřecí kapsa se zeleninovým salátem (pro diabetiky)
Přidáno 15. 4. 2025 18:20
Škubánky se zelím z červené řepy
Přidáno 15. 4. 2025 17:53
Kapustový závitek s houbami a vejcem
Přidáno 15. 4. 2025 17:03
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Babiččin trhanec s jablky
eviii před 4 hodinami
Martinské rohlíčky
Fitulka před 5 hodinami
Moravský vrabec
Fitulka před 5 hodinami
Máslové opečené gnocchi se šunkou, pórkem a sýrem
Katka K. před 6 hodinami
Minutkové žampiony
Janet.P před 7 hodinami
Dobrá frankfurtská polévka
charlie.pv před 8 hodinami
Sedmikráskový sirup
Marylka před 9 hodinami
Tvarohovo-pudinková bábovka s čokoládou
kiwi40 před 10 hodinami
Jidáše, jidášky…
veronika_straka před 11 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
kacenka1352 před 11 hodinami
Tématické fráze:
mud cake,
sachr dort s kefírem,
mud cake recept,
mudcake,
muccake,
čoko poleva se slehačkou,
muc cake,
chocolate brownies recept,
cokoladovy dort s kefirem,
mud dort,
mudcake recept,
záblácený dort,
čokoládový mud cake,
čokoládový cake,
cokoladovy dort mud cake,
recepty na muc kate,
dort pro čokoholiky,
kakaové mramorové brownies s tvarohem,
recept mud cake,
čokoládový dort třtinový cukr 70 % šlehačka
Suroviny:
čokoláda tmavá,
máslo,
káva instantní,
voda,
mouka hladká,
prášek do pečiva,
soda jedlá,
cukr přírodní,
cukr přírodní,
kakao,
vejce,
podmáslí,
marmeláda,
čokoláda tmavá,
smetana ke šlehání,
cukr,
čokoláda
Komentáře (35)