Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sójovo-kuskusové kousky

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lucasinka Lucasinka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 297 kJ /
310 kcal
Bílkoviny17,27 g
Tuky8,41 g
Vláknina7,26 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 112 mg
Sůl0,22 g
Sacharidy40,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Sojove maso uvarime v 1 litru zeleninoveho vyvaru, do ktereho pridame chilli, mlety kmin, mlety koriandr a sul). Kuskus ochutime sojovou omackou, chilli, kminem, koriandrem a zalijeme vrouci vodou. Priklopime a nechame chvili stat, dokud se tekutina nevsakne. Krok 2: Pote scedime sojove maso a vymackame z nej co nejvice tekutin. Krok 3: Primichame ke kuskusu, pridame bylinky (mela jsem susenou smes a cerstvou petrzel), vyrazne ochutime chilli, kminem, koriandrem, paprikou a peprem, nastrouhame cesnek, zasypeme strouhankou a rozklepneme vejce. Krok 4: Smes poradne promichame a dvema lzickama tvarujeme na mensi kousky (nebo muzeme delat kulicky, placicky....). Osmazime na oleji a podavame s cesnekovou omackou (kysana smetana, cesnek, sul).

Zveřejněno 12. 5. 2010

Poznámka autorky Lucasinka

Nebojte se hodne korenit - sojove maso i kuskus jsou temer bez chuti, takze neni potreba korenim setrit :)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sójovo-kuskusové kousky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oZEA

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sójovo-kuskusové kousky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oZEA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Hned podle nazvu jsem vedela, ze je to od Lucinky :yes::-K

pritel ani nepoznal, ze to sojove maso je :) staci hodne okorenit a olizuji se i "masozravci" :-D

:-*:yes:

super recept +4 :yes::yes::-))

:yes:

Super recept!!:yes::yes: Soja je zdravá a dá se s ní hodně experimentovat;-):yes:

nádhera,já můžu soju na všechny způsoby,akorát moji mužský ne ,nevim proč je výborná,a ještě tady ten receptík to je nádhera:-p:yes::yes:

Tématické fráze:
kus kus se sojou, sojove kulicky, sojové maso proč ne, kus kus se sojou recept, kus kus soja recept, recepty se sojou, kuskus, kuskus se sójou, recept, sojové maso a kuskus, kuskus recepty kuličky

Suroviny:
granulát sojový, kuskus, vývar zeleninový, chilli, kmín mletý, koriandr sušený, paprika sušená sladká, pepř, petržel, bazalka čerstvá, šalvěj, česnek, omáčka sojová, strouhanka, vejce, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu