Kynutý nekynutý rebarborový koláč
Koláč z tenké vrstvy těsta pokrytý tvarohovou či makovou náplní nebo ovocem a zasypaný bohatou vrstvou žmolenky vám jistě zachutná. Náplň můžete zvolit dle své chuti. Příprava není složitá a navíc nemusíte čekat na kynutí těsta.
Suroviny pro 1 plech
plech o velikosti 40 x 30 cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 15 532 kJ / 3 712 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 87,96 g |
| Tuky | 178,09 g |
| Vláknina | 18,36 g |
| Cholesterol | 487 mg |
| Sodík | 991 mg |
| Sůl | 2,38 g |
| Sacharidy | 430,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do mísy vsypeme prosátou mouku, doprostřed uděláme důlek, přidáme kostkový cukr, vlažné mléko, droždí a necháme 5 minut stát.
Krok 2: Poté přidáme vejce, žloutek, špetku soli a změklou (ne tekutou) Heru.
Krok 3: Zaděláme těsto, je-li řidší, dohustíme ho trochou mouky a ihned vylijeme na velký plech vyložený pečicím papírem.
Krok 4: Všechny suroviny na drobenku důkladně promneme v rukách, až vznikne drobivá směs.
Krok 5: Koláče potřeme náplní nebo poklademe ovocem či rebarborou, okraje potřeme bílkem, posypeme drobenkou a pečeme v troubě vyhřáté na 175-180 °C dozlatova 30-40 minut. Čas pečení je orientační.
Zveřejněno 28. 5. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kynutý nekynutý rebarborový koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Bg7n
Moje poznámka
Kynutý nekynutý rebarborový koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Bg7n
Nejnovější recepty
Cottage pie - pečená kaše s masovou směsí
Přidáno před 30 minutami
Vinná klobáska v kabátku
Přidáno před 1 hodinou
Rybí filé s rajčaty a kapary
Přidáno před 1 hodinou
Rybí polévka s krupicí
Přidáno před 1 hodinou
Sardinková pomazánka podle ČSN
Přidáno před 2 hodinami
Hřejivý karamelový Salko likér
Přidáno před 6 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Krevety v máslové smetaně
Sahula před 14 minutami
Banánové zdravé brownies
Hilperos před 15 minutami
Vepřové nudličky po thajsku
Sahula před 21 minutami
Putimské vepřové nudličky
Sahula před 26 minutami
Paprikový perkelt s vařenými vejci
MilosCz před 2 hodinami
Autentické špagety carbonara podle Emanuela
jana.kulkova před 3 hodinami
Babiččin vaječný koňak
[email protected] před 4 hodinami
Hovězí polévka - přesnídávková
Jan Nemec před 6 hodinami
Tématické fráze:
rebarborový koláč,
nejlepší rebarborový koláč,
kynutý rebarborový koláč s tvarohem,
rebarborový koláč recept,
rebarbora recepty,
rebarborový koláč na plech,
rebarborový koláč s tvarohem,
kynutý koláč,
kynutý koláč s tvarohem a rebarborou,
nekynutý meruňkový koláč,
kynuté koláče,
nejlepší koláč z rebarbory,
nejlepší recept na rebarborový koláč,
rebarborový táč,
rebarborový koláč s tvarohem a rebarborou,
nekynutý koláč na plech,
recept na rebarborový koláč,
kynuty kolac bez kynuti,
táč s rebarborou,
meruňkový táč nekynuty
Suroviny:
mouka hladká,
tuk hera,
cukr,
vejce,
žloutek,
droždí čerstvé,
mléko,
sůl,
bílek,
mouka hrubá,
cukr krupice,
máslo,
marmeláda,
rebarbora
Komentáře (57)
Lemarti
Tvůj recept nemá chybu, jen se po něm zaprášilo a to jsem dělala celo dávku na tři plechy
Také tento tvůj recept bych ráda zveřejnila na svých stránkách.
Díky za něj
Pokud nevadí přidala jsem foto.
Taky koukám,že jsi se dneska zaregistrovala,tak ti přeji,ať se ti na Topkách líbí a najdeš tu nejen spousty dobrých receptů,ale i hodně milých lidiček